отново в бокса

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E12 528
Мечтае да кара: Renault Alpine A110
Детайли за колата: E12 528i '78, Zypressengrün M30B28

Re: отново в бокса

Мнение от DMC » 14 Фев 2012, 13:32

Марто напълно съм съгласен. Освен това аз мисля, че и само с хубави карбуратори дори и без вал и т.н. може да се постигне повишаване на мощността. В най-лошия случай поне по-добро пълнене, а от там по-добър въртящ момент при по-ниски обороти. А вярвам, че ако наистина madboy ти ги настрои всичко ще заспи и ще си доволен. Усилията за М30 за безсмислени ако нямаш цяла кола донор. Ще излезне някоя М30кова Е12ка за малко пари, само имай търпение :) Между другото донорът ни е вече с 1 мигач по-малко. Някой я е чукнал отпред.

ентусиаст
Аватар
Кара: ретро ръжди

Мнение от M.Velichkov » 14 Фев 2012, 13:58

Саше я раздуй за тея дето знаеш
Жорка бате ходих миналата седмица и не я видях даже колата. Имаше 1 м. сняг в/у нея :shock: Трябва да я махаме възможно най-бързо от там, ама вчера говорих с Петър и каза, че нещо не може да се свърже с тея. Чакам да ми се обади като направи връзката......Иначе дебна време да даде да я изгреба към нас
Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEMIURGE » 14 Фев 2012, 16:17

По-скоро да ти раздуе Жоро. Защото и той има определени мераци.
Единият го познавам телефонически от повече от 15 години. Иначе по-миналата година бяхме с Жоро при него. Той беше стигнал до него по някакъв свой канал. Въпросният човек имаше две коли - едно е12 и едно е3 или е9, вече не си спомням. Преди 15 години им искаше прекалено много пари и аз се отказах. Междувременно е3/е9 заминала "за много пари" към съсед или приятел на съсед - това не е важно. Останалата е12-ка била с М30В30 мотор. На място стана ясно, че е В25. Не знам дали собственикът не знаеше или се правеше, защото и преди 15 години ми излизаше със същите басни. Както и да е - имала е удар отпред, но е сменена цялата предница с нова оригинална ламарина. Собственикът е тръгнал да я кърпи и китосва и не я е довършил по семейни причини.
Ще има работа по нея, но е потенциално добър донор. Нещо намекваше за цена от порядъка на 1500 лева в този й несъбран вид.
С другия ме свърза човек от форума. Колегата беше любезен да издири собственика и да ми даде телефон за връзка. След като видях снимките, малко ми падна ентусиазма. Предадох телефона на Жоро, в случай, че той иска да води преговори със собственика. При последвал разговор на Жоро с него, стана ясно, че е 525, ама какво е купето - не знам. На колегата от форума беше намекнал сума от малко над 1000 лева, но за изминалите две години, може и да намали значително, защото вижда, че никой не проявява интерес.

ентусиаст
Аватар

Мнение от M.Velichkov » 15 Фев 2012, 9:10

За първата знам от Жоро, за втората не се сещам да сме коментирали. И аз съм влезнал в следите на една. Дедото е първи собственик на колата, 525 81г. автомат, салон и табло като нови. Купето без забележки, на жълти номера, и цена около 3000 лв. По мотора нямше какпка масло, запали от втория оборот на маховика а си личеше, че поне от няколко месеца не е слизал при нея :shock: Колата е невероятна ама ми е малко висока за бюджета дето бих отделил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E12 528
Мечтае да кара: Renault Alpine A110
Детайли за колата: E12 528i '78, Zypressengrün M30B28

