Спортен филтър ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Спортен филтър ?

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Мар 2012, 19:23

Аз като правих моята изолация точно това исках да постигна - нещо близко до еърбокс, до който да стига максимално свеж въздух. И на практика сега въздух влиза от под гредата около бронята, и от левия бъбрек каквото влезе. Това лято живот и здраве да успея да сглобя новата кола, ще бия и аз дупки по бронята, със силиконово коляно на 45 градуса ще изведа филтъра надолу, може и малко да попроменя дизайна на щита. За самия щит ще използвам същите материали.

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 13 Мар 2012, 20:17

Колеги, я споделете вярно ли е че спортния филтър вдига разхода?? :kuku: :kuku: :dunno: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Мар 2012, 20:37

Peturcho_bmw написа:Колеги, я споделете вярно ли е че спортния филтър вдига разхода?? :kuku: :kuku: :dunno: :dunno:

Не съм забелязал. Аз и не засичам разход често, че ми се разваля настроението :mhihi: Но и да се е вдигнал, то е минимално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 13 Мар 2012, 21:26

Няма никава логика да вдига разхода. При положение, че отпушва системата и качва някой и друг нютон. Вдига разхода, може би ако се вземе под влияние факта, че даваш повече газ да го слушаш как боботи. :mhihi:
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 13 Мар 2012, 21:36

Jim Beam написа:Няма никава логика да вдига разхода. При положение, че отпушва системата и качва някой и друг нютон. Вдига разхода, може би ако се вземе под влияние факта, че даваш повече газ да го слушаш как боботи. :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :yes: :yes: май затова ми се дигна разхода ,че под 4,5к не съм я карал в близките 5, 6 дена :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Мар 2012, 22:05

А защо никой не ползва оригиналния въздуховод, изведен си е добре зад бъбреците :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2012, 22:09

Нали трябва да има тунинг :mhihi:
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 13 Мар 2012, 22:17

bum_bum написа:Нали трябва да има тунинг :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :yes: Верн Отговор :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Мар 2012, 22:23

Не знам, но поради факта, че по принцип по такива неща работя бавно и методично :mhihi: и изработката на щита до крайния му вид отне седмица (а реално работата беше за няколко часа), имах възможност да карам колата през различните етапи на изолация. Излишно е да казвам, че без щита ефекта е нулев, дори отрицателен. Щита от типа на оригиналните на К&Н понижи доста температурата и разликата вече беше осезаема. Накрая сложих капака на щита и не знам какво стана, ама не можах да си позная колата :mhihi: Сега веднага ще кажете "да бе, да". Аз реагирах по същия начин. Няколко пробега направих по улиците около квартала, докато се убедя, че наистина промяната е коренна. А това става юли месец ако не се лъжа, в 40 градусовата жега. Есента със захлаждането ми донесе още приятни емоции :mhihi: Пробвал съм да я развъртам от 1200-1300 на 2-ра и като за тежък шестак си тръгва повече от доволно. По едно време бях махнал щита, защото оглеждах за течове по охладителната система, и първите няколко карания се чудих защо се спъна така тоя мотор :mhihi: Трябва да отбележа все пак, че имам доста доработки по двигателя, а и нямам впечатления върху стоков мотор след такъв мод.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 13 Мар 2012, 22:29

Аз си запазих въздуховода и не мисля да го махам, само че отпред на бъбреците е запушен заводски да не влиза вода, та се чудя дали да го резна
Последна промяна BT9028BA на 13 Мар 2012, 22:34, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 13 Мар 2012, 22:29

Dpy написа:А защо никой не ползва оригиналния въздуховод, изведен си е добре зад бъбреците :yes:

Ама на ИС-а тръбата минава над радиатора и смуче от дясно, начупена е и има стеснения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Мар 2012, 22:48

Ахам, аз мислех че е като при мен.
BT9028BA написа:Аз си запазих въздуховода и не мисля да го махам, само че отпред на бъбреците е запушен заводски да не влиза вода, та се чудя дали да го резна

За едни пласмаси ли говориш, преди въздуховода?
Ако са те, не си спомням фабрично как бяха(далис а запушвали), сега са ми изрязани, понеже веднъж се наложи да си отварям капака принудително отпред и ми пречеха, та ги резнах :mrgreen:
Та сега въздуховда се вижда през бъбреците и пътя до него си е абслютно свободен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 13 Мар 2012, 23:38

Dpy написа:Ахам, аз мислех че е като при мен.
BT9028BA написа:Аз си запазих въздуховода и не мисля да го махам, само че отпред на бъбреците е запушен заводски да не влиза вода, та се чудя дали да го резна

Ако са те, не си спомням фабрично как бяха(далис а запушвали), сега са ми изрязани, понеже веднъж се наложи да си отварям капака принудително отпред и ми пречеха, та ги резнах :mrgreen:
Та сега въздуховда се вижда през бъбреците и пътя до него си е абслютно свободен.

Значи въздуховода който тръгва от левия бъбрек точно в началото е запушен и само от страни е отворен

http://www.bmw-m.net/TechProc/h2oprotection.htm

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: По Плевенските Улици !
Мечтае да кара: БМВ :)
Детайли за колата: Трудно е да са види :)

Мнение от Ub4v3c4 » 14 Мар 2012, 2:03

и моя е запушен само отстрани има да влиза вуздих ама незнам как да го закрепа.смисал като свалих кутията и падна с кутията.
BMW Завинаги !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Мар 2012, 9:54

Заглавие: Спортен филтър ?

BT9028BA написа:
Dpy написа:Ахам, аз мислех че е като при мен.

Значи въздуховода който тръгва от левия бъбрек точно в началото е запушен и само от страни е отворен

http://www.bmw-m.net/TechProc/h2oprotection.htm

Аха, точно тия изрязах, тогава бях толкова ядосан, че изобщо не видях нищо положително в ситуацията, сякаш съмз наел, че след време ще ми е полезно :D

ПредишнаСледваща

Назад към E36