28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: 28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня
не се изпарявам, зададох ти конкретен въпрос.
ти май сам не помниш какво си писал, в крайна сметка.
как ще я правиш тази енергия от отпадъци... за горене ли става въпрос, за добиване на метан от биоотпадъци ли какво ?
аз сероводорода кажи от къде ще го вземаш... ти така ги изкара нещата, че все едно си си правил инсталация в задния двор ама си получил няколко заплашителни обаждания и си спрял.
ти май сам не помниш какво си писал, в крайна сметка.
integral написа:''Сондьора'' - не е нужно да откриваш топлата вода след като тя е открита много отдавна, интересно е защо ни пречат да я използваме и на практика от векове хора разработващи такива технологии са обявявани за психично болни и изчезват ''безследно'' или просто откритията им не виждат получаване на ''патент'' и следователно остават само на хартия?
Особенно когато това може да стане по толкова чисти и далеч по - евтини начини, споменати в двата линка.
как ще я правиш тази енергия от отпадъци... за горене ли става въпрос, за добиване на метан от биоотпадъци ли какво ?
аз сероводорода кажи от къде ще го вземаш... ти така ги изкара нещата, че все едно си си правил инсталация в задния двор ама си получил няколко заплашителни обаждания и си спрял.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:не се изпарявам, зададох ти конкретен въпрос.
ти май сам не помниш какво си писал, в крайна сметка.integral написа:''Сондьора'' - не е нужно да откриваш топлата вода след като тя е открита много отдавна, интересно е защо ни пречат да я използваме и на практика от векове хора разработващи такива технологии са обявявани за психично болни и изчезват ''безследно'' или просто откритията им не виждат получаване на ''патент'' и следователно остават само на хартия?
Особенно когато това може да стане по толкова чисти и далеч по - евтини начини, споменати в двата линка.
С радост и аз искам да разбера повече, но за сега толкова : Отпадъци - 1
Отпадъци - 2
Отпадъци - 3
Ток от сероводород (Черно море)
Линк - 1
Линк - 2
Кратко обощение на известните и широкопознати методи до момента:
Енергия от отпадъци - различни методи
Сега остава да видим какво ще стане и с тези открития, дали ще потънат някъде или просто ще бъдат ''замазани'' като ''неефективни'' от различни икономисти и ''енергийни'' експерти ?
Та така не ми стана ясно как разбра, че цената на тези методи би била по - скъпа от тази на шистовия газ?
Да не разполагаш с някаква ''вътрешна'' информация?

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

Сондьора написа:Клавдий, сероводорода няма как да го направиш "неизчерпаем източник на енергия"....може да го направиш само неизчерпаем източник на трупове....клавдий 4-5 вида химия![]()
И вземи прочети малко, какво точно правят в БАН, тия учени дето ТИ ги изкара ДСта и тъпани
Цицероне вземи ти почети малко, точно защото е
хората търсят методи да намалят неговите количества в Черно море така, че да има и полза за всички.................. дори и в учебниците за децата от 5 - 6 клас пише за това.....неизчерпаем източник на трупове....

Имам една детска енциклопедия от 91-ва година, ако искаш да ти я подаря да си я четеш през обедните почивки на нефтената платформа

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
То е ясно, че познанията ти се базират на детски енциклопедии.....
Та по откритията на БАН, с боклуците евентуално може да се захранят 1400 домакинства. Евентуално.....5год ше чакат за патент, а колко още за внедряване и т.н. се незнае.
По второто, серводорода, имат проект за чистене на сероводород. Като енергия добита от преработката му е нищожна и има проблем с транспорта до сушата, няма да ти обяснявам що...и като решение е евентуално да се захранват нефтените платформи в румънско....та толкова за неизчерпаемите алтернативни източници....
Газ хидратите е третото, така, тва има опити в япония и индия...обаче, там опираме до конвенционално сондиране с платформа и е доста денджерос....така, че за сега толкова. ААА тук нашите учени пак имат проект, за каптиране на метан от "гейзерите" на черно море, но пак опираме до транспорта до сушата....
Като махнем номер 1 с боклуците, номер 2 и 3 са в пъти по-вредни от шистовия газ.
Така, че за момента алтернатива няма...толкова.
Много по-елементарно е термалните ел. централи, в БГ има условия ама нема кеш
....И тая тема така или иначе се изчерпа..
Та по откритията на БАН, с боклуците евентуално може да се захранят 1400 домакинства. Евентуално.....5год ше чакат за патент, а колко още за внедряване и т.н. се незнае.
По второто, серводорода, имат проект за чистене на сероводород. Като енергия добита от преработката му е нищожна и има проблем с транспорта до сушата, няма да ти обяснявам що...и като решение е евентуално да се захранват нефтените платформи в румънско....та толкова за неизчерпаемите алтернативни източници....
Газ хидратите е третото, така, тва има опити в япония и индия...обаче, там опираме до конвенционално сондиране с платформа и е доста денджерос....така, че за сега толкова. ААА тук нашите учени пак имат проект, за каптиране на метан от "гейзерите" на черно море, но пак опираме до транспорта до сушата....
Като махнем номер 1 с боклуците, номер 2 и 3 са в пъти по-вредни от шистовия газ.
Така, че за момента алтернатива няма...толкова.
Много по-елементарно е термалните ел. централи, в БГ има условия ама нема кеш

