как да изключа климатроника?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: как да изключа климатроника?
Аз говорих с едно момче и той ми каза,че Dimitroff може да го изключи това автоматично пускане.После пък четох ,че ставало само след фейса.Ванката ако го прочете това ще каже как е реално.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не помня вече, но по бегли спомени - мисля, че беше само след фейса...преди фейса не съм виждал кола, която да не стартира след подаване на контакт климатроника...
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Отвори линка- http://www.ge39.com/files/BMW_MemoryOptions.pdf
Най-отдолу в .pdf файла пише:
Air Conditioning ON at: ignition ON
=with A/C button
The A/C compressor is switched on with the
ignition ON, or only when the “snow flake”
button is pressed.
Прочети и този линк-http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1386642
Най-отдолу в .pdf файла пише:
Air Conditioning ON at: ignition ON
=with A/C button
The A/C compressor is switched on with the
ignition ON, or only when the “snow flake”
button is pressed.
Прочети и този линк-http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1386642
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Аз ли се бъркам някъде или правилно съм запомнил че климатроникът е активиран само като се натисне копчето снежинка?
Като не свети снежинката е просто парно???
Като не свети снежинката е просто парно???
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
не се бъркаш, тук е просто грешка на израза - хората просто не искат нищо да им духа - нито парно, нито климатроник!
Доколкото съм наясно:
1) има разрешение, но само за фейслифт - препрограмиране
2) за преди фейса - няма решение - ако някой знае нещо сигурно, нека сподели, но аз досега не съм чувал, а това си е доста досаден гаф, допуснат при баварците.
Доколкото съм наясно:
2) за преди фейса - няма решение - ако някой знае нещо сигурно, нека сподели, но аз досега не съм чувал, а това си е доста досаден гаф, допуснат при баварците.
- NikVanov
- ентусиаст
-
Ако греша, Oci да ме поправи- климатроникът е електронен уред, който осигурява исканата температура в колата. Той комбинира работата на климатик /само с функция охлаждане/ и парно отопление от затопления антифриз. Проблемите с климатроника са два вида- зимни и летни. Зимните вече приключват и касая основно бавно или слабо затопляне. Летните предстоят- лоша миризма /трябва да се пръска шпрей/, слабо охлаждане /недостатъчен фреон/ и т.н. Бях предложил Оci да си напише два файла- зимен и летен и да ги публикува всеки октомври и април, за да не му губим излишно времето, защото 75% от проблемите се повтарят. 

