Заключено BMW 316 Compact...ключовете вътре

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Заключено BMW 316 Compact...ключовете вътре

Мнение от warlort » 17 Мар 2012, 23:47

Здравейте. Наясно съм що за простотия е станала, но така или иначе тя е факт. При почистване на колата(в домашни условия) е натиснато "резето" на една от вратите по невнимание след което е затворена, а ключовете са вътре. Колата няма аларма, а само централно.1997г е произведена - ако има значение...От провинцията съм и не се сещам поне за ключар, който да ми свърши работа. Много моля за някоя нестандартна идея(без да чупя стъклото или патрона). Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Re: Заключено BMW 316 Compact...ключовете вътре

Мнение от vladi_totev » 20 Мар 2012, 11:10

Здравей колега, потърси малко във форума наскоро имаше подобна тема. Както съм написал там работата се оправя най-бързо и безпроблемно с тел(дълга стоманена) :mhihi: . С дървени или пластмасови клинчета сваляш стъклото и бъркаш с телта и ти си човека. Цялата работа е 10 минути максимум.

Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 tds

Мнение от hristo_t » 21 Мар 2012, 13:16

Здравей колега.Успя ли да отключиш колата. Чудно ми е как си успял да я заключиш ,.При моята, вратата трябва да е затворена иначе бутончето не потъва.
Но както и да е-значи кръстника ми е ключар и като имам свободно време ходя с него по разни такива аварии.
Как деиства той--горният край на вратата от към тавана леко я дърпа и там подпъхва възглавничката от апарат за мерене на кръвно налягане. ВЪзглавничката -имам в предвид тази лента която ти се закрепва на ръката. Сигурно ме разбираш ама аз да доуточня.
След това започва да помпи с помпичката и се получава достатъчно широк процеп в пойто пъха една тел със нещо като примка накрая и така издърпва бутончето.
Пробвай и успех.
htt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 21 Мар 2012, 13:48

hristo_t написа:Здравей колега.Успя ли да отключиш колата. Чудно ми е как си успял да я заключиш ,.При моята, вратата трябва да е затворена иначе бутончето не потъва.
Но както и да е-значи кръстника ми е ключар и като имам свободно време ходя с него по разни такива аварии.
Как деиства той--горният край на вратата от към тавана леко я дърпа и там подпъхва възглавничката от апарат за мерене на кръвно налягане. ВЪзглавничката -имам в предвид тази лента която ти се закрепва на ръката. Сигурно ме разбираш ама аз да доуточня.
След това започва да помпи с помпичката и се получава достатъчно широк процеп в пойто пъха една тел със нещо като примка накрая и така издърпва бутончето.
Пробвай и успех.

Обаче на compact-а това "бутонче" влиза в кората не остава леко нагоре :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Мар 2012, 16:04

То ако успее да "отвори" вратата до такава степен,направо да дръпне вътрешната дръжка със завита на "кравай" по-дебела тел.Първото дръпване отключва,второто отваря вратата.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kkkrisss » 21 Мар 2012, 18:09

През багажника няма ли начин да се влезе?
Той не би трябвало да е заключен или бъркам?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 21 Мар 2012, 18:23

kkkrisss написа:През багажника няма ли начин да се влезе?
Той не би трябвало да е заключен или бъркам?

бъркаш :mhihi: всичко се заключва :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 21 Мар 2012, 18:34

ildivvy написа:То ако успее да "отвори" вратата до такава степен,направо да дръпне вътрешната дръжка със завита на "кравай" по-дебела тел.Първото дръпване отключва,второто отваря вратата.

При мен този номер не действа, не мога да отключа с дръжката :dunno:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kkkrisss » 21 Мар 2012, 21:45

Ако си давал на контакт и ключовете са все още на стартера може да пробваш да свалиш прозореца от копчето с някаква права пръчка.

Ако не...според мен само ключар...

Потребител
Аватар

Мнение от warlort » 21 Мар 2012, 22:06

Благодаря за отделеното внимание на всички. Отключи ми я един "професионалист". Точно с възглавничка и дълга тел. Относно това да ти отворят вратата че да бръкнеш - уверих се, че няма как да стане + тва на Компакта вратата му е по-дълга, по-добре уплътнявала и имало много по голяма вероятност да се пукне стъклото и още нещо там - каза моя човек. Няма друг вариант освен да извадиш ключа-ръчката е сравнително твърда и поне аз не знам как би могла да се дръпне с тел, а "резето" на вратата се скрива напълно. Ако на друг му се случи подобен инцидент да кажа, че е възможно и през задното стъкло...има пластмасова капачка, която се развивала, но е било много трудно (така поне ми каза човека, който ми отвори колата).

Назад към E36