да угасим айрбега

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: да угасим айрбега

Мнение от mustang1986 » 21 Мар 2012, 18:39

Не няма
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Bogomil2 » 22 Мар 2012, 0:46

http://www.ebay.co.uk/itm/Passenger-Sea ... 4163ed20fb

Това не е ли въпрросния сензор,който е проблем за всички...Струва ми се доста евтин...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Мар 2012, 8:38

Bogomil2 написа:http://www.ebay.co.uk/itm/Passenger-Seat-Occupancy-Airbag-Sensor-Control-BMW-E38-E39-E46-3-5-7-Series-/280849359099?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4163ed20fb

Това не е ли въпрросния сензор,който е проблем за всички...Струва ми се доста евтин...

не е това, този датчик е връзката между сензора и централата на беговете иначе датчика е в седлото на седалката под цялата тапицерия и освен че е към 160 лв доста е висока и цената за смяната му понеже го прави тапицер.

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 22 Мар 2012, 13:07

Е46 стана на 14 години и още се чудите как да се оправи елементарен проблем. ИЗКЛЮЧВА СЕ КАНТАРА С ПРЕКОДИРАНЕ НА МОДУЛА, без да се слагат "майсторски" запоени залъгалки. Достатъчно колеги сме във форума, които можем да го направим срещу едно кафе :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Мар 2012, 19:11

stilko написа:Е46 стана на 14 години и още се чудите как да се оправи елементарен проблем. ИЗКЛЮЧВА СЕ КАНТАРА С ПРЕКОДИРАНЕ НА МОДУЛА, без да се слагат "майсторски" запоени залъгалки. Достатъчно колеги сме във форума, които можем да го направим срещу едно кафе :)

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 25 Мар 2012, 21:00

Колеги да се похваля и аз!Днес си оправих проблема с кантара,но по "правилния" начин.Подмених си сензора (кантара)с друг работещ,който имах от оригиналните ми седалки ми седалки,преди да ги заменя със спортни! :lalala: Отне ми около 3часа с демонтажа от едната и монтирането на другата.Не е голяма философия,нужно е само повече търпение!Сега всичко е ОК и седалката си изглежда както преди! :lalala: Ааа,и забравих да спомена,че не съм тапицер!Поздрави

Потребител
Аватар
Кара: 325i e46

Мнение от andrian2002 » 26 Мар 2012, 22:59

Моято лампа за еърбега ту светва,ту угасва - ходих в един сервиз и ми казаха, че нищо не можели да направят, ами аз какво да направя като не съм техник -нищо?!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Мар 2012, 9:11

andrian2002 написа:Моято лампа за еърбега ту светва,ту угасва - ходих в един сервиз и ми казаха, че нищо не можели да направят, ами аз какво да направя като не съм техник -нищо?!

Не ходи повече там за диагностика :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 27 Мар 2012, 11:07

desoxr написа:Колеги да се похваля и аз!Днес си оправих проблема с кантара,но по "правилния" начин.Подмених си сензора (кантара)с друг работещ,който имах от оригиналните ми седалки ми седалки,преди да ги заменя със спортни! :lalala: Отне ми около 3часа с демонтажа от едната и монтирането на другата.Не е голяма философия,нужно е само повече търпение!Сега всичко е ОК и седалката си изглежда както преди! :lalala: Ааа,и забравих да спомена,че не съм тапицер!Поздрави

Deso, разкрий тайната на разглобяването на седалката, в крайна сметка до сега се говореха хиляди тъпотий за разшивания, глупости разни тапицерски и т.н., в крайна сметка някой може да прецени, че иска да си смени датчика, а не да залъгва или спира софтуерно кантара. Можеш ли да посочиш накратко стъпка по стъпка какво се прави!?

andrian2002 написа:Моято лампа за еърбега ту светва,ту угасва - ходих в един сервиз и ми казаха, че нищо не можели да направят, ами аз какво да направя като не съм техник -нищо?!

Кат снищо не могат да напраат, да затворат и тва е - казаха ли поне къв епроблема, дет не могат да го оправят???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от desoxr » 27 Мар 2012, 21:10

Жоро,то няма никаква тайна по разглобяването на седалката,но незнам дали ще мога да го опиша,така че да се разбере.По принцип не се разшива нищо а само се разкачат едни телени скоби внимателно за да не се разкъсва дунапрена и вградените в него телове, към които се прикачва дамаската.Малко е пипкава работа и според мен не изисква някакви специални умения а най вече търпение.Съжалявам,че не направих снимки за да обяснявам разбираемо по тях,но бях сам а и бързах да свърша преди да се е свечерило.Няма проблем да помогна на всеки колега от София,който реши да го направи и заедно да направим DIY !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 27 Мар 2012, 22:02

DIY-то си е направено одавна от Bayerische Motoren Werke AG

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от desoxr » 27 Мар 2012, 22:14

ОК.Желая успех на тези,които се захванат да го направят. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 27 Мар 2012, 22:23

В края на седмицата ще съм към В.Търново и Плевен, ако искаш се обади и ще го оправим.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 318is

Мнение от mexus » 16 Апр 2012, 13:20

Здравейте, искам да ви попитам за bypass-а на подложката:
1. Схемата с 2-та резистора от 100ома и 1 диод, свързани последователно, симулира празна седалка, нали?
schematic.gif

2. Схемата с 1 резистор 4.7кило ома и 1 диод, свързани паралелно, симулира все едно някой е седнал на седалката?
img0806j.jpg

3. Може ли да се комбинират и 2-те схеми и да се превключват с 1 бутон, да мога да симулирам празна седалка, когато карам сам. Прикачвам схемата, която измисли, моля кажете дали ще работи!
sch.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 16 Апр 2012, 16:12

То сигурно ще стане,но при всяко превключване няма ли да ти записва грешка?
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46