Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Аз за километрите въобще не се и съмнявам, че не са тия
Но наистина.....колата изглежда много свежа. Ще говоря с продавача да и сложим някакви номера и да отскочим до Милен в Суходол, за да съм сигурен, че всичко е наред.
Благодаря за отговора.

Благодаря за отговора.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Супер е колата с този Мтех пакет, дано и технически е ОК
Надали ще се навие да я карате до където и да е на ход, по-скоро на платформа може и да се съгласи.

Gareth_ написа: Ще говоря с продавача да и сложим някакви номера и да отскочим до Милен в Суходол, за да съм сигурен, че всичко е наред.
Благодаря за отговора.
Надали ще се навие да я карате до където и да е на ход, по-скоро на платформа може и да се съгласи.

- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
uCnaHeTcA написа:Е*аси, колко екстри и накрая бам - 2 ел. стъкла
да са много, да са много, колко да са много? ни мулти волан, ни автомат(въпрос на вкус, но си е екстра, особено при дизелите), съмнявам се и че фабричен ксенон има

Не е мулти,но пък е спортен сцепен лъч,т.е за двуцифрена сума става мулти,автоматика наистина е въпрос на личен избор и вкус,но да няма ел стъкла отзад си е кофти лично за мен.
Ако е готов да свали едни 800 лв и колата е наред-защо не?
Ако е готов да свали едни 800 лв и колата е наред-защо не?
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
ivan83 написа:uCnaHeTcA написа:Е*аси, колко екстри и накрая бам - 2 ел. стъкла
да са много, да са много, колко да са много? ни мулти волан, ни автомат(въпрос на вкус, но си е екстра, особено при дизелите), съмнявам се и че фабричен ксенон има, да не говорим за цената, тя колата може и да си ги заслужава парите, но ако искаш да си продадеш колата трябва и компромиси с цената инак много трудно баш в тия гладни времена, но пък колицата е М-пак
Поне борд компютър да имаше.
- AleksiDJ
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Audi Allroad 4.2
Здравейте.
Искам да ви попитам за точно този модел Е46 330, 3.3i B3 Alpina, - http://www.cars.bg/u619279
понеже все още си търся хубаво Е46 330XI бензиново-автоматик и случайно попаднах на това преди малко и направо полудях... http://www.cars.bg/u619279
Интересува ме има ли части за този модел в България и същите ли са като на Е46 330XI? Примерно скоростната кутия, маслото, филтрите и всичко по двигателя, или недай си боже нещо ако се развали и няма намиране тук по магазините и форуми за части?
Дори в mobile.de не можах да открия точно този модел и същото купе.
Благодаря
Искам да ви попитам за точно този модел Е46 330, 3.3i B3 Alpina, - http://www.cars.bg/u619279
понеже все още си търся хубаво Е46 330XI бензиново-автоматик и случайно попаднах на това преди малко и направо полудях... http://www.cars.bg/u619279
Интересува ме има ли части за този модел в България и същите ли са като на Е46 330XI? Примерно скоростната кутия, маслото, филтрите и всичко по двигателя, или недай си боже нещо ако се развали и няма намиране тук по магазините и форуми за части?
Благодаря
- lexxel
- Потребител
-
- Кара: 2002 E46 330xi Touring
- Мечтае да кара: X6
Здравейте,
Преди време и аз взех е46 330xi от Боми Ауто. Конкретно за тази кола не мога да кажа нищо, но автокъщата според мен си е читава и хората не лъжат, или поне не толкова колкото на другите места.
Аз много се съмнявах в състоянието на моята кола и очаквах някакъв брутален ремонт за последните ми останали пари, но засега нищо не съм пипнал още. Майстора, който ми сменя масло и филтри каза, че отдавна не са му карали толкова стегнато BMW и че няма нужда от нищо засега. При мен километрите също са съмнително малко, но започвам да събирам доказателства, че наистина е на толкова.
Дано и този екземпляр да е читав... Изглежда супер иначе.
Преди време и аз взех е46 330xi от Боми Ауто. Конкретно за тази кола не мога да кажа нищо, но автокъщата според мен си е читава и хората не лъжат, или поне не толкова колкото на другите места.
Аз много се съмнявах в състоянието на моята кола и очаквах някакъв брутален ремонт за последните ми останали пари, но засега нищо не съм пипнал още. Майстора, който ми сменя масло и филтри каза, че отдавна не са му карали толкова стегнато BMW и че няма нужда от нищо засега. При мен километрите също са съмнително малко, но започвам да събирам доказателства, че наистина е на толкова.
Дано и този екземпляр да е читав... Изглежда супер иначе.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
AleksiDJ написа:Здравейте.
Благодаря
Колега, колата е наистина уникална и ако е в добро техническо състояние, си струва всеки лев от цената. При добра поддръжка Алпините не се обезценяват, а някои дори поскъпват с времето. Понеже повече се си интересувам от 5-та серия, знам че при Алпина спирачките и окачването са различни. При Е46 да кажат колегите кое е различното, но ако не дай си боже нещо по мотора се развали, влизаш в едно много скъпо и неприятно приключение (кошмар по-скоро)

