Increased emissions
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Pastrana199
- Потребител
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: колата на Батман
Increased emissions
Колеги, помагайте! Пускам темата, защото не намерих подобна в раздела e60. Извинявам се ако се повтарям.
От скоро съм собственик на 530d '04. Та проблема ми е, че ми светна жълта лампа с двигател и ми изписа Increased emissions... Смених масло и филтри, както и филтъра на картерните газове, изчистихме грешката но проблема се появи няколко километра след излизането от сервиза. Някой имал ли е сходен проблем и ако има такива, ще съм благодарен да споделят мнение от какво може да е проблема и как да го реша. Благодаря предварително

Re: Increased emissions
Kолега ако дадеш повече насочваща информация като пробег например ще е по–лесно някои да предположи причината но в случая пак не е сигурно че ще помогне защото причината може да е комплексна.Нека вземем като пример термостат ,защото е едно от "слабите места" но пак не е сигурно.Най добре диагностицирай в добър сервиз с подходяща апаратура за да намерят точната причина ,те знаят как.Ако продължаваш да сменяш на сляпо има възможност да олекнеш с няколко К лв.За съжаление на всички нас и за радост на "майсторите софта не дава точното място на болежката " .Успех 

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Аз като карах с откачен вакуум на ЕРГ-ра ми даваше такава грешка. Като го закачих си изчезна. Виж при теб дали е закачен. Може да е управлението на вакуума. На мен това което ми казаха в Бова-та е, че при на колите преди фейса си е на късмет кога ще се появи, но не е фатално.
toni написа:Аз като карах с откачен вакуум на ЕРГ-ра ми даваше такава грешка. Като го закачих си изчезна. Виж при теб дали е закачен. Може да е управлението на вакуума. На мен това което ми казаха в Бова-та е, че при на колите преди фейса си е на късмет кога ще се появи, но не е фатално.
Тони,какъв е този късмет и тези откачени вакууми? ДИАГНОСТИКАТА трябва да покаже кода на сензора /датчика/които дава неизправността.
Ако искате да нямате проблеми спрете с побългаряването и приемете немския опит.Туй само като съвет не го приемай лично.
И още от скромен опит установих ,че автомобил от този клас управляван от софтуер не може да се манипулира като допотопна р...а машина.
"ЕРГ"то може и да не е за изхвърляне ,що не пробваш с търсачката
УСПЕХ
- Pastrana199
- Потребител
-
Благодаря за бързите отговори!
memorex, съмнява ме да са реални 96 000, но колата съм я купувал от частно лице в Италия. Като състояние на интериор и екстериор е много запазена за автомобил от Италия.
toni, къде се намира този ЕГР и мога ли сам да го проверя дали е откачен и да го закача ако се окаже това проблема.
memorex, съмнява ме да са реални 96 000, но колата съм я купувал от частно лице в Италия. Като състояние на интериор и екстериор е много запазена за автомобил от Италия.
toni, къде се намира този ЕГР и мога ли сам да го проверя дали е откачен и да го закача ако се окаже това проблема.

