газов инжекцион СТАГ-АЦ (томасето)-мнения

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: газов инжекцион томасето-мнения

Мнение от vaykisss » 12 Мар 2012, 23:06

zBoost написа:
vaykisss написа:
Dpy написа:Аз с моята да чукна дърво, вече почти 3г и около 45-50к км направих на газ, до сега проблеми нямам с изключения на един малък, който сам си реших преди 1-2 месеца(не ми обръщаше когато трябва на газ, беше се извадил температурния датчик леко от леглото си в изпарителя). Изпарител, инжектори и тем подобни са ми италиански "Zavoli" a компа е БГ - car gas. Ест. си сменям двата филтъра на време, но те са почти без пари, единия 3.50 на 5-10к, другия 14лв. на 10-ина-15к.
Арно нещо си е газчицата, кой квото иска да ми разправя, ако не бях сложил, ся щях да съм с около 3к лв. назад(избивката на системата и монтажа отделно), без да се е случило нищо различно и без никва полза :D
Дето ТОМ казва, БМВ АГ още на никого не са дали дори медал или грамота, че кара само на бензин :mrgreen:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
няма и да дадат медали и грамоти,ама дето един колега беше написал във подфорума на е46 (бяха му писали ''той лъв сено не яде :mhihi: '' и той им отговори ''кви лъвове са 16ки и 18ки '' :mhihi: и си е прав човека,те станали пълнолетни вече ,лъвове били,къде е 1,4 лв ,къде са 2,6лв,и както казах аз не съм еднодневка или летен шофьор,няма зима няма лято колата се кара яко не я спирам пари за ремонти и части не жаля ама горивото няй-много ме срива и сега така на газ и тва е който иска да се бъзика ,не ми пука :yes: ),то ако бяхме големи патрони нямаше е36ци да караме ,ама и на мен ми е било странно като ида ида на еко и се наредя на бензина и идва някой с е65 и отива към газта и аз си викам тоя балък си купил кола за една шапка пари пък на газ ,ама май аз съм бил балъка :dummy: , толкова година само на бензин не искам да си ги смятам даже :mhihi:

незнам кой кво ти е казал, всеки сам си избира на кво да кара ама най-вярната приказка не е за лъвовете и 16/18ки пълнолетни е36, а че инстинския ентусиаст не се познава по тва къв модел има, на колкого години е и с къв мотор е, ами по това как се грижи за колата си ;)
в тоя ред на думи гаста е икономична, ма не е най-добрия начин да се "погрижиш" за колата си по лично мое мнение.

така е колега напълно подкрепям :yes: ,както казах досега не съм карал на газ,но дойде момента в който съм длъжен да сложа ,защото минавам по 100км на ден,за отиване и връщане до мястото където работя(в чужбина) начи направи си сметката ,че на 2-3 месеца сменям масла и консумативи,та в този ред на мисли ,да ти споделя само ,че 90% от частите си ги купувам от представителя на марката,и частите се монтират в реномирани сервизи,така,че имам претенций ,че се грижа доста по-добре от италиянеца от който купих колата и от 80% от шофьорите в България,ентусиазна не съм тръгнал да го меря с никой ,но ако караш по 10000км годишно наистина няма проблем да караш на бензин ,но при мойто каране е безумие да се кара на бензин :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Мар 2012, 10:18

zBoost написа:незнам кой кво ти е казал, всеки сам си избира на кво да кара ама най-вярната приказка не е за лъвовете и 16/18ки пълнолетни е36, а че инстинския ентусиаст не се познава по тва къв модел има, на колкого години е и с къв мотор е, ами по това как се грижи за колата си ;)
в тоя ред на думи гаста е икономична, ма не е най-добрия начин да се "погрижиш" за колата си по лично мое мнение.

Тва пък кво общо има газта с грижата и поддръжката на колата :?: Моята съм я купил за 3к, а вече ми е стъпила на 10к сигурно. Само последния един месец съм дал 2к за шукарии и разни смени на неща...Кво, като сложиш газ, как точно прецакваш колата, би ли ми обяснил :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 13 Мар 2012, 10:32

Мен най-много ме притеснява свързването на газовия комп към инсталацията на колата. Предполагам, че газаджията почва да реже жици, да наставя и да лепи с изолирбанд :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 13 Мар 2012, 11:38

CTORH написа:Мен най-много ме притеснява свързването на газовия комп към инсталацията на колата. Предполагам, че газаджията почва да реже жици, да наставя и да лепи с изолирбанд :confused:

:yes:

Е па няма друг вариант, тия от БМВ са забравили да придвидят място за газово :mhihi:

Ма може да се направи като хората, стига да има желание :winky:

П.С. То за слагането на алармата кво мислиш, че се прави друго :mhihi: Да ти кажа кво изпълнение видях ще паднеш от стола. Малоумниците алармаджии хванали + от управлението на климатика. Изгоря един бушон дето го захранва и нема палене брат :mhihi: :mhihi: Не работи климатика - не работи колата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 13 Мар 2012, 12:24

BiTurbo написа:... Не работи климатика - не работи колата :mhihi:

:ahah:

Ми можеха газаджийте да измислят за модела специално неква букса, дето да е нещо като сплитер, грубо казано. :smoke: Имам предвид един извод за към компа на колата, един извод за буксата, дето в момента е включена в компа на колата и трети извод за газовия комп. :lol:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Мар 2012, 12:45

