Изчезна антифриза

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Изчезна антифриза

Мнение от badjo E60 » 22 Авг 2011, 22:31

Колеги помагайте :oops: преди месец докарахме на един приятел Е60 525Д Септември месец 2006г.Закарахме я в Мкар казаха че термостатите са за смяна ,две свещи и смукатела всичко друго на колата е на ред.Да ама са толкова отворени там че не видяха че и изпускателния колектор е спукан.Та ето всичко което сменихме :arrow: свещи,смукателен колектор,изпускателен колектор,двата термостата ,водна помпа ,датчика на големия маркуч на турбото който е ниско долу до кората,датчик смукател.И тогава почнаха проблемите,Вдигна с четири литра разхода,на място температурата минава 100 градуса а в движение стига до 98 гадуса,мотора стана по шумен като стъпиш на газта все едно се мъчи и нещо не му достига,и последното което стана тази вечер -изкарахме колата от гаража и за няма и 200 метра светна лампата за водата :banghead: два литра вода доляхме :confused: Сега я четохме нищо не излиза никакви грешки.Помагайте че сме се сбъркали вече.
Съмняваме се във филтъра за твърди частици защото колата доста е работила с развалени термостати.Утре ще отворим тръбите-гърнетата и ще караме така да видим ще има ли промяна.Но защо изчезна антифриза :kuku: :?:
Дайте някво мнение и за другия сервиз на БМВ Наискар че да я караме и там ако трябва.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Re: Изчезна антифриза

Мнение от mimino1 » 23 Мар 2012, 21:29

при мен се бе6е пукнал охладитела на маслото и от ми из4езна антифриза

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 24 Мар 2012, 21:05

Възможно е охладителната система да не е била обезвъздушена както трябва и за това колата да е загрявала толкова много. С течение на времето системата да се е самообезвъздушила и това да е довело до ниско ниво на течността.
За вървенето - така само може да се гадае. Като за начало аз бих проверил на ново всички възли , които са подменяни.
Успех и не забравяй да споделиш какво се е случило после :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 745D
Мечтае да кара: M-5

Мнение от emoo » 25 Мар 2012, 11:51

колега иди в найс кара перфектно работят момчетата тия в М-кара са живи обирджии успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 25 Мар 2012, 17:42

а дали го има тоя проблем още имайки предвид темата е от Август 2011...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от badjo E60 » 26 Мар 2012, 10:40

Проблема вече го няма.То така и не се разбра къв беше проблема,,но няма вече такива течове.Сега доливам на около четири месеца по 200 мл. но смятам че това е нормално.

Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 26 Мар 2012, 12:21

Имах същия проблем с изчезването на антифриз. Оказа се един фланец на блока , който се намира под релето за свещите. Номер 9 на снимката. Та от времето на стареене и от нещо друго се беше пукнала и сълзеше мааалко, но достатъчно да пада нивото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 26 Мар 2012, 12:30

toni написа:Имах същия проблем с изчезването на антифриз. Оказа се един фланец на блока , който се намира под релето за свещите. Номер 9 на снимката. Та от времето на стареене и от нещо друго се беше пукнала и сълзеше мааалко, но достатъчно да пада нивото.
Изображение

Да, това е мисля един от доста често срещаните проблеми при 3.0Л. И аз го сменях, че сълзеше..
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 26 Мар 2012, 12:41

+1 за фланеца.
И при мен го смениха, макар че нямаше теч.
Но при друга работа по мотора забелязаха че е "различен на вид" от обикновено и опира някъде отгоре. Мислехме че преди това някой сервиз го е сменил с грешен номер, но се оказа че по каталог има два различни фланеца, всеки за различна версия на двигателя, като новата версия е излязла точно около момента на производство на колата. Та накрая единственото обяснение за моя беше че още в завода са сложили грешния (стария модел) фланец. Както и да е, сега е сменен с правилния.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от badjo E60 » 26 Мар 2012, 13:01

Аз не знаех за този фланец :confused: Миналата зима сменях реле и свещи,,как не съм знаел та да го сменя и него :confused: Може ли по някъв начин да се види дали има там следи от теч без да се разглобява :?: :?:

Изображение

Изображение

Назад към Е60/Е61