Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60
- Мечтае да кара: x6
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
колеги гледам доста мнения и изказвания има,но никой не е написал за нормалната 520 бензин с ръчни скорости!ще взимам такава но и за нея ли трябва да приготвя 5000 за първоначално обслужване?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Не, тука колегите просто си взимат 2-ра кола за резервни части с тези 5 бона 

Only dead fish follow the stream...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
nakata78 написа:колеги гледам доста мнения и изказвания има,но никой не е написал за нормалната 520 бензин с ръчни скорости!ще взимам такава но и за нея ли трябва да приготвя 5000 за първоначално обслужване?
Разбира се,че не колега!Ние говорим от 2 до 5к лева за първата година за обслужване на дизелов автомобил без данъци и такси,не точно за първоначално обслужване в първият месец!Един автомобил от този клас на 200-300к км,след смяната на филтрите и маслото(400-600лв),някоя дюза(700-800),смяна дебитомер(500-600лв) и или егр,профилактика турбо,ДПФ,автомат,акумулатор,алтернатора(над 1000лв) и сметката лесно набъбва на сериозна сума за първата година,без да споменаваме за ходова част,носачи и някой ел.модул...
За бензин,нещата са коренно различни!Има доста изследвания за сервизирането на идентични автомобили-дизел и бензин,и общо взето е до 100к км-почти идентична поддръжка като цена,от 100-200к км подръжка на дизела е х2,след 200к км между 2 и 4 пъти по-скъпа....
При бензин ръчка - поддръжката ще е минимум 2-3 пъти по-евтина от дизеловият си аналог,ако автомобила е над 200к км.Имай предвид ламбда сондите са консуматив,мисля че имаш две от тях....
п.п.Обърни по-голямо внимание на кормилната рейка,тя е най-слабото място на Е60!Нова е около 3к лева,в България масово се рециклират,но интервенцията не е до безкрайност,след едно две рециклирания,ако са направени не в първа фаза,свършва живота на рейката.Масово явление в Бг като свърши рейката се рециклира за последно(изкарва 5-10к км в крайна фаза) и се пуска на пазара...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
ако я закарам на сервиз могат ли да познаят дали е рециклирана?,тя уж е нов внос но може и тука като е докарана да е позакърпена знам ли и аз,какво друго да гледам по нея,най чести проблеми ако знаете моля казвайте
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
nakata78 написа:ако я закарам на сервиз могат ли да познаят дали е рециклирана?,тя уж е нов внос но може и тука като е докарана да е позакърпена знам ли и аз,какво друго да гледам по нея,най чести проблеми ако знаете моля казвайте
Чети, колега... целият форум е пълен с "най-чести проблеми"...
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
колега питам нещо елементарно,нямам на разположение толкос време за да прочета целия форум!пък нали и затова е форума да се пише ако само се чете модераторите да блокират писането! 

nakata78 написа:колега питам нещо елементарно,нямам на разположение толкос време за да прочета целия форум!пък нали и затова е форума да се пише ако само се чете модераторите да блокират писането!
Замислял ли си се че ако ти не искаш да положиш усилия да прочетеш, може другите да не искат да положат усилие да ти напишат?
И сега забележи на първата страница има тема "Е61 Touring - Често срещани проблеми и техните решения" 4тата тема - написано от колегата da6ip. Отне ми по малко време да видя отколкото да напишеш последния ти пост.
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
nakata78 написа:колега питам нещо елементарно,нямам на разположение толкос време за да прочета целия форум!пък нали и затова е форума да се пише ако само се чете модераторите да блокират писането!
точно там е работата - че е елементарно и писано много пъти вече.
има работи които са обяснявани от много хора в много (подобни) теми отново и отново - кой от тях смяташ че ще седне специално на теб да отговаря за 5-ти път примерно? ако някой като теб, който има нужда от информацията, те мързи да направиш един сърч и да я прочетеш, как очакваш някой друг, който няма интерес от това, да си направи труда да ти я поднесе на поднос?
с удоволствие отговарям на теми където се пита нещо ново и необсъдено в детайли, и ако имам какво да напиша естествено, но за вече до безкрай дъвканите неща няма начин просто.
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
аз питам,хората след като са сметнали да не отговарят,не пишат нищо и подминават темата,а не като теб да ме упрекваш,вместо да беше писал 2 без мислени писма а може би и 3,по лесно и с по малко писане щеше да ми отговориш на въпроса,така освен да промениш темата друго не правиш!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
nakata78 написа:аз питам,хората след като са сметнали да не отговарят,не пишат нищо и подминават темата,а не като теб да ме упрекваш,вместо да беше писал 2 без мислени писма а може би и 3,по лесно и с по малко писане щеше да ми отговориш на въпроса,така освен да промениш темата друго не правиш!

- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
колега тая кола където си я набелязал да я взимаш къде е може да я погледнем
nakata78 написа:аз питам,хората след като са сметнали да не отговарят,не пишат нищо и подминават темата,а не като теб да ме упрекваш,вместо да беше писал 2 без мислени писма а може би и 3,по лесно и с по малко писане щеше да ми отговориш на въпроса,така освен да промениш темата друго не правиш!
колега, виждам че си един отворен спамер-готованец

вземи използвай търсачката и чети, а не бълвай безмислени мнения и въпроси, които са дъвкани 100 пъти преди това.
вероятността да получиш неверен отговор от някой "баш разбирач" наготово е много голяма.
по-добре чети, щото тия коли не са първа младост и сме ги дъвкали тия въпроси преди много време.
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
колега след като не можеш и не искаш да ми отговориш на въпроса по темата,защо трябва да изказваш мнения какъв съм?когато аз изкажа мнение за някой тогава изказвайте и вие за мен!тука говорим за коли а не за хората какви били и дали задавали безмислени въпроси,тука всеки пише пожелание,с това изказване си начеса пръстите ли 

Последна промяна nakata78 на 14 Мар 2012, 13:57, променена общо 1 път
- da6ip
- старши ентусиаст
-
nakata78 написа:без мислени въпроси,тука всеки пише пожелание
"безмислени" е една дума, "по желание" са две отделни, а след запетайките по принцип се слага разстояние.
просто приятелски съвет, нищо общо няма с твоите планове за купуване на Е60

- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за поправката!