Амортисьори-размисли и страсти

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Амортисьори-размисли и страсти

Мнение от gro » 27 Мар 2012, 9:28

Колеги в момента съм пред голяма дилема.Оказа се че амортисьорите ми са за смяна.Предложения на пазара има много но ги сведох до няколко Kayaba газови от Косер , Bilstein B4 газови от едно магазинче тука в Пловдив или Bilstein B6 които още не знам от къде ще взема като цени Б6 са най-скъпи каябата най-евтини макар че това не е най големия проблем.
Обичам бързото каране по завои ,но пък не искам да си разбивам камъните в бъбреците всеки ден (има си бира за тая работа :D ) Трябват ми амортисьори които да се вписват в изискванията ми и да не свършат за година и половина.Отворен съм за нови предложения принципно втора употреба обаче няма да си взема.Става въпрос за Е36 купе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Re: Амортисьори-размисли и страсти

Мнение от Jim Beam » 27 Мар 2012, 14:00

Конита от Хиид няма ли да вършат работа? Направо комплект с пружините и амротисьорите. Едни 15/30 или 20/40
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от chirenski » 27 Мар 2012, 14:38

Да направо с Конитата возията ще е перфектна :) Аз лично бих взел каябата, но внимавай има ментета дето ги правят в испания, ако са такива недей ги взема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 27 Мар 2012, 15:05

Тва купе що не написа колко цилиндрово е? Що не написа някъв примерен бюджет в който искаш да се побереш? Мисълта ми е, че в момента в Хеед има страшно адска промоция на ApeX цял кит (аморт. + пружини) за 450 лв, но е останало само за 4 цил. 60/40, иначе на тая цена такова нещо неможеш да намериш. Кони определено не са за комфорт, при тях идеята е да вози стегнато. Тия KYB, дори няма да ги обсъждам, щото в който и форум да прочетеш за евтините варянти дето се продават тука, няма да прочетеш особено доволни мнения. Поне не много!
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 27 Мар 2012, 15:30

Каде е тази промоция колега, в сайта им са на 821лв?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 27 Мар 2012, 15:40

Извинявам се че ползвам темата на колегата,но моя въпрос е по темата-и аз трябва да сменям задните амортисьори на мойто 318 Ис купе,но и аз не искам стегнато и твърдо возене,искам да вози по-комфортно,та ако може да препоръчате нещо в диапазона 100-150лв бройката ще съм благодарен,какво мислите за монро??Предлагаха ми на едно място за 120лв бройката с три години гаранция но....хубаво е и други мнения да се видят :dunno: . :yes:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 27 Мар 2012, 15:44

Ако ти се дават пари за D2 няма да си разочарован :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 27 Мар 2012, 16:11

In_Memoriam написа:Ако ти се дават пари за D2 няма да си разочарован :yes:

Колко струват??От къде мога да си ги взема?? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 27 Мар 2012, 16:22

Тва купе що не написа колко цилиндрово е? Що не написа някъв примерен бюджет в който искаш да се побереш? Мисълта ми е, че в момента в Хеед има страшно адска промоция на ApeX цял кит (аморт. + пружини) за 450 лв, но е останало само за 4 цил. 60/40, иначе на тая цена такова нещо неможеш да намериш. Кони определено не са за комфорт, при тях идеята е да вози стегнато. Тия KYB, дори няма да ги обсъждам, щото в който и форум да прочетеш за евтините варянти дето се продават тука, няма да прочетеш особено доволни мнения. Поне не много!

Колега ще те черпим, преди 5мин. поръчах един комплект! :yes:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 27 Мар 2012, 16:31

krisu написа:Тва купе що не написа колко цилиндрово е? Що не написа някъв примерен бюджет в който искаш да се побереш? Мисълта ми е, че в момента в Хеед има страшно адска промоция на ApeX цял кит (аморт. + пружини) за 450 лв, но е останало само за 4 цил. 60/40, иначе на тая цена такова нещо неможеш да намериш. Кони определено не са за комфорт, при тях идеята е да вози стегнато. Тия KYB, дори няма да ги обсъждам, щото в който и форум да прочетеш за евтините варянти дето се продават тука, няма да прочетеш особено доволни мнения. Поне не много!

Колега, обади и на мен, ако обичаш, да поръчам един кит :bchug:

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 27 Мар 2012, 16:31

Имаш ЛС, колега :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gro » 27 Мар 2012, 16:32

1. Бюджет.
около 750 лева
2.Пружини никъде не съм писал че имам намерение да сменям.Вече си повдигнах колата до нормалното и ниво.
3.Предложения с цени които съм намерил аз става въпрос за предни и задни амортисьори
3.1 Kayaba газови модел не знам около 650лв.
3.2 Bilstein B4 газови около 700 лв.
3.3 Bilstein B6 предни около 650лв. за задни не знам
3.4 Koni STR-T 567.16 цена от страницата на Руди 96

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 27 Мар 2012, 16:32

patkana1 написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата,но моя въпрос е по темата-и аз трябва да сменям задните амортисьори на мойто 318 Ис купе,но и аз не искам стегнато и твърдо возене,искам да вози по-комфортно,та ако може да препоръчате нещо в диапазона 100-150лв бройката ще съм благодарен,какво мислите за монро??Предлагаха ми на едно място за 120лв бройката с три години гаранция но....хубаво е и други мнения да се видят :dunno: . :yes:

Офертата за Д2 я пропусни няма да ти хареса :) кита предни задни + пружините е равно на цената на колата. В твоя случай примерно газов Билщайн Б4 ще ти дойде перфектен и цената е точно в този диапазон в който си се насочил грубо бяха около 120лв бройката мисля, Монрото на същите пари газовият също не е лош вариант, на друга кола съм карал с такива и не съм срещнал грам проблем, вече е въпрос на лично предпочитание.
Ако искаш да я омекотиш на макс слагаш маслени, но така или иначе от задни амортисьори усещането за комфорт не се променя много особено за теб като шофьор и то на купе.
Изображение

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 27 Мар 2012, 16:35

Coulthard написа:
patkana1 написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата,но моя въпрос е по темата-и аз трябва да сменям задните амортисьори на мойто 318 Ис купе,но и аз не искам стегнато и твърдо возене,искам да вози по-комфортно,та ако може да препоръчате нещо в диапазона 100-150лв бройката ще съм благодарен,какво мислите за монро??Предлагаха ми на едно място за 120лв бройката с три години гаранция но....хубаво е и други мнения да се видят :dunno: . :yes:

Офертата за Д2 я пропусни няма да ти хареса :) кита предни задни + пружините е равно на цената на колата...

Ако колата му струва 1280 лева си прав. А за ново, наистина добро окачване, което става и за в града и на пистата, цената е супер. Колегата не е казал за какви пари търси, аз само предлагам най-доброто като цена/качество :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 27 Мар 2012, 16:38

Вече нямат налични в Хеед от промоцията, последния кит го е взел Nukem :D

Следваща

Назад към E36