Dpy написа:
zBoost написа:незнам кой кво ти е казал, всеки сам си избира на кво да кара ама най-вярната приказка не е за лъвовете и 16/18ки пълнолетни е36, а че инстинския ентусиаст не се познава по тва къв модел има, на колкого години е и с къв мотор е, ами по това как се грижи за колата си ;)

Тва пък кво общо има газта с грижата и поддръжката на колата :?: Моята съм я купил за 3к, а вече ми е стъпила на 10к сигурно. Само последния един месец съм дал 2к за шукарии и разни смени на неща...Кво, като сложиш газ, как точно прецакваш колата, би ли ми обяснил :?:

кат си отвориш матора ще разбереш на яве ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 13 Мар 2012, 12:57

CTORH написа:
BiTurbo написа:... Не работи климатика - не работи колата :mhihi:

:ahah:

Ми можеха газаджийте да измислят за модела специално неква букса, дето да е нещо като сплитер, грубо казано. :smoke: Имам предвид един извод за към компа на колата, един извод за буксата, дето в момента е включена в компа на колата и трети извод за газовия комп. :lol:

То може, ама нали се сещаш, че тия инжекциони са за всички коли, те тряя да измисля 100 вида букси и накрайници, просто тва си е доработка на колата, правиш го като хората, примиряваш се и караш, няма друг вариант ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 13 Мар 2012, 17:30

zBoost написа:
Dpy написа:

кат си отвориш матора ще разбереш на яве ;)

аз тряааше да го снимам като взех колата макаронаджията как се беше грижил за нея :mhihi: ,на баща ми старата е30ка се караше 8 години на газ проблем никакъв :dunno: продадохме я 2002 и още е жива :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 13 Мар 2012, 19:28

Аз съм точно с компакт и ГИ Томасето, 30л бутилка зад седалките, защото друг вариант няма...
От 50на хил. км карам колата и ядове досега не съм имал, сменям си филтрите навреме. Сложи ми я един гаражен майстор и ако има нещо отивам при него. Пък за двг не знам, но ако го отворя скоро ще споделя мнения :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Мар 2012, 19:41

Абе кво отваряне на двигател...точно заради газовото близките 300-400 хиляди няма да се строши, а и аз лично не смятам да го карам чак толкова :D А дори и да се счупи(няма да е заради газ-та), в добро състояние, вървят по 250-300лв. целия, със всо и вся, тей че газовото ги избива тия пари за 2 месеца :mhihi: Имам приятели и с 2.5 и 2.8 на газ, единия кара вече 80к, другия 30-40к. сигурно и те са балъци :winky:
Заебете ги тия комплекси, по-важно е да не се притеснявате колко да си карате колата. Или е по-яко да плачете на рамото на арменския поп в "Извън темата", че горивата били много скъпи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 13 Мар 2012, 20:41

Dpy написа:Абе кво отваряне на двигател...точно заради газовото близките 300-400 хиляди няма да се строши, а и аз лично не смятам да го карам чак толкова :D А дори и да се счупи(няма да е заради газ-та), в добро състояние, вървят по 250-300лв. целия, със всо и вся, тей че газовото ги избива тия пари за 2 месеца :mhihi: Имам приятели и с 2.5 и 2.8 на газ, единия кара вече 80к, другия 30-40к. сигурно и те са балъци :winky:
Заебете ги тия комплекси, по-важно е да не се притеснявате колко да си карате колата. Или е по-яко да плачете на рамото на арменския поп в "Извън темата", че горивата били много скъпи :mhihi:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 13 Мар 2012, 21:07

Преебава се мотора,защото на първите Жигулита от едно време им прогаряли изпускателните клапани заради ниската степен на сгъстяване,запалване едно към гьотере и използването на високо октаново гориво(в случая пропан-бутан).Горивото с високо октаново число обикновено гори с по-малка температура и по-бавно и заради скоростта на горене,която е по-ниска от изчислената от производителя се получава така,че на фаза изпускане през клапана вместо обработени газове минава все още горяща смес...На практика конструкцията на повечето двигатели позволява да се използват горива с по-високо октаново число без това да влияе на ресурса ;)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Мар 2012, 21:24

Изяснете на кой газов инжекцион казвате "Томасето". Всичко ли е производство на "Томасето" или отделни компоненти? Аз не съм чувал за електроника от тази марка.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 13 Мар 2012, 21:29

Le Transporteur написа:Изяснете на кой газов инжекцион казвате "Томасето". Всичко ли е производство на "Томасето" или отделни компоненти? Аз не съм чувал за електроника от тази марка.

както съм написал в предните постове ,компа е СТАГ (AC),всичко друго е томасето (изпарител,нивомер и др.) :yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Мар 2012, 21:32

Dpy написа:...

основно страдат клапаните и леглата им както каза колегата. главата си е направена за бензин, за разлика от гаста къде е "сухо гориво" и няма ефективността на бензина за лубрикация и смазване от там се вдига температурата, не се охлажда и се износват много бързо, отделно ако сместа е богата температурата се вдига още повече и поне БМВ-тата имат хубави мотори, на некой алфи съм чел как заварят клапаните и от сгъстяването гърми мотора ама тва са редки случай. затва белите хора в УК примерно свалят главата и я носят да се пилят леглата да се затвърдят и да поемат бъдещото натоварване, някой си слагат инсталация за лубрикация на клапаните с отделно ECU. тука точно нищо не се прай бумка се газовото и квот стане после се продава другия да се оправя с него. всеки случай даже и човек къде не разбира, ще види като се отвори една бензинова глава, на гасчица закво става въпрос.
всеки сам си преценя, ма мен лично "не ме кефи".

ПредишнаСледваща

Назад към E36