Чип на EWS вътре в ключа

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: Чип на EWS вътре в ключа

Мнение от cls6666 » 25 Мар 2012, 17:03

:D предполагах че е така,не че им пречи да ги крадът при тази сложност,но не беше лошо да се изясни
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 25 Мар 2012, 18:24

Ilko Ivanov написа:Нов ключ се програмира като се прочете чипа от EWS-а и после с нещо от тези : http://www.google.bg/search?tbm=isch&hl ... 80&bih=630

Ако се програмираше сам като го сложиш в ключалката ,колите щяха да ги крадат и малките деца :mhihi:

Брейййййй!!!Те един бюлюк,бе(както се казва на английски) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По въпроса....След като провери колегата,че ключа въпреки полета от 7 етаж си работи се отказа(за момента) да прави ей тази интервенция
http://www.bmwfaq.com/f16/cambio-llave-e39-pre-587701/
Последна промяна LUBO 555 на 25 Мар 2012, 18:30, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUBO 555 » 25 Мар 2012, 18:30

cls6666 написа:За друг стар ключ ми е ясно ,че не става ,аз съм си намерил нов ромбоиден ключ с платка готов за нарязване като любо ,само ме интересува как става програмирането

Що да не става?Няма да стане в случай,че си с ромбоиден и ти, и нямаш нито сивия, нито малкия черен пластмасов.Само тези последните два имат чип вътре,като по-стария модел.Вадиш го и го слагаш в новата заготовка със старата платка,обучаваш го да работи дистанционното и си готов.
http://www.bmwfaq.com/f16/cambio-llave-e39-pre-587701/
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 25 Мар 2012, 18:40

имам само един и то от стария вид с три бутона,ти знаеш явно испански я обясни кво става на линка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUBO 555 » 25 Мар 2012, 20:19

cls6666 написа:имам само един и то от стария вид с три бутона,ти знаеш явно испански я обясни кво става на линка

Трябват ти стар ключ(диамантен,ромбоиден или както там му се вика),но задължително да е на 433МНz.Възможно е да се подлъжеш от цената в ебай и да го купиш,я щатски,я японски.Внимателно!!!!!Те са на друга честота и после не работи.
Както виждаш от снимките,отварянето на оригинален ключ не е проста работа.Става или както се вижда от снимките,или от 7 етаж като на колегата.Въпросът е,че от този ключ само ни интересува електрониката,за това рязане и в мамата,но все пак да пазим платката.
Тази платка я слагаме в новата заготовка,която за разлика от оригиналния ключ е направена да се отваря и затваря без проблем.
Последно взимаш транспондера(чипчето) от стария(настоящ)ключ и го поставяш в мястото предназначено за него в заготовката.
Обучаваш си новия ключ,за да ти работи дистанционното и готово
п.с.На снимките се вижда,че колегата е премахнал бобината,която зарежда батерията чрез индукция(ключа е от е46) и е поставил нова батерия,но няма нужда да се премахва
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 25 Мар 2012, 21:53

гледам вашия форум е напреднал доста,намерих разни интересни теми .....благодаря за разяснението за ключа има смисъл :clap:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUBO 555 » 25 Мар 2012, 21:58

cls6666 написа:гледам вашия форум е напреднал доста,намерих разни интересни теми .....благодаря за разяснението за ключа има смисъл :clap:

Te са няколко форума и наистина има доста неща.Ти питай,пък аз ще превеждам.Кво да правя!За кво съм 15 години тук :dunno: :mhihi:
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E39