Последна промяна NikVanov на 25 Мар 2012, 13:22, променена общо 2 пъти
При мен е каквото е било преди загасване на колата, такова си е и при палене.
Демек ако климата (или всичко демек да не свети дисплея) съм я изключил преди да съм врътнал ключа, то при палене си остава на изключен и т.н.
Демек помни последно избраната позиция на всичко, температури, дистрибуция на въздух и каквото и да е било.
Демек ако климата (или всичко демек да не свети дисплея) съм я изключил преди да съм врътнал ключа, то при палене си остава на изключен и т.н.
Демек помни последно избраната позиция на всичко, температури, дистрибуция на въздух и каквото и да е било.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
JTD написа:При мен е каквото е било преди загасване на колата, такова си е и при палене.
То при всички помни последните зададени стойности, но при по-старата версия климатроник, ако се изключи от контакт и климатроникът преди това е бил спрян, то при последвало даване на контакт климатроникът се включва на най-ниска скорост на вентилатор.
zmeyan написа:не се бъркаш, тук е просто грешка на израза - хората просто не искат нищо да им духа - нито парно, нито климатроник!
Доколкото съм наясно:
Абсолютно точно така !
Днес говорих Oci, правил е разни магии, но като разбрах че няма решение за преди фейса да се направи да се спира.
Цяло управление за 100-на лв. да сменям.. не ме дразни толкова
+това го държа често на на най-ниската или следващата степен и като контакт, не е чак толкова дразнещо.
Все пак ако някой намери начин - чипове, програмиране, флаш на колата :-)))
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
nikolae написа:zmeyan написа:не се бъркаш, тук е просто грешка на израза - хората просто не искат нищо да им духа - нито парно, нито климатроник!
Доколкото съм наясно:
Абсолютно точно така !
Днес говорих Oci, правил е разни магии, но като разбрах че няма решение за преди фейса да се направи да се спира.
Цяло управление за 100-на лв. да сменям.. не ме дразни толкова
+това го държа често на на най-ниската или следващата степен и като контакт, не е чак толкова дразнещо.
Все пак ако някой намери начин - чипове, програмиране, флаш на колата :-)))
за съжаление е така на колите преди фейса няма как да се програмира модула за да не се пуска всеки път единственото решение е да се смени управлението, пробвал съм какво ли не префлашване на чипа, смяна на кодировката от едното управление на другото и без резултат разликата е в чипа понеже са различни и не могат да се презапишат единствения вариант е смяна но не си струва.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
И аз потвърждавам, че не можа да се програмира и при мен. Мъчи се един майстор, когато ми програмира разни други неща /заключване на колата при тръгване и пр./, но това не стана... Таях няква надежда, че има начин, но явно няма. Неприятно ми е и на мен да се включва винаги...
Kакво толкова има да се натисне един бутон при потегляне, за да спре климата като ви дразни или пък какво толкова ви дразни като си работи на първа степен като запалите, та то почти не се усеща, а какво лошо има да вкарва в купето свеж въздух. Тази тема се обсъжда от зората на форума и не мога да разбера какво си задавате все едни и същи въпроси и си отговаряте на тях като малоумните, мнения ли трупате за бройката, какво не мога да разбера... все едни си същи работи!!!
Единственото което може да се направи е да се пробва да се набие софт С17 примерно и да замени С01, който е от последните с Експерта, което не е сигура, че ще стане и ще го приеме модула и дали изобщо нема да се бъгне модула като цяло. Като толкова ви дразни това пробвайте!!!
Единственото което може да се направи е да се пробва да се набие софт С17 примерно и да замени С01, който е от последните с Експерта, което не е сигура, че ще стане и ще го приеме модула и дали изобщо нема да се бъгне модула като цяло. Като толкова ви дразни това пробвайте!!!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
slitter, по-полечка с тона, моля, и определенията. Да, малоумни сме, някои сме жени и трупаме мнения да станем мега гига старши ентусиасти
Какво ме дразни ли, ми дразни ме, да! Не искам да ми духа каквото и да е при запалване, както е при по-нови модели. Не искам всеки път преди да потегля да гледам и нагласям климатроника и обикновено да го спирам, сега пролеттта. Или пък да тръгна бързо и като загрее колата, загасена вечерта на градуси 25 примерно, когато ми е било студено, да ми затопля на хубаво време през деня. Както и да го погледеш е минус това стратиране на стара настройка.
И някои нямаме 46-ци от зората на форума, нито сме видяли темата отпреди сто години...Нито сме толкова навътре с разните там модули, софтове и пр. Иначе, да, благодаря, че разбрах за сетен път, че няма как да се програмира, освен ако не рискуваш да си прецакаш нещо си там, квото и да е...
Айде малко по-толерантно и спокойно, плийс

И някои нямаме 46-ци от зората на форума, нито сме видяли темата отпреди сто години...Нито сме толкова навътре с разните там модули, софтове и пр. Иначе, да, благодаря, че разбрах за сетен път, че няма как да се програмира, освен ако не рискуваш да си прецакаш нещо си там, квото и да е...
Айде малко по-толерантно и спокойно, плийс

- NikVanov
- ентусиаст
-
Колеги, успокойте се и не се дразнете излишно за дреболии. И проблемът се изясни, може-би е време за заключване