Избор на джанти/гуми за Е36 комби
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Избор на джанти/гуми за Е36 комби
Здравейте,
Комбито ми кляка бая когато го натоваря, летните ми гуми с джанти са 195 х 60 х 15.
Има ли вариант да си купя комплект 16-ки с гуми които да ми държат купето по-високо , но и да не вдигат разхода много (318 тдс е колата). Малко глупав въпрос, но при търсенето на джанти - какви размери ми трябват (5 х ххх) ?
Ако имате предложение за запазен комплект летни гуми+джанти ви очаквам на лично
Благодаря!
Комбито ми кляка бая когато го натоваря, летните ми гуми с джанти са 195 х 60 х 15.
Има ли вариант да си купя комплект 16-ки с гуми които да ми държат купето по-високо , но и да не вдигат разхода много (318 тдс е колата). Малко глупав въпрос, но при търсенето на джанти - какви размери ми трябват (5 х ххх) ?
Ако имате предложение за запазен комплект летни гуми+джанти ви очаквам на лично

Благодаря!
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Избор на джанти/гуми за Е36 комби
бая тъп е въпроса като цяло 
5 х 120 ти е размера
търсиш джанти с ET за е36

5 х 120 ти е размера
търсиш джанти с ET за е36
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
5x120 ET от 30 до 47 7J или 7 1/2 J гуми 205/55/16.
Колата за да не кляка си купи нови прижини.
Колата за да не кляка си купи нови прижини.

- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Много странен подход си избрал, да вдигаш и втвърдяваш задницата с по-високи гуми.
Прегледай си окачването, виж си амортисьорите в какво състояние са, пружините дали са здрави и дали не са омекнали.
Имаш ли проблем с окачването, като я натовариш отзад и 18" гуми да сложиш тя пак ще си кляка.
Моята също е комби, и като я взех беше виснала.
Оказа се, че отзад амортисьорите са оригиналните. Единия беше тотално сдал багажа.
Смених ги заедно с пружините и сега колата е чук.
Аз съм 110кг и като се отпусна отзад почти не мърда.
Не са лоши джантите от обявата, но разликата в диаметрите отзад в сравнение с твоите е +16мм, който не вярвам дори да ги забележиш.
Прегледай си окачването, виж си амортисьорите в какво състояние са, пружините дали са здрави и дали не са омекнали.
Имаш ли проблем с окачването, като я натовариш отзад и 18" гуми да сложиш тя пак ще си кляка.
Моята също е комби, и като я взех беше виснала.
Оказа се, че отзад амортисьорите са оригиналните. Единия беше тотално сдал багажа.
Смених ги заедно с пружините и сега колата е чук.
Аз съм 110кг и като се отпусна отзад почти не мърда.
Не са лоши джантите от обявата, но разликата в диаметрите отзад в сравнение с твоите е +16мм, който не вярвам дори да ги забележиш.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Какво като има 16мм ралика, и без друго не са стандартен рамер гумите с които кара в момента.

- Alien
- кандидат ентусиаст
-
Идеята ми беше, че и да си купи въпросните джанти разликата във височината на автомобила ще е клоняща към нула.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Е то това е ясно, и с 50мм по голям диаметър гуми да сложи, освен да опират друго няма да постигне 

Добре, направих си бележка, благодаря 
Утре отивам за нови амортисьори и пружини. От къде да ги пазарувам и какви марки ще ми препоръчате ? Имам предложение за амортисьори Мeyle...
При първа възможност ще отделя средства за 4 нови гуми на моите си (15') джанти, от към размер се чудя дали да са 205 х 60 х 15, или 205 х 65 х 15 (възможно е да опира...)

Утре отивам за нови амортисьори и пружини. От къде да ги пазарувам и какви марки ще ми препоръчате ? Имам предложение за амортисьори Мeyle...
При първа възможност ще отделя средства за 4 нови гуми на моите си (15') джанти, от към размер се чудя дали да са 205 х 60 х 15, или 205 х 65 х 15 (възможно е да опира...)
- vld
- Старши ентусиаст
-
Гуми 205/60/15.
А амортесьори заложи на нещо по марково, билщайн, боге и тн.
Това мейле ми е много съмнително.
Пружини незнам какви ще намериш, аз преди време търсих задни пружини за комби и само оригинални ми предлагаха.
А амортесьори заложи на нещо по марково, билщайн, боге и тн.
Това мейле ми е много съмнително.
Пружини незнам какви ще намериш, аз преди време търсих задни пружини за комби и само оригинални ми предлагаха.

- Alien
- кандидат ентусиаст
-
Гумите 205/60 15". Според мен 205/65 15" няма да опират, но ще приличаш на плажно бъги с толкова високи гуми.
Амортисьорите, аз лично ги смених с BOGE. Не ми се занимаваше да правя проучвания, препоръчаха ми ги и ги напазарих.
Мисля, че и оригиналните бяха BOGE
Пружини мисля, че има само оригинални. Цената им не е много приятна, но това е положението.
Разгледай обявите във форума, може да изкараш късмет и да излязат някакви читави от ударена кола.
На първо време може да погледнеш твоите дали нямат някоя счупена намотка.
Амортисьорите, аз лично ги смених с BOGE. Не ми се занимаваше да правя проучвания, препоръчаха ми ги и ги напазарих.
Мисля, че и оригиналните бяха BOGE
Пружини мисля, че има само оригинални. Цената им не е много приятна, но това е положението.
Разгледай обявите във форума, може да изкараш късмет и да излязат някакви читави от ударена кола.
На първо време може да погледнеш твоите дали нямат някоя счупена намотка.
11 мнения
• Страница 1 от 1