Мнение от DMC » 15 Фев 2012, 10:31

Марто, другата 525ца е тази видинската. Знаеш я. Държа ви в течение със Сашо за всяка 12ка, за която разбера.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Фев 2012, 10:33

moksika написа:За първата знам от Жоро, за втората не се сещам да сме коментирали. И аз съм влезнал в следите на една. Дедото е първи собственик на колата, 525 81г. автомат, салон и табло като нови. Купето без забележки, на жълти номера, и цена около 3000 лв. По мотора нямше какпка масло, запали от втория оборот на маховика а си личеше, че поне от няколко месеца не е слизал при нея :shock: Колата е невероятна ама ми е малко висока за бюджета дето бих отделил

Къде е тази акулка?
Ако вярно е толкова хубава и цената падне малко да я правиме от клуба :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от M.Velichkov » 15 Фев 2012, 10:46

Е Жоре по обяснението на Сашо не можах да стопля :mhihi: Баварчо, колата се намира в старата част на О.Купел прибрана в един подземен паркинг. Жалко, че съм му затрил телефона на стареца ама не е проблем да се отиде до там и да разпитаме комшиите и ще направим пак връзката :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEMIURGE » 15 Фев 2012, 13:29

moksika написа:Купето без забележки, на жълти номера, и цена около 3000 лв. По мотора нямше какпка масло, запали от втория оборот на маховика а си личеше, че поне от няколко месеца не е слизал при нея.

Аз лично съм много изненадан, че е запалила толкова бързо - нали е с карбуратор (от любимите на Марто :) ). Ако е стояла няколко месеца без палене - това трудно може да се случи. Както и да е, ако колата е толкова добра - намерете я и я пазарувайте.

ентусиаст
Аватар

Мнение от M.Velichkov » 12 Мар 2012, 9:22

Малко да си дигна темата :mhihi:
Понеже в петък нещо се прибрах по рано, и така яко ми се проработи :mhihi: Та се хванах с поредната глупост която ми се въртеше в главата. Преди доста време си бях купил задни пружини( има няма преди 5г. :mhihi: ) викам време беше да ги сложа. Е да де ама понеже са радикално ниски нямаше как да не се заиграя и с предните......там филма докато му хвана цаката беше-цялата събота с преден ляв, и за 10 мин в неделя преден десен :mhihi: Са предните яко ги окастрих с флекса и пак ми идва височка, ама не смея повече да ги намалявам, че съм на границата на възможностите им. Ще се разтърся по-натам за други. Идеята която ми е в главата и представата която имам как да изглежда ръждела, са на една идея разстояние от това което съм постигнал до момента. Все пак това е само stage 1 :mhihi: . За жалост ми падна батерията и не можах да документирам целия процес, само няколко снимки......
П.с. с тея новите пружини от зад, които са ама доста по твърди е нема такава лагерница :mhihi: отиде ми на кино комфорта
Изображение
Изображение
джипката преди
Изображение
и сега
Изображение
П.с.2 колко я обичам тая иконка :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от M.Velichkov » 16 Мар 2012, 12:01

Айде поредния донор в двора :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Мнение от TheStorm » 16 Мар 2012, 12:50

мчи тя не изглежда зле бе ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от M.Velichkov » 16 Мар 2012, 16:22

Top Zustand :mhihi:Ще приложа детайлни снимки на убийството И :mhihi: ....... много е гнила, иначе е добра база. 125000 РЕАЛНИ км. всичко е подържано с ОРИГИНАЛНИ части( това според бабката). Ама единствената здрава тенекия е тавана, и това го твърдя щото не съм погледнал още какво става под тапицерията :mhihi: Иначе ако на някой му се занимава и има излишни хиляди левове ще стане хубава кола. Нищо не е по българявано, от '90 г. е в България само в едни собственици преди мене. Така или иначе съдбата и е ясна, освен ако някой не излети да я спаси, както аз направих на 26.12.2011г. Беше се запътила към Надин( на Коледа стават чудеса).......

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 16 Мар 2012, 18:17

с какъв мотор е?
на снимките не изглежда да е толкова гнила :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TukBaTa » 16 Мар 2012, 20:01

m20b20 carb?

ентусиаст
Аватар

Мнение от M.Velichkov » 16 Мар 2012, 21:07

:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Shark Sector