Индикатора за маслото свети в жълто

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: бмв 320д е46
Мечтае да кара: бмв 7мица

Re: Индикатора за маслото свети в жълто

Мнение от server » 24 Мар 2012, 15:50

Не знам какво се случва с тази кола , но не ме свърта в нас и отидох да я човъркам :| и реших че сто процента ще има защита ако няма налягане на маслото да дава грешка и да не иска да запали . Откачих акумолатора за около 5 мин. и после като го закачих пак не искаше да запали но ми се развали часовника на таблото и търсих начин как да го сверя натисках наи различни комбинации на копчетата за зануляване на километрите отстрани на него също на таблото което не го знам за какво е и за борд компа искара ми един надпис (reset) дадох му резет исписа ми енд и пробвах да запаля и стана запали си от първият път е пак си светеше лампата за маслото но колата си запали което много ме успокои :D :D :D :lalala:
животът не е само бмв но е по хубав с него

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 24 Мар 2012, 21:33

Колега, при сваляне на акумулатор часовникът не се разваля, а се нулира и трябва да се настрои отново. Имам няколко упътвания за колата на различни езици, кажи какъв предпочиташ и дай на л.с. да ти го пратя, да не се мъчиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 24 Мар 2012, 22:45

Вземи иди и налей нормално масло преди да си строшил колата, иначе описаното от мен по-горе ще се случи. И минута не я дръж запалена със светеща червена лампа, жълтата не е проблем!!! Прочети също така важните теми с!знак, за да се запознаеш с повечето пинизи на колата от типа на часовника. Относно какво масло - колегата Dimitroff по-горе изброи кои са подходящите за твоя двигател! Ако и след смяната на маслото лампата продължи да свети обърнете специално внимание на маслената помпа! Ако не - хиляди безаварийни километри пожелавам, айде действай и не се куми толкова!

П.С. ...препоръчвам ти да не я караш на ход до сервиза с червената лампа и също така избери друг сервиз с по-нормални хора!

Потребител
Аватар

Мнение от server » 25 Мар 2012, 1:18

NikVanov написа:Колега, при сваляне на акумулатор часовникът не се разваля, а се нулира и трябва да се настрои отново. Имам няколко упътвания за колата на различни езици, кажи какъв предпочиташ и дай на л.с. да ти го пратя, да не се мъчиш.

Добре извинявам се за неточното описание :| .Часовникат ми се нулира но както и да е това ми е най малкият проблем и си го оправих но който е чел по нагоре е разбрал какво пиша и все пак ти благодаря .

Потребител
Аватар

Мнение от server » 25 Мар 2012, 1:31

slitter написа:Вземи иди и налей нормално масло преди да си строшил колата, иначе описаното от мен по-горе ще се случи. И минута не я дръж запалена със светеща червена лампа, жълтата не е проблем!!! Прочети също така важните теми с!знак, за да се запознаеш с повечето пинизи на колата от типа на часовника. Относно какво масло - колегата Dimitroff по-горе изброи кои са подходящите за твоя двигател! Ако и след смяната на маслото лампата продължи да свети обърнете специално внимание на маслената помпа! Ако не - хиляди безаварийни километри пожелавам, айде действай и не се куми толкова!

П.С. ...препоръчвам ти да не я караш на ход до сервиза с червената лампа и също така избери друг сервиз с по-нормални хора!

Много ти благодаря за добрите обяснения излезе ми много полезен но не мисля да отида при други искам тези шарани да си оправят грешката . Тук е малко по различно от бг ако нещо се случи по тяхна вина има кой да защитава правата на потребителите и ще ги накарам нова кола да ми вземат . Та това си е чиста некадърност и некомпетентност . Но задължително ще я задърпам до сервиза . Благодаря ви пак и ще пиша какво се е случило в случай че ви интересува. :)

Потребител
Аватар

Мнение от server » 07 Апр 2012, 11:26

Здравейте , проблемът който толкова ме измъчи е че онези некадърници са ми счупили капачката на масленият филтър и от там не иска да вдига налягане . Но сега вече съм :D :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 318Ci

Мнение от kpacKoOo » 10 Юли 2012, 17:30

Колеги и при мен го има този проблем но е на периоди (когато му скимне :kuku: ) един път свети 2 пъти НЕ :bang:
дали проблемът е в този датчик или да го търся другаде
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d
Мечтае да кара: ONLY BMW

Мнение от bavarkataa » 26 Апр 2014, 20:16

здравейте Колегите, искам да споделя и моето мнение по случай "жълта лампа на маслото свети". При мен светеше когато запаля колата за около10 секунди и след това гаснеше ,по някой път светваше и по време на движение и даже 1-вият път като светна си изкарах акъла . Нивото на маслото е 2-3 мм под максимума. Прочетох във форума че е прослувутия датчик и реших да го сменя първо с 2-ра употреба. Намерих един за 30 кинта и го сложих, ефект нямаше никакъв и реших да взема чисто нов-оригинален на ХЕЛА. Монтирах го инещата заспаха всичко е ОК и тази жълта лампа вече не съм я виждал :driving: :driving: :driving:
Всичко е от датчика да знаете и ако решите да взимате взимайте само оригинални, не правете компромиси не си заслужава :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Цената на датчика в дару е 335 лв. аз го взех от "софрост" на черни връх за 225 същия с опръстена :) :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :driving: :driving: :driving:
Мачкай наред и продължавай напред !

Потребител
Аватар

Мнение от mitkopc8409 » 02 Май 2014, 12:52

Датчика може и да работи погледни нивото на маслото.Един майстор ми каза че трябва точно до грам да се налее маслото за да работи датчика.

Предишна

Назад към E46