газов инжекцион СТАГ-АЦ (томасето)-мнения

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320 TOURING

Re: газов инжекцион томасето-мнения

Мнение от svetiata_79 » 10 Мар 2012, 12:30

Здравей колега , от близо година карам с Fobos с компоненти Tomaseto/поне така ми казаха от Fobos сервиз/ , навъртял съм вече почти 20 000 км
проблеми чисто технически с Газовото нямам , като изключим първите около 1000 км докато я настроиха да върви така както на мен ми харесва .
Относно гаранцията / 2 г. или 50 000 км / мен ме устройва съобразно километрите които минавам , но то това си е индивидуално за всеки . Бутилката ми е 50л. и се събира перфектно между бомбетата на амортисьорите /става въпрос за M52B20 Touring / . Като цяло мога да кажа , че
изборът на Tomaseto е добър само гледай и монтажа да е наистина професионален , че аз имах малко проблеми - с качеството на монтажа имам
предвид .

P.S.
Слагай смело и карай щото с тия цени на бензина не се издържа вече !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от AcTePuKc » 11 Мар 2012, 3:16

Колега аз имам на моята кола карам с Romano.Изпарителя е томасето.Вече имам 20к км и никакви проблеми.Много добра работа.Никаква разлика газ/бензин.Цената е малко по висока,но според мен си заслужава.

Компютър ROMANO ; изпарител TOMASETTO; инжектори RAIL; евронивомер BRC; монтаж и настройка.
Гаранцията на системата която ви даваме е 2 години без оглед на изминатите километри.Системата е изключително подходяща за коли произвадени след 2000г.Компютъра на газовата уредба се включва към диагностичната букса на автомобила и сам си адаптира горивото спрямо изискванията на автомобила.На коли с монтирана такава уредба никога НЕ СВЕТВА ГРЕШКА ЗА БЕДНА ИЛИ БОГАТА ГОРИВНА СМЕС. На практика това е последна новост на световно ниво в областа на автомобилните газови системи.Компютъра е едно поколение над останалите газови инжекциони. Прочетете повече...
ето го сайта на моя майстор:
http://autogas-bg.com/prices.html
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 11 Мар 2012, 15:03

Колега аз съм с томасето и съм крайно недоволен
откакто е сложен инжекциона ,колата на бензин неиска да върви , и при хиляда майстори ходих вече и никой неможе да ми я оправи , всеки ми казва че компа на газта бърка настройките на компа на колата .
хилада пъти съжалявам дето го сложих тоя инжекцион , да си бях сложил обикновенна газ , хората си карат и нямат грижи , а аз с мойта барака се побърках
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 12 Мар 2012, 18:57

ми аз вече 1000км направих :mhihi: от петък до сега от кеф ,все още нямам мнение освен ,че с газта е супер доволно тънканак :mhihi: ,само да споделя ,че колата си върви както на бензин ,след още 1000км тряаа да ида за някви донастройки ,разход на газ смесено 8,5л,сега засичам само градско утре,други ден ще пусна инфо за градско и извън градско :yes:
пс :системата е стаг 200,нивомер томасето,изпарител томасето,индикация за нивото в купето ,томасето :yes:

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 12 Мар 2012, 19:03

Аз ти казах колега, момчетата от от" Стар Гас Ведраре" са много добри и щте останеш доволен :yes: :yes: сега гас на машината и тва е... :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 12 Мар 2012, 19:23

Peturcho_bmw написа:Аз ти казах колега, момчетата от от" Стар Гас Ведраре" са много добри и щте останеш доволен :yes: :yes: сега гас на машината и тва е... :mhihi: :mhihi:

дамм така е наистина са точни пичовете,предложиха ми кола да се разходя да не кибича там ама аз наблюдавах кротко без да се обаждам на майсторите ,предложиха ми няколко вариянта за монтажа и в крайна сметка сложих вариянта на промоцията и не съжалявам за сега ,колата се държи нормално без придърпвания,пукания и др вървежа си е както на безин разхода :mhihi: такива цифри не съм свикнал да