Тракане из отдолу? м52б28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- arsenal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мотокара
- Мечтае да кара: на бензин
Re: Тракане из отдолу? м52б28
колега първичен вал
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
И аз съм на същото мнение.Средата на януари ще свалям мотора за трансплантация на карантии,та ще разпарчатосам и скоростите.В случай,че констатирам датата и часа на смъртта ,ще търся втора употреба-във форума под път и без пари.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Скоростите работят ли колата движи ли се ? Оффтопик:колеги как разбрахте за аксиалния лагер??? тои вие а не чука
а при критично положение дори нема да има съединител
маховик наи вероятно...виж някое болче да не се е развило и да се разхожда вътре 

- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
аз имам същия проблем.оказа се лагер на първичния вал.и на мен много хора ми казваха за аксиалния лагер ама то няма много логика.аксиалния лагер се чува като натиснеш съединителя,защото тогава се натоварва.маховика го изключих като вариант защото съм с такъв от М20.тоя проблем си идва от кутията.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
В крайна сметка преди месец катастрофирах, бракувах я и хвърлих купето на скрап. Сега карам с друго купе, но ме върна финансово и съм я оставил така да си трака.
На пролет като се стопли ще се занимавам пак. Че и челното стъкло на новото купе си пукнах...
За много години !
На пролет като се стопли ще се занимавам пак. Че и челното стъкло на новото купе си пукнах...
За много години !
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
AcTePuKc написа:аз имам същия проблем.оказа се лагер на първичния вал.и на мен много хора ми казваха за аксиалния лагер ама то няма много логика.аксиалния лагер се чува като натиснеш съединителя,защото тогава се натоварва.маховика го изключих като вариант защото съм с такъв от М20.тоя проблем си идва от кутията.
Точно обратното е,като натиснеш съединителя тогава натоварва лагера а като не е натиснат няма никакъв натиск.
Натиска е когато натиснеш съединителя и аксиалния лагер натиска притискателния диск
- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
angelBMW написа:AcTePuKc написа:аз имам същия проблем.оказа се лагер на първичния вал.и на мен много хора ми казваха за аксиалния лагер ама то няма много логика.аксиалния лагер се чува като натиснеш съединителя,защото тогава се натоварва.маховика го изключих като вариант защото съм с такъв от М20.тоя проблем си идва от кутията.
Точно обратното е,като натиснеш съединителя тогава натоварва лагера а като не е натиснат няма никакъв натиск.
Натиска е когато натиснеш съединителя и аксиалния лагер натиска притискателния диск
Ами да де аз какво съм написал.Нали същото съм казал.

- STOPSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Нещо между 320-ка и М3
- Мечтае да кара: S62B50
и при мене го има този проблем като карам много или давам повече газ като загреее хубаво и почва да щрака на празен ход като натисна съединителя спира даже има моменти като съм карал доста почва и да претриса като потеглям
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
ръб написа:На свободна без газ трака изотдолу, като натисна съединителя млъква.
На скорост из града на ниски обороти почва да се заклаща купето. Някой беше споменал, че това е на маховик.
След като колата е на свободна скорост и работи на място,няма логика да е първичен вал........
И според мен единственото което може да накара купето да се разклати е маховика (ако е колянов вал би трябвало да тропа и стърже зверски и като гледам от кога си пуснал темата най-вероятно вече да не се движи колата )

И след като натискаш съединителя и млъква най вероятно феродовия ти обира някакъв луфт на маховика......
Кажи какво е било като го оправиш успех

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Да той първичния вал въобще не се върти като си на свободна 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
Както бях писал по-горе,свалип мотора за смяна на карантии и скоростите.Тъй като не можах да ги отворя сам,ги дадох на съседния сервиз.Тоя пич майстора е отварял много кутии и реши,че няма проблем да отвори и моята.Вече втори ден се опитва да я затвори,направи 100 специализирани инструмента и двома човека я сглобяваха придържайки разни карантии.В момента е сглобена,но трябва специална скоба ,да изърпа нагоре оста с шлиците.На всичко отгоре кутията от вътре е перфектна.Явно тракането идва от малкия луфт м-у зъбите на първичния и вторичния вал,които са зацепени перманентно.И това се проявява при слагането на лек едномасов маховик и само при 600 об.Не знам колко ще ми вземат за труд,но ще е съизмеримо с кутия втора употреба,която ще се разчука като моята.Съвета ми към всички е да не си уйдисват на ъкъла и да отварят кутиите,а направо да си купуват други-естествено умната. 

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
с доста закъснение, но...
незнам защо, но това заклащане вече го няма
но пък тракането си го има, най-вече при много ниски обороти (имам въртел с оборотите на празен ход и играят - стигат до 400-500 оборота, вдигат се, падат, гасне на моменти, как да е). Честно казано не съм проверявал маслото на ск. кутия на какво ниво е
от него вариянт ?
на моменти сякаш карам м20..
незнам защо, но това заклащане вече го няма

на моменти сякаш карам м20..

Със сигурност не е аксиален лагер, според мен. Аз имам за смяна и точно виене се чува при натискане на съединителя, но не трака като цяло.
virtue and tranquillity
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
След приключенията ми с отварянето на кутията и установяването,че всичко е перфектно,олекнах с 70 лв.за труд и 2 семеринга .Освен това лоста не можеше да се върне на 3-4-та ,а стоеше м-у 1-2-ра,та един ден слагах външна пружина на лоста на редача.Но проблема с тракането изчезна,като сложих 80w90 в скоростите.Новия проблем е,че при температури под 10 градуса,скоростите влизат трудно,докато мине 2- 3 км.Лятото ще карам така,но есента мисля да сипя 10w30-компромисен вариант. 

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2