Таблото гасне - или тема с продължение !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Таблото гасне - или тема с продължение !
Колеги, ето че и мен ме сполетя този гаден проблем, когато таблото си прави каквото си иска
! Изчетох всичките теми по този въпрос тук и виждам, че не сте намерили решение!Затова пускам нова тема с цел да възбудя дискусията на ново и да се опитаме дружно да се справим с проблема!Ето накратко какво се случва с моето табло:
От около 2 седмици таблото ми започна да гасне по време на движение, всички стрелки на уредите или падат на "нула" и запецват на място /примено карам с 80 при 2000 оборота/ и се заковават така в следващите 10 секунди, понякога и повече!През това време осветлението на таблото си работи!От няколко дена се появи още нещо странно - стрелката на горивото падна на "нула" и светна лампата че нямам гориво, а в същия момент резервоара ми е пълен.И не отчита - от време на време проработва и пак се скапва!И третото нещо - тази седмица на три пъти ми се случи да ми се нулира автоматично дневния километраж !
Какво мислите, имате ли идеи, аз вече си мисля че самото табло се е скапало, но ако го сменя как ще запазя данните на колко километра е колата примерно ???
Благодаря ви на всички и чакам мненията ви !!!!!

От около 2 седмици таблото ми започна да гасне по време на движение, всички стрелки на уредите или падат на "нула" и запецват на място /примено карам с 80 при 2000 оборота/ и се заковават така в следващите 10 секунди, понякога и повече!През това време осветлението на таблото си работи!От няколко дена се появи още нещо странно - стрелката на горивото падна на "нула" и светна лампата че нямам гориво, а в същия момент резервоара ми е пълен.И не отчита - от време на време проработва и пак се скапва!И третото нещо - тази седмица на три пъти ми се случи да ми се нулира автоматично дневния километраж !
Какво мислите, имате ли идеи, аз вече си мисля че самото табло се е скапало, но ако го сменя как ще запазя данните на колко километра е колата примерно ???
Благодаря ви на всички и чакам мненията ви !!!!!
::: vankata™ :::
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Еми аз почти се отказах да се опитвам да оправя проблема просто защото никой не може да помогне:) Чистиха ми конекторите на таблото, клемите на акомулатора и масите на колата с контактен спрей но резултат никакав. Понякога минават седмици без да ми правят проблем стрелките, но като почне да го прави се случва по 10 пъти да се рестартират за 1 час, което е много досадно. На мен не ми се нулира временния пробег, поне засега не го е правило. Първо си внушавах че има зависимост между магарията на стрелките и други фактори -- дали съм на фарове, дали работи климатика и т.н. но вече не съм много сигурен. Ако намерите решение или знаете някаде сервиз където знаят как да излекуват таблото ще бъда много благодарен да споделите. Това непостоянство на проявяване на симптомите допълнително усложнява сервизирането на проблема:((((
- a4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS Touring `96 г.
Колеги, и на мен ми се нулира дневния пробег. Мислех, че случайно е натиснат, но сега разбирам че има някакъв проблем. Ако някой е наясно, моля да сподели.
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!
4 мнения
• Страница 1 от 1