Странно тропане

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Re: Странно тропане

Мнение от nelim » 20 Мар 2012, 0:30

Според мене това тропане ти е било от клапите на парното, аз лично го чувам точно на празен ход и се усеща с педала на спирачката, примерно като чакаш на светофар ;)

Ефекта при тях е точно като описания :)

Та, просто давам предположение ако евентуално някой има подобен проблем :)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Мар 2012, 15:18

Пичове тропането е равномерно и се усеща все едно през 3-4 секунди някой похлопва с нещо по тунела над скоростите.
На старото комби, което преди това беше на бум_бум се усещаше по сериозно.
На новото ми комби пак го има но се долавя доста трудно.
Аз все си мисля че е от маховика и изобщо немисля да се занимавам с него.
То като стане по сериозно ще си покаже къде е било.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 20 Мар 2012, 15:37

Съмнява ме да от маховика . Преди бях с демпферен ,сега съм с едномасов ,хлопкането от време на време го има и при мен ,но само през топлия сезон и това е от как я имам колата. Зимата и помен няма от него. Някъде из форума четох ,че било от клапаните на парното само когато климатроника е настроен на максимално студено (демек са затворени),което до някъде обяснява явлението само през топлите месеци. Да ли е така,ба ли го ... не съм задълбавал в изследване на проблема щот се появява инцидентно и не ме дразни чак толкова ,а и всичко си работи нормално по колата (видимо) :mhihi:

п.п. А това нещо ми се е случвало и при Е46 и там също се дзверих в началото кво почуква по педала на спирачката :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 318i m43,97г.

Мнение от yuzie » 20 Мар 2012, 23:11

Колега прав си колкото е по топло навън се чува повече
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Мар 2012, 23:53

От клапаните се чува ама не през лятото , тогава са винаги затворени. Идеята е през преходните сезони или най-вече зимата когато темп. в купето достигне зададената ( примерно затопляте ) клапаните затварят ( получаващи сигнал от климатроника ) и се чува тропване, чукане и други звуци обикновено два последователно ( не повече ) щото не могат да затворят или се отворят абсолютно с една скорост двата клапана. Същото явление при отваряне и затваряне на клапаните като двата звука имат малка разлика , с тея обяснения ще ги разпознаете дали са те причината . А тупкане в педала свързано с тях не съм забелязал , имам го само при леко натиснат педал на съединителя и съм питал отдавна за това ,но за себе си съмррешил че е маховик щото все са ми заминали кат дойде при мен кола . Много лесно дърпате буксата на клапаните и си правите изводите д малко каране има ли го звукът пак или е изчезнал . Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2012, 21:15

Тупкането беше от нещо друго, чел съм го ама изключих сега, ще видя да го потърся пак ако се сетя.

Тва първото комби нямаше клима, тъй че версията с клапаните отпада.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 24 Мар 2012, 1:11

И аз го имах на 36-цата /без клима/, днеска я карах и още си седи. Ако се сетиш какво е било, Иво, пиши, да кажа на момчето дето я кара. Даже си говорихме за това днеска. А иначе като че ли почвам и на 46-цата да усещам нещо подобно... Казваха ми че вероятно е от някви клапани... Не мога да кажа, че е точно на педала на спирачката, но е някъде, там долу...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Мнение от Диан » 24 Мар 2012, 15:46

И аз бях пуснал една такава тема за същият проблем. Така и не намерих решение. Скоро направих и видео. Тропането на педала е едновременно с шума
http://www.youtube.com/watch?v=E0YP_vV6VKc&list=UUe9iu4jc8CDuGaU0u04AoRQ&index=1&feature=plcp
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Мар 2012, 17:19

bum_bum написа:Тупкането беше от нещо друго, чел съм го ама изключих сега, ще видя да го потърся пак ако се сетя.

Тва първото комби нямаше клима, тъй че версията с клапаните отпада.

Като няма клима клапан поне един няма ли , питам щото не знам , но ми се струва логично все пак нещо трябва спира топлата вода ( антифриз ) да не достига радиатора на парното . Или е механично с някво кранче кат на Лада. Иначе звука от клипа на колегата по-горе е същия който чувам от двата клапана на климатроника , доста време им се чудих. И едно изяснение чуват се известно време след като спреш управления и всичко по системата за топло и студено . Най-лесно е да се установи дали е от това като почне да чука отваря се капака и се слага ръка на клапаните и се усеща като включват и изключват.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 03 Апр 2012, 22:58

Диан написа:И аз бях пуснал една такава тема за същият проблем. Така и не намерих решение. Скоро направих и видео. Тропането на педала е едновременно с шума
http://www.youtube.com/watch?v=E0YP_vV6VKc&list=UUe9iu4jc8CDuGaU0u04AoRQ&index=1&feature=plcp

Това са ТОЧНО клапаните (може и един да е) и ако някой си направи труда като потробват да отвори капака ще се убеди в това.

Те не случайно захвата към купето им е гумиран, иначе щеше да се усеща още повече.

Усеща се точно в преходните сезони и зимата, когато колата достигне здадената температура, обикновенно ако се врътне в крайно положение температурата изчезва..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 04 Апр 2012, 13:20

Абсолютно прав е колегата че са клапаните, и при мене беше същата хуйня, няма да се плашиш :)

Предишна

Назад към E36