За дизелът и добавките.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е-90

За дизелът и добавките.

Мнение от valkodaff » 28 Мар 2012, 17:17

Къде зареждате предимно дизелово гориво и от кои вериги имате добри и лоши впечатления?
Използвате ли добавки към дизеловото гориво и кои са ефективни?
Предлагам всеки да сподели опита в тази насока, тъй като за дизеловите автомобили качественото гориво е от значение за добрата работа на мотора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30

За дизелът и добавките.

Мнение от Alegron » 28 Мар 2012, 18:58

Аз лично последно заредих на лукойл - екто дизел. Доволен съм много, тъй като мотора утихна и има повече мощ от ниските обороти. Мнението ми е че добавки не следва да се слагат, при положение че мотора работи и върви безпроблемно.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: E90 330d

Re: За дизелът и добавките.

Мнение от itafraji » 29 Мар 2012, 8:06

Аз сипвам винаги от ОМВ най-простия възможен дизел. Никакви добавки не ми трябват, колата си е екстра. Пробвал съм да карам и от по скъпите с добавките но не ми хареса как звучи двигателя после. Чувал съм, че в тия добавки има бензин и тва не ми се стори много нормално :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 29 Мар 2012, 12:47

Alegron написа:Аз лично последно заредих на лукойл - екто дизел. Доволен съм много, тъй като мотора утихна и има повече мощ от ниските обороти.

Точно обратното мнение. Зимата заредих веднъж да го пробвам. На -4 градуса запалих със зор. Разход - никаква разлика. Вървене - съвсем. Отделно, че доколкото знам е пълен с биодизел, а аз съм резервиран към него. Така че, аз лично не бих повторил. Иначе зареждам на ОМВ, Еко или Лукойл обикновен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30

За дизелът и добавките.

Мнение от Alegron » 29 Мар 2012, 13:43

Незнам колега Sapio, аз за сега съм доволен и то много. Вярно че зимата не съм го пробвал, но в момента нямам никакви проблеми, напротив. За 260 км. пробег градско, разхода по борд е 8.0/100. Незнам, вероятно има значение и на коя точно бензиностанция се зарежда...
Не съм човек, който да спекулира и да си говори нереални неща. Това са ми впечатленията.

Поздрави.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 29 Мар 2012, 14:34

Alegron написа:Не съм човек, който да спекулира и да си говори нереални неща. Това са ми впечатленията.

Сигурен съм в това :yes: . Може и аз да не съм оцелил колонката, но за сега се въздържам от повторение :)
Изображение

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 30 Мар 2012, 15:07

Сипвам само в ОМВ и Еко и само от скъпия дизел - разликата с обикновения е огромна. А и с отстъпката в Еко и намаления разход в крайна сметка излиза все едно си сипал обикновен дизел, а понякога и по-евтино..зависи и от карането. :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

Потребител
Аватар
Кара: Е-90

Мнение от valkodaff » 21 Апр 2012, 9:43

Вчера заредих на ОМВ - 2.66 дизел чист, слез това гледам на петрол 2.62 , по принцип съм доволен от ОМВ дизела, но сега забелязвам и разликата от 4 стотинки досега не ми е правило впечатление.

Назад към E90/E91/E92/E93