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- matanasov
- Потребител
-
- Кара: XC90 V8
- Мечтае да кара: F30 318d M Pack
Колеги,
Решил съм да се върна обратно към любимата марка, та харесал съм 330d/330xd.
Някой случайно да е гледал този екземпляр - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Нещо ми изглежда надигнат капака или аз съм кьорав
Отвътре изглежда доста добре, автомат-бежова кожа и т.н.
Някой случайно да е гледал този екземпляр - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Нещо ми изглежда надигнат капака или аз съм кьорав

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
AleksiDJ написа:Здравейте.
Благодаря
Колега, колата по снимките изглежда наистина много добре.
Друг е въпроса, че няма как разхода и да е 7.6/100

Всичко е супер само, че цена от близо 19к лв. за кола 2004г. някак си не ми се връзва +, че имаш поне още едни 1к лв. за обслужване и дребни ремонти предполагайки, че наистина е в топ състояние както е написано... и стъпваш на 20к лв. което е прекалено според мен.
А както колегата по-горе спомена, че Алпина-та не се обезценявали... "При добра поддръжка Алпините не се обезценяват, а някои дори поскъпват с времето." лекинко не съм съгласен с подобни твърдения и аз лично не вярвам на подобни неща...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ciki написа:AleksiDJ написа:Здравейте.
Благодаря
Колега, колата по снимките изглежда наистина много добре.
Друг е въпроса, че няма как разхода и да е 7.6/100
Всичко е супер само, че цена от близо 19к лв. за кола 2004г. някак си не ми се връзва +, че имаш поне още едни 1к лв. за обслужване и дребни ремонти предполагайки, че наистина е в топ състояние както е написано... и стъпваш на 20к лв. което е прекалено според мен.
А както колегата по-горе спомена, че Алпина-та не се обезценявали... "При добра поддръжка Алпините не се обезценяват, а някои дори поскъпват с времето." лекинко не съм съгласен с подобни твърдения и аз лично не вярвам на подобни неща...
Фабрична Алпина 2004 година при това ограничени бройки от модела,с не малко екстри - за тази цена ,ако всичко е наред - според мен са малко дори все пак има произведени едва 30 седана и 150 туринг (не е малко да имаш една от тези 180 според мен) ,ако тази кола всичко и е наред за мен цената е повече от нормална,но ако наистина има някакви проблеми е друг въпрос
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- AleksiDJ
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Audi Allroad 4.2
Благодаря Ви много. Разхода знам, че ще е висок, но ме интересува най-вече дали частите по двигател и ходова част ги има в БГ, или ако се развали нещо и няма от къде да го купя?
Иначе на външен вид е уникална колата, макар че разликата с чистото 330XI автомат бензин е само 50 коня...
Кажете моля Ви за частите, на Alpinata този модел, окачване, кутия, масла, филтри, ремъци има ли ги в БГ и същите ли са като на обикновената Е46 330XI?
Благодаря много на всички за информацията
Иначе на външен вид е уникална колата, макар че разликата с чистото 330XI автомат бензин е само 50 коня...
Кажете моля Ви за частите, на Alpinata този модел, окачване, кутия, масла, филтри, ремъци има ли ги в БГ и същите ли са като на обикновената Е46 330XI?
Благодаря много на всички за информацията

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Тъй като се заговори за цени, аз пък ще наблегна, че тази цена е плашещо ниска. Алпина Б3 под 9-10 хил. евро няма, да не говорим за фейс и то 4х4
Все пак това е кола, от която са произведени 152 броя! За да се продава за тези пари, всеки от нас може да прецени горе-долу за колко я купил продавача...7-8 хил евро.
За разликите, чел съм, че са много - окачване, спирачки, скоростната кутия я водят суич троник и също е друга, за двигателя е ясно. Също така е добре се отбележи, че фабричният номер на шасито на бмв е заличен и под него е набит нов номер на Алпина по който се търсят частите, и съответно не знам в Бг имат ли намиране
Като цяло колега AleksiDJ, според мен по-рентабилния вариант е 330хи

За разликите, чел съм, че са много - окачване, спирачки, скоростната кутия я водят суич троник и също е друга, за двигателя е ясно. Също така е добре се отбележи, че фабричният номер на шасито на бмв е заличен и под него е набит нов номер на Алпина по който се търсят частите, и съответно не знам в Бг имат ли намиране

Като цяло колега AleksiDJ, според мен по-рентабилния вариант е 330хи

matanasov написа:Колеги,
Нещо ми изглежда надигнат капака или аз съм кьоравОтвътре изглежда доста добре, автомат-бежова кожа и т.н.
Изглежда много добре,цената е подозрително ниска.И на мен ми се стори странно това разстояните между капак и калник.