Задна чистачка Х5,Е53 '04- не тръгва всеки път
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Х5, E70 LCI
Задна чистачка Х5,Е53 '04- не тръгва всеки път
Задната ми чистачка в повечето време си работи съвсем нормално,но понякога,когато я включа-не тръгва,дори да опитам няколко пъти с включване-изключване. Ако и се помогне с ръка-тръгва и работи нормално. В същото време не бърше,както трябва,въпреки че бърсалката е нова. Тези проблеми,въпрос на смазване и някакво регулиране ли са или е нещо различно? Ако да, къде и как се смазва(отворих пластмасовото капаче-няма кой-знае какво за смазване) и регулира? Благодаря предварително!
Relax
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
Re: Задна чистачка Х5,Е53 '04- не тръгва всеки път
Колеги,да привлека отново вниманието ви към темата... 

Relax
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
Бях подценил щифтчето,където се "чупи" рамото на чистачката-поразвижих го добре и обилно го напръсках с течна грес. Сега бърсалката ляга много по-плътно на стъклото и чисти почти идеално. Смятам единия проблем за-решен.
Relax
Да използвам темата и да задам един въпрос ако колегата няма нищо против. Когато пусна задната чистачка (е53 2004г.) на всеки мах на чистачката ми пръска от течността за чистачките. Като пусна принудително да пръска отзад течност след като чистачката спре пак ми пуска една доза от течността. Това нормално ли е ? Как да го оправя че е много дразнещо?
- George_131
- Потребител
-
- Кара: Е46, Е53
- Мечтае да кара: М5
Здравейте колеги, за да не отварям нова тема ще си позволя да попитам тук.
Днеска забелязах, че задната чистачка не се включва. Колата е Е53 2001г. Когато дам лосчето назад, нито пръска нито се включва. Бушон 41 е ОК. Има ли друг бушон или реле за задната чистачка?
Отворих кората отзад с идеята да меря дали достигат 12V до самата чистачка, но на буксата има 3-4 кабела и неможах да се ориентирам на кой трябва да има напрежение при задействането на чистачката. Това че нито пръскалката работи, нито чистачката, ме навежда на мисълта, че може да е проблема в лосчето.
Някой имал ли е подобен проблем, или дайте насоки как да се ориентирам къде е проблема.
Поздрави!
Днеска забелязах, че задната чистачка не се включва. Колата е Е53 2001г. Когато дам лосчето назад, нито пръска нито се включва. Бушон 41 е ОК. Има ли друг бушон или реле за задната чистачка?
Отворих кората отзад с идеята да меря дали достигат 12V до самата чистачка, но на буксата има 3-4 кабела и неможах да се ориентирам на кой трябва да има напрежение при задействането на чистачката. Това че нито пръскалката работи, нито чистачката, ме навежда на мисълта, че може да е проблема в лосчето.
Някой имал ли е подобен проблем, или дайте насоки как да се ориентирам къде е проблема.
Поздрави!
5 мнения
• Страница 1 от 1