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Отдавна се изчерпа, ама младежът манипулатор не може да се спре да пише. Отгоре на всичко неграмотно, че и с другите взел да се мери...
Тук вече изби рибата. Истина и обективност в българската история, особено за тази след 1878 година няма от септември 1944 година.
Който го интересува истината, трябва сам да си я потърси. Но за някои явно това е над възможностите им.
Делото на Левски считам за нормална обща култура на средноинтелигентен българин - "голям процент с висше образование", не за експертни познания, още по-малко "въпрос за 100 000 лева".
Но ти явно толкова си можеш...
не знам кой набор си и по какви учебници си ''учил'', но съм абсолютно убеден, че тогавашните ни учебници когато бях 8ми клас съдържаха мноооогоооо повече истина и обективност от съвременните писани по европейски тертип, изисквания и препоръки от видни исторически ''европейски'' експерти.
Тук вече изби рибата. Истина и обективност в българската история, особено за тази след 1878 година няма от септември 1944 година.
Който го интересува истината, трябва сам да си я потърси. Но за някои явно това е над възможностите им.
Делото на Левски считам за нормална обща култура на средноинтелигентен българин - "голям процент с висше образование", не за експертни познания, още по-малко "въпрос за 100 000 лева".
Touring & windsurf club
Georgieff написа:Отдавна се изчерпа, ама младежът манипулатор не може да се спре да пише. Отгоре на всичко неграмотно, че и с другите взел да се мери...не знам кой набор си и по какви учебници си ''учил'', но съм абсолютно убеден, че тогавашните ни учебници когато бях 8ми клас съдържаха мноооогоооо повече истина и обективност от съвременните писани по европейски тертип, изисквания и препоръки от видни исторически ''европейски'' експерти.
След като отдавна се е изчерпала, защо продължаваш да коментираш и намеси историята, протестите срещу закона за горите и т.н.т.?
Както ти писах г - н ''Не-манипулатор'' - темата ще продължава да се развива, така, че имаш време да си опресниш знанията, че и да си намериш учебници от преди 1944 год.
''Сондоьра'' - това последното ти мнение, верно ти ли го писа?

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Що ве, кво те мъчи???
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
А, ве брат ми, тия оводнените етажи там по добруджа долна креда и малм валанж не бЕха ли солени, кат' провадииските ...
Повечето отпадни, руднични и индустриални води са заустени в подпочвените, та са смесени пластовете така или иначе
Отровни сеизмики, H2S energy, "хидрофракинг", баба Ванга
Що се занимаваш с нЕ'кви тролове

Btw: Румънците са клекнали на 50, не са като Роснефт на Тaupse
http://www.worldoil.com/First_deepwater_Black_Sea_discovery_estimated_at_1_5_3_Tcf.html

Отровни сеизмики, H2S energy, "хидрофракинг", баба Ванга

Btw: Румънците са клекнали на 50, не са като Роснефт на Тaupse

Ubi dubium, ibi libertas
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
Както ти писах г - н ''Не-манипулатор'' - темата ще продължава да се развива, така, че имаш време да си опресниш знанията, че и да си намериш учебници от преди 1944 год.
Учебници и книги от преди и след 1944 съм прочел достатъчно, за да знам кой е Васил Левски и какво е направил за народа си - затова и ти зададох конкретен въпрос - просто да видя общата култура на "повечето с висше образование". Но явно ти знаеш повече, щом си "абсолютно убеден", понеже аз не съм.
Отново пропускаш факта, че всичките ти аргументи за "един инцидент и край" и "България-пустиня" са приложими относно ядрената енергетика. Нещо да кажеш по въпроса? Газа за България от Април има нови цени. Нещо по въпроса? Или то няма нищо общо?
Чакаме с нетърпение развитието по темата и новите линкове и анкети, които ще ни предоставиш.
Touring & windsurf club
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
В България газта като част от използваните енергийни ресурси е около 10-15% .Дали ще се повиши цената му или не едва ли бърка болшинството от хората.
Ама варианта да отровиш една голяма част от България си е сериозен проблем за доста по-вече хора.
Ама варианта да отровиш една голяма част от България си е сериозен проблем за доста по-вече хора.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 27 Фев 2023, 11:28, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
ivan1590 написа:В България газта като част от използваните енергийни ресурси е около 10-15% .Дали ще се повиши цената му или не едва ли бърка болшинството от хората.
Много умно си го написал. Само че не е вярно. Газ използват много от топлофикациите, които директно фактурират повишението на потребителите си. Просто прегледай новините от вчера. Газ използват много производства, което прави продуктите им неконкурентноспособни. От там до съкращаването на персонал стъпката е една.
Течни горива ползват малко повече от 10-15% - цените им повече ли ти харесват? Сигурно сипваш с удоволствие бензин по 2.80 и си караш. Или и това няма нищо общо.
Като гледам посоката, в която мислиш, май най-добре да си останем на дърва на въглища, че поне все още имаме.
Touring & windsurf club
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Днес попаднах на интересна статия: http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D1%83%D0 ... 91143.html
.....изводите си ги направете сами! -"Нуждаем се от десетки, ако не и от стотици кладенци, преди да можем да преценим потенциала на Полша за (добив на) шистов газ", подчертава Том Май - мениджърът за страната на Talisman Energy от Калгари, Канада, компания за проучвания за петрол и
газ. "Кладенците трябва да са на километри, а не на десетки километри един от друг, както е сега, за да бъдат изчислени напълно резервите", аргументира се той.
.....изводите си ги направете сами! -"Нуждаем се от десетки, ако не и от стотици кладенци, преди да можем да преценим потенциала на Полша за (добив на) шистов газ", подчертава Том Май - мениджърът за страната на Talisman Energy от Калгари, Канада, компания за проучвания за петрол и
газ. "Кладенците трябва да са на километри, а не на десетки километри един от друг, както е сега, за да бъдат изчислени напълно резервите", аргументира се той.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html