До колегите с ТДС

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36 325тдс автоматик комби
Мечтае да кара: М3 е36
Детайли за колата: http://www.vbox7.com/play:bd153a904a

Re: До колегите с ТДС

Мнение от 245 » 16 Мар 2012, 8:48

Купих си добавката налях я и засега не е текнал обаче си продалжава да няма циркулация на антифриз,днес следобед ще порачвам чисто нов горе долу 200 кинта е и не ми се иска да си прецакам двигатела толкова пари след смяната ще видим как ще е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 16 Мар 2012, 13:04

чакай коя добавка си купи за чистене или за запушване на течове???
щото ако е за миене и все още ти е в системата .....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 245 » 16 Мар 2012, 18:58

Не не не ми е в системата знам как се прави,обаче ефект нямаше днес порачах радиатора утре трябва да го доставят и се надявам всичко да е наред.А и да питам имали някакви особености при смяната му мисля сам в гаража да го смням.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 20 Мар 2012, 22:34

245 написа:Не не не ми е в системата знам как се прави,обаче ефект нямаше днес порачах радиатора утре трябва да го доставят и се надявам всичко да е наред.А и да питам имали някакви особености при смяната му мисля сам в гаража да го смням.

Махаш декоративната кора,откачаш горния и долния макуч откачаш щипките и от долу масления радиатор кулера и дърпаш на горе,нищо сложно,жалко,че не ти е помогнала добавката,дано проблема е в радиатора :yes: .

п.п. Coult ако радиатора е до толкова зле,до сега да е отворил някоя цепнатина,налягането не е колкото да духнеш в шише,затова предложих добавка,че е най-лесно и евтино.Пък ако е в толкова лошо състояние по-добре да я налее и да го смени,отколкото да се отвори някъде и да сменя полувината мотор,все пак може да греша,кой знае.За радиатор незнам,но ми е доста познато как става с казана доста бързо се развива действието,докато се огледаш си готов за сервиза. :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 20 Мар 2012, 23:04

Ако си слагал много добавки за запушване на течове особено тези дето са на прахчета, като нищо ти е запушен радиатора или в най лошия случай малките дупки на гарнитурата на главата. На мен ми се е случвало на една Корса с Исузу мотор, всичко прегледах и смених имах една за донор и не и не все загряваше, като я напънеш, оказа се че от прахчетата за запушване на течове бяха подпушели всичко радиатора и малките отвори на гарнитурата на главата. На алуминиеви радиатори не се слагат от тези прахчета това ми го каза един радиаторджия може само на месингови или медни.

Потребител
Аватар

Мнение от 245 » 21 Мар 2012, 21:16

Днес си взех новия радиатор и о изненада цирколацията в системата се появи :D в разшерителния сад взе да царка силна струика антифриз от пъпчето,така обаче дотук с хубавите вести новия радиатор се оказа пукнат :bang: и го варнах в магазина утре чакам пак нов да видим как ще е този път.Предполагам че вече щом си имам циркулация всичко ще е наред и няма да загрява как мислите вие.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 24 Мар 2012, 0:36

245 написа:Днес си взех новия радиатор и о изненада цирколацията в системата се появи :D в разшерителния сад взе да царка силна струика антифриз от пъпчето,така обаче дотук с хубавите вести новия радиатор се оказа пукнат :bang: и го варнах в магазина утре чакам пак нов да видим как ще е този път.Предполагам че вече щом си имам циркулация всичко ще е наред и няма да загрява как мислите вие.

:clap: Няма от какво друго да ти грее поне по това, което чета си сменил вс нужно да не грее,ако има греене ще е от друго,но не го пожелавам.Всичко предполагам ще е наред,междудругото радиаторите които купуваш имат ли някаква гаранция и колко е ,питам от чисто любопитство мерси.Жив здрав
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 24 Мар 2012, 1:17

ако имаш разлика в струята всичко е 6т. степените на климатичната перка да работят и си готов за лятото, само остава гадният навик едното ти око винаги да е на датчика на температурата ама ко да се прави
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 245 » 26 Мар 2012, 8:23

За радиатора никаква гаранция добре че ми го смениха първия,ама нядото тинекидйияот там пазарува иначе кои знае можеше и да не го сменят знам ли ги.Навика е ужасен през 3 сек. окото ми все там гледа.МЕРСИ НА ВСИЧКИ ЗА ОТГОВОРИТЕ.И ще се видим на сабора :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 26 Мар 2012, 21:34

sebulba1 написа:Колега,имах такъв слъчай с една е 39 тдс.Беше попаднал силикон в маркуча и го беше запушил.Имаше струя,но много слаба.Колата загряваше и изхвърляше водата.Свали го и виж да не е запушен.Дано съм бил полезен.Поздрави.

Дамм,и при мен имаше запушване!Огледай нещата.

Предишна

Назад към E36