Неравномерна работа на двигател 1.8 is модел 92 г.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318 is
Мечтае да кара: alpina :)

Неравномерна работа на двигател 1.8 is модел 92 г.

Мнение от Miro_18 » 15 Мар 2012, 2:09

Здравейте,извинявам се ако темата я има и я пиша пак,но имам проблем,а той е когато е студена колата пали всичко наред след минута,две оборотите започват да падат почти до 500 от време на време работи на 3 цилиндъра,иначе се реже.А когато тръгна все още не е загряла давам газ,а не иска да поеме бие муцуна и това на всички скорости докато не загрее,обаче някой път пък изобщо няма никакви проблеми дори и да е студена,а понякога и топла прави такива номера.Другото което забелязах вчера е,че май има голям разход и може да е ламбдата,обаче днес я закачиха на компютър и ми казаха датчика на коляновия вал е за смяна.Та колеги моля ви някой ако е имал такъв проблем да ми помогне,защото незнам и аз какво да правя. :banghead: Благодаря ви.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 m40b18

Re: Неравномерна работа на двигател 1.8 is модел 92 г.

Мнение от beemwence » 17 Мар 2012, 0:29

четох някаде във форума че с прецакан датчик на коляновия вал няма как да запалиш, но несъм сигурен де, нека някой по запознат се изкаже :)

Потребител
Аватар
Кара: е36 318ис м42б18 купе

Re: Неравномерна работа на двигател 1.8 is модел 92 г.

Мнение от vencci_3222 » 03 Апр 2012, 21:24

Здравеите колеги!!! И аз имам м42б18 и прави сащите номера при студен старт :kuku:!!! Та мисалта ми е 4е няма нуйда да сменяти :Ланда сонда,свещи,датчик температура,дебитомер и нз си още кво!!! Няма опавия :banghead: и иедва ли и ще ти прави проблем датчика на коляновия вал!
четох преди малко една темичка как един колега от форума обиколил 5 сервиза и само му взимали кинтите и накрая му писнало и се поровил в форумите и накрая си открил че проблема му е от шАИБА КОЛЯНОВ ВАЛ !!! За мое голямо сайеление несам б момента в БГ да си сменя шаибата да разбера дали ще има промяна! Моля някои ако пробва сас друга шаиба да пише какав е бил резолтата!!!

Назад към E36