проблем ли е

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем ли е

Мнение от dra4koo » 14 Мар 2012, 14:19

Здравейте колеги вчера направих бартер дадох си колата ауди 90 купе и си взех бмв е36 320 обаче има блокаж на дифернциала и е бес шпер имало някакви 2 полюса и били заварени и се парзаля супер мн това нещо може ли да ми направи някви мизерии

младши ентусиаст
Аватар

Re: проблем ли е

Мнение от PREDATOR_318is » 14 Мар 2012, 14:33

Какви плюсове и какво значи "парзаля се мн"? Най-много да е заварил фиф-а.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 14 Мар 2012, 15:55

Колега блокажи няма,има системи против боксуване които не помагат особенно много,това са ASC и ASC+T. Незнам за какви полюси говориш,но щом се пързаля много най-вероятно ти е заварен диференциала и е опасно да се кара със заварен диф с голяма скорост.Лесно можеш да провериш,вдигни само едната гума на крик без да я сваляш или виж дали се върти свободно,трудно(ако има шпер) или не се върти(ако е заварен).
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Мар 2012, 22:42

С вдигната една гума мисля че трудно ще я превърти ако има шпер (и ако шпера държи). Най-вероятно са заварили дифа, затова се пързаля много. Препоръчвам ти да си вземеш един отворен диф, по 80-ина лв. вървят, и да караш спокойно. Ако искаш да пързаляш дай 400лв. и купи приличен шпер. Тия заварки са си опасни за ежедневна кола.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M57TU2D30 235hp
Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe

Мнение от NikShtain » 15 Мар 2012, 0:27

Е чак опасни,не е чак толкова фрапиращо,че са го заварили.Въпросът е колко ще издържи.Ако правиш "ръчки" на всеки завой скоро ще си замине.Колегата @Dirty M5 driveR ти е дал добър съвет.Имам предвид ще се сменя то е ясно.Само времето е относително колко дълго ще издържи
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 15 Мар 2012, 1:36

Не бе, никак... тука е пълно с майстори на волана. :no:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Мар 2012, 7:37

Като казах опасни имах предвид ОПАСНИ. Усещал съм какво е и не говоря на изуст. Да е някоя дрифтачка - ок. Ама това е кола, която се кара всеки ден в града. Кола, с която лятото се ходи на море. Кола, на която трябва да може да разчиташ. Никак не е удачен вариянта, но всеки сам решава :)

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 15 Мар 2012, 8:54

~Мишо~ написа:Не бе, никак... тука е пълно с майстори на волана. :no:

Абсолютно подкрепям колегата :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 15 Мар 2012, 15:19

NikShtain написа:Е чак опасни,не е чак толкова фрапиращо,че са го заварили.Въпросът е колко ще издържи.Ако правиш "ръчки" на всеки завой скоро ще си замине.Колегата @Dirty M5 driveR ти е дал добър съвет.Имам предвид ще се сменя то е ясно.Само времето е относително колко дълго ще издържи

Фрапиращо е и съм съгласен,че е много опасно особено за човек който до вчера е карал ауди ........
Няма какво да вдигаш на крик и какво да въртиш............колкото и да не разбираш ще разбереш ако ти е заварен,в завой по енерция трябва да ти прескачат гумите смисъл неестествено ще завива колата да не кажа,че ако си с бавна скорост ще спре,защото едната гума не изминава по голямо разтояние :yes:
А относно това дали ще се счупи ако са набили 30метра тел по здраво нещо не съществува :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от dra4koo » 15 Мар 2012, 18:25

ами какво да ви кажа като завивам и едната гума се чува как рови асвалта не спора да се върти и мисля че не е проблем че не мога да се изразя както трябва ама от оня ден имам бмв и още не съм запознат мн мн

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 17 Мар 2012, 12:09

ми аз карам с заварен дифф и не мисля, че е проблем да се кара градско или да се ходи на море и т.н. въпроса е, че ще му хаби повече гумите, защото наистина се трият неестествено.
ВСЕ ПАК щом се кара нормално тая кола наистина вземи под внимание мненията на колегите и си купи отворен диф.
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dra4koo » 17 Мар 2012, 19:05

а от колко време си със заварен диф и дава ли ти някви проблеми смисал лопа ли нещо дигна ли ти разхода

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 20 Мар 2012, 20:43

dra4koo написа:а от колко време си със заварен диф и дава ли ти някви проблеми смисал лопа ли нещо дигна ли ти разхода

ми не карам колата за евридейка... но разхода ще ти се вдигне като усетиш магията на заварката :mhihi: както някой беше писал тука в форума шпера не дига разхода, зависи само колко ти е тежък кракът - в твоя случай е по същия начин. разхода ти за гуми ще се качи.
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 20 Мар 2012, 23:46

Колеги, я по-сериозно, бре :shock:
Човека явно не е в час, с какъв акъл му подхвърляте тия неща - утре ще се пребие някъде като едното нищо.
Колега, сменяй тоя диф, а ако ти е мерак толкова - дай едни 400 лв и да ти е мирна главата, не да пускаме тема за теб утре.
virtue and tranquillity

Потребител
Аватар

Мнение от dra4koo » 21 Мар 2012, 20:52

мерси за отговора мн ме замисли

Следваща

Назад към E36