- toni
- младши ентусиаст
-
memorex написа:
Тони,какъв е този късмет и тези откачени вакууми? ДИАГНОСТИКАТА трябва да покаже кода на сензора /датчика/които дава неизправността.
Ако искате да нямате проблеми спрете с побългаряването и приемете немския опит.Туй само като съвет не го приемай лично.
Това, за късмета го казах, че тази грешка се появява доста често при този модел, тъй като всичко се следи от датчици и най-малкото отклонение дава грешката. В Бова се знаем доста добре и щом ми го казаха, няма от какво да се притеснявам ако излезе на таблото. На диагностика веднага излезе вакуума на ЕРГ-ра като грешка. Нищо не съм побългарявал с разни откачени вакууми. Това с ЕРГ-ра, че не е за изхвърляне, не знам на кой го каза, на мен или на Pastrana199. При мен ЕРГ-ра е изчистен и си работи перфектно. Откачен беше за проба как работи двигателя без него. След като го закачих няма грешката изчена. Тук няма побългаряване, а само проба. Но единственото правилно нещо нещо, което написа е, че трябва да се закачи и да се прочете грешката.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=NX71&mospid=50108&btnr=11_3869&hg=11&fg=40
Иначе това на схемата номер 1 е ЕРГ-ра. Огледай го дали влиза вакуум маркучето в него. Не е зле да се свали самия ЕРГ и да се провери дали не е заял. Това е само насока, а не твърд отговор на проблема.
toni написа:memorex написа:
Това, за късмета го казах, че тази грешка се появява доста често при този модел, тъй като всичко се следи от датчици и най-малкото отклонение дава грешката. В Бова се знаем доста добре и щом ми го казаха, няма от какво да се притеснявам ако излезе на таблото. На диагностика веднага излезе вакуума на ЕРГ-ра като грешка. Нищо не съм побългарявал с разни откачени вакууми. Това с ЕРГ-ра, че не е за изхвърляне, не знам на кой го каза, на мен или на Pastrana199. При мен ЕРГ-ра е изчистен и си работи перфектно. Откачен беше за проба как работи двигателя без него. След като го закачих няма грешката изчена. Тук няма побългаряване, а само проба. Но единственото правилно нещо нещо, което написа е, че трябва да се закачи и да се прочете грешката.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=NX71&mospid=50108&btnr=11_3869&hg=11&fg=40
Иначе това на схемата номер 1 е ЕРГ-ра. Огледай го дали влиза вакуум маркучето в него. Не е зле да се свали самия ЕРГ и да се провери дали не е заял. Това е само насока, а не твърд отговор на проблема.
Да за ЕГР клапата си прав когато вакуума е разкачен тя остава в отворено положение и пропуска неконтролирано изходящи газове към смукателния колектор .Дори и да е закачен вакуума обаче пак може да заседне ако е мръсна и решението е чистене.
Извинявай за израза побългаряване.Исках да споделя че ЕГР и по–точно когато работи оказва влияние на други важни неща като турбина и влияе и на други процеси.
Не ми стана ясно защо трябва някой да откача вакуума ,по–логично е някой да иска ЕГР да е постоянно затворен.Аз мисля че двигателя ще работи по–добре със затворен ЕГР разбира се ако не е вързан с другите му там работи и ако пренебрегнем ЕКО изискванията .Последното според мен е по–важно
- toni
- младши ентусиаст
-
Не се изразих правилно под това откачен вакуум. А именно маркуча се откача и се затапва, то не стой отворено, така ЕРГ-ра не отваря. memorex, чакай малко тука си в грешка
Клапана по-принцип е затворен, т.е, това му е нормалното положение. Наличието на вакуум го отваря до някаква степен или напълно След като се запали двигателя, управлението на двигателя контролира колко да отваря ЕРГ-ра с вакуум.
Днес ей така и на мен ми светна лампата и пищи увеличени емисии. Ама аз му викам гледай си работата и си карам.
Да за ЕГР клапата си прав когато вакуума е разкачен тя остава в отворено положение и пропуска неконтролирано изходящи газове към смукателния колектор
Клапана по-принцип е затворен, т.е, това му е нормалното положение. Наличието на вакуум го отваря до някаква степен или напълно След като се запали двигателя, управлението на двигателя контролира колко да отваря ЕРГ-ра с вакуум.
Днес ей така и на мен ми светна лампата и пищи увеличени емисии. Ама аз му викам гледай си работата и си карам.
И при мен светна тази глупост днес следобед.Маркуча за вакума го смених миналата седмица като чистих колектор и ЕГР
освен да не се откачил ако е бил малко по широк утре ще проверя

- Pastrana199
- Потребител
-
Май ще се окаже, че при мен проблема не е ЕГР, защото вчера тази лампа огасна, проверих check-a и ми изписа, че няма грешки в компа. Но реших да направя едно бързо ускорение от 0 до 100 на SD с kick down и пак ми светна лампата. Възможно ли е да е от смотано гориво (зареждам наи-много от Лукойл, а когато ми светна лампата бях заредил от Шел) Днес мисля пак да раздвижа малко, за да видя след какъв пробег това изчезва. 

- karisto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive
При мен светваше когато бяха спукани изпускателните колектори.
- bmwpower530de60
- Потребител
-
- Кара: 530d е60
- Мечтае да кара: M5 F10
При мен светна и когато ходих на диагностика излезе че дюзата на трети цилиндър работи с различна стойност-по-голяма от на останалите дюзи,така че проверете и този вариант за да не се стига до бутала и такива работи...
Здравейте , собственик съм на 530 XD 2005г. преди няколко дни смених масло, маслен и горивен филтър след като излязох от сервиза минах 20 км и светна тази лампа и ми дава грешка като при вас Increased emissions... проверих това с вакума ама май всичко е наред>????
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
И при мен наскоро ми светна (след 1 ден угасна малкото двигателче на таблото) и на диагностика се оказа дебитомер, който май ще трябва да сменя....
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2