318тдс-проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
318тдс-проблем
Здравейте колеги! От две седмици карам Е36, 318тдс-1996г. Преди да взема колата, не беше карана дълго време и при работа светеше лампата на дюзата. Като я покарах малко лампата изгасна и около седмица нямаше проблеми. Преди 3-4 дни светна отново и от тогава не е гаснала. Така я карах около 80 км. в авариен режим и намалена мощност, но от вчера, а и днес ми направи и следния номер-тръгвам, изминавам малко разстояние и гасне. Въртя стартера, запали и пак изгасне или мина само няколко метра. Моля да ме ориентирате какъв е най-вероятния проблем и дали мога сам да направя нещо по въпроса.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: 318тдс-проблем
Може да е просто грешка. Освен да идеш на диагностика няма какво друго да направиш. Пробвай и да откачиш акумулатора за една нощ, но едва ли ще се оправи от това.
Пробвах с акумулатора за 1 час, без ефект. То е ясно, че ще ходя на диагностика в Дизел център в кв. Хладилника, но ако може да ме насочите какво може да бъде.Ей така, психологически да съм подготвен, а и финансово.
Умна дюза , рециклирана около 150-180лв с няква гаранция може би , втора ръка около 100-на , нова
Номенклатурен номер
13532246083
Описание
AT-Дюза с датчик M51 2.5tds /с връщане/
Ед. цена с ДДС
594.43 лв
няма наличност
. Освен тази дюза има още няколко възможности тъй че най-умно е на диагностика пък може и да познае мастора .
Номенклатурен номер
13532246083
Описание
Ед. цена с ДДС
594.43 лв
няма наличност

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
vladobate написа:Умна дюза , рециклирана около 150-180лв с няква гаранция може би , втора ръка около 100-на , нова
Номенклатурен номер
13532246083
Описание
Ед. цена с ДДС
594.43 лв
няма наличност
![]()
![]()
. Освен тази дюза има още няколко възможности тъй че най-умно е на диагностика пък може и да познае мастора .
Да де ,ама те маистори под път и над път

По темата обер дюзата е тръбясала,ще да има навивка на късо.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
При мен преди много време на комбито се получи такова нещо като тръгвах от един светофар и нещо дремех и от втора вкарах първа, вместо трета
Дюзата взе да свети от време на време и влизаше в авариен режим и трябваше да се изгаси и запали за да угасне. След като изчистиха грешката нямаше ядове повече. Явно съм бил късметлия, че по това време сигурно е била 1к, а на старо части нямаше.

Дюзата взе да свети от време на време и влизаше в авариен режим и трябваше да се изгаси и запали за да угасне. След като изчистиха грешката нямаше ядове повече. Явно съм бил късметлия, че по това време сигурно е била 1к, а на старо части нямаше.
firevint написа:Някой би ли написал/ако може и снимка/ къде точно се намира умната дюза
Номер 16 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... em_diesel/ , последната в посока предното стъкло . Тоя линк го използвай занапред , ще ти спести много въпроси без отговори . Успех.
- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
Колега бягай на диагностика да ти изчистят грешката, тея коли като не се карат дълго време, сичко което може да клеяса - клеясва и сичко, което може да закисне - закисва, от там датчиците не предават коректна информация и компа трупа грешки.. не питай от къде знам 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
kasa_bira написа:Колега бягай на диагностика да ти изчистят грешката, тея коли като не се карат дълго време, сичко което може да клеяса - клеясва и сичко, което може да закисне - закисва, от там датчиците не предават коректна информация и компа трупа грешки.. не питай от къде знам

Такова мнение като прочета и наптаво се чудя защо карате такива коли

- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
vld написа:kasa_bira написа:Колега бягай на диагностика да ти изчистят грешката, тея коли като не се карат дълго време, сичко което може да клеяса - клеясва и сичко, което може да закисне - закисва, от там датчиците не предават коректна информация и компа трупа грешки.. не питай от къде знам
![]()
Такова мнение като прочета и наптаво се чудя защо карате такива коли
Ми защото като купувах колата беше много запазена, намираше се във Виена, но не беше карана от повече от година

Колегата каза, че колата не е карана от отдавна и предположих, че случая му е подобен, какво лошо има

- vld
- Старши ентусиаст
-
Тя ако е оставена здрава, няма какво да и стане.
Може да и ръждясат дисковете, да изпусне помпата на съединителя, да протече от някой апарат на спирачките, но на мотора няма как да му повлияе това че не е карана.
И това ако е седяла, година две без експлоатация.
За месец два изобщо не трябва да има каквито и да било проблеми.
Може да и ръждясат дисковете, да изпусне помпата на съединителя, да протече от някой апарат на спирачките, но на мотора няма как да му повлияе това че не е карана.

vld написа:Тя ако е оставена здрава, няма какво да и стане.
Колата не беше карана повече от 3 години.Само припалвана от време на време.Дано се окаже натрупване на грешки.Днес ще я водя на доктор.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Ма няма каква грешка да натрупа, тя дюзата или е здрава или не е.
Има една намотка в нея която трябва да показва определено съпротивление, или е прекъсната или кабела е скъсан.
Другата повреда която може да има тая дюза е да тече, но тогава няма да ти свети лампата на таблото а ще има други магарии, като труден старт сутрин поради дърпане на въздух, загуба на мощноста пак поради същото и тн.
Има една намотка в нея която трябва да показва определено съпротивление, или е прекъсната или кабела е скъсан.
Другата повреда която може да има тая дюза е да тече, но тогава няма да ти свети лампата на таблото а ще има други магарии, като труден старт сутрин поради дърпане на въздух, загуба на мощноста пак поради същото и тн.

14 мнения
• Страница 1 от 1