проблем при студен старт

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530d e60

проблем при студен старт

Мнение от dimitar damqnov » 13 Мар 2012, 19:46

здравеите колеги още не сам на ясно с форума за това пускам нова тема. колата ми е 530д е 60 2004 , та проблема е следниа сутрин при запалване околу 10-15 сек.двигателя прекасва после се оправя. ходих при маистори и ми казаха 4е са дюзи свалихме ги за стенд и се оказа 4е 2 от дюзите били за ремонт а на др.4 само трябва да се сменят разпрасквателите ,вси4ко излиза около 2000лв. питах и др. монтиор тои казва 4е неса дюзите а налягането на помпата,(сутрин губи налягане), някои срещал ли е такав проблем

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: проблем при студен старт

Мнение от memorex » 14 Мар 2012, 20:41

Kолега Дамянов наистина с дюзите шега не бива.Поразиите които могат да докарат са далеч над 2000 лв но не това искам да споделя .Просто аз следвам следната логика ако желаеш въобще не
ми обръщаи внимание.Та;
1.Доверявам се само на доказани майстори (най лесно официален сервиз )
2.Почвам с добра диагностика търся причината най–напред в малките неща(в случая например горивен филтър )
3.Повечко чета защото има страшно много информация тук и в другите форуми.
Желая ти успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 15 Мар 2012, 9:17

memorex написа:Kолега Дамянов наистина с дюзите шега не бива.Поразиите които могат да докарат са далеч над 2000 лв но не това искам да споделя .Просто аз следвам следната логика ако желаеш въобще не
ми обръщаи внимание.Та;
1.Доверявам се само на доказани майстори (най лесно официален сервиз )
2.Почвам с добра диагностика търся причината най–напред в малките неща(в случая например горивен филтър )
3.Повечко чета защото има страшно много информация тук и в другите форуми.
Желая ти успех

+1
да не говорим че най-елементарната причина за тресящ двигател при студен старт са подгревните свещи или по-точно релето. майстор който първо се хвърля на дюзи, а после на помпа, най-добре направо му дай портфейла си да се обслужва сам и да не си губите времето и двамата.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 15 Мар 2012, 10:05

Аз имах същият проблем, след диагностика се оказа, че имам 2 изгорели свещи. След смяна всичко си дойде на мястото, моторът работи спокойно при ниски температури. Следователно и аз препоръчвам същото като колегите по-горе - започни с диагностика. Количката ще си каже всичко, включително и ако има проблемни дюзи. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 15 Мар 2012, 10:17

възможно е да е комбинация от свещи и дюзи.
само при студено време ли тресе или го прави и при по-високи температури?
другото, което ми прави впечатление е високата обявена цена за ремонт на дюзи... 2к ми се струва прекалено.

за помпата не мога да кажа, защото при мен този проблем беше точно от 2 проблемни дюзи и една изгоряла свещ.
релето също е вариант, има доста писано във форума.

Потребител
Аватар
Кара: 530d e60

Мнение от dimitar damqnov » 17 Мар 2012, 19:20

Благодаря за оказаното внимание колеги.,вси4ко се оказа от 4 изгорели све6ти а за дюзите си взех една хубава добавка за всеки слу4аи.Дори преди това последвах казаното от един колега и по4истих всмукателни колектори,агер,дебитомер идр. Сега колата си работи безупри4но

Назад към Е60/Е61