Странен проблем с алармата и централното на бмв е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Странен проблем с алармата и централното на бмв е36
Колеги, от едно известно време след като зе да се затопли колата взе да прави проблеми с алрмата... значи когато си иска заклучва шофиорската втата с алармата , когато иска не я заключва, а като я заключвам с ключа няма проблем винаги си се заключва... на какво може да се дължи това колеги?

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Re: Странен проблем с алармата и централното на бмв е36
Коя година ти е колата, има ли комфортмодул, през него ли ти е свързана алармата/отключване и заключване/
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
baitun написа:Коя година ти е колата, има ли комфортмодул, през него ли ти е свързана алармата/отключване и заключване/
колвта е 97г. купе има комфорт модул да, но незнам дали е през него свързана алармата така я взех с аларма... как мога да разбера дали е през комфорта свързана

- bavreca_94
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i compact
- Мечтае да кара: BMW F-03
- Детайли за колата: всичко възможно
може проблема да ти идва от самата свивка на вратата има снопче от кабели който се намират в един гофриран маркуч който се вижда при отворена врата проблема ти идва най вероятно от там защото като я затваряш с ключа машинката не играе роля

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Има два проводника от алармата, които трябва да отидат до комфорта, за отключване и за заключване от алармата към пин 14 и пин 17 на комфорта. При мен алармаджията беше свързал алармата директно към машинката за централното на предна лява врата/без комфорта, срязани проводници на централното на предна лява врата-син и бял/ и смених две аларми за по-малко от две години, докато не прочетох темата на методи 80 за монтаж на аларми/има я в полезните/, като проблема беше подобен на твоя. След като свързах алармата през комфорта вече нямам грижи. Дано съм бил полезен. 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
ахам ясно благодаря ти колега, беше ми много полезен

- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
И аз да ползвам темата, имам комфорт модул но нямам аларма. Т.е имам фабрична или поне част от нея " избочена е " . Когато стъклата са ми смъкнати и заключа само с централното не се вдигат, а когато заключа с ключа и задържа на дясно без да го вадя се вдигат. Та въпроса ми е дали може само с копчето от ключа за централното да се вдигат ако имам изгорял бушон или някое реле ??? Мамка му с тея токове хич ме няма 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Колеги, сега се появи нов проблем с алармата
зимата като беше студено нямаше проблем, ама вчера и днеска утивам на работа и следобед колата я напича яко слънцето и като е заключена с алармата почва да писка през 2 3 мин. се едно някой я е ритнал
и така вече втори ден, а през ноща и сутрин когато е хладно няма проблем... на какво може да се дължи това нещо??? 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Колеги, никой ли неможе да даде съвет от какво се получава така, че се стопля все повече а тази аларма повчва да мяка все по често и много дразниии...

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Peturcho_bmw написа:Колеги, никой ли неможе да даде съвет от какво се получава така, че се стопля все повече а тази аларма повчва да мяка все по често и много дразниии...![]()
![]()
колега в тракия зад че-ха-то има едни пичове които се занимават с аларми и имобилайзери,добри са иди да я погледнат

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
vaykisss написа:Peturcho_bmw написа:Колеги, никой ли неможе да даде съвет от какво се получава така, че се стопля все повече а тази аларма повчва да мяка все по често и много дразниии...![]()
![]()
колега в тракия зад че-ха-то има едни пичове които се занимават с аларми и имобилайзери,добри са иди да я погледнат
Да ще трябва, ама ми в много чудно защо като е хладно всичко е добре ,а като се стопли почва да полудява тази аларма??? Ако някой знае нещо по въпроса да пише, че щте откача

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Така става в горе6то време и моите са така трябва да се намали 4увствителноста на дат4ика дето ти е в купето и няма да пи6ти толкова,на самия дат4ик трябва да има потенциометър и с една малка тверка си го регулира6
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
PIPERKOV написа:Така става в горе6то време и моите са така трябва да се намали 4увствителноста на дат4ика дето ти е в купето и няма да пи6ти толкова,на самия дат4ик трябва да има потенциометър и с една малка тверка си го регулира6
Благодаря ти колега...

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Малка черна кутийка(колкото кибритена) с потенциометърче,обикновено е залепена за метал някъде за да усеща по-добре,но може и свободно да си виси
Повечето имат и един диод на тях и като го бутнеш дори и леко да е и светва,тоест усеща 

14 мнения
• Страница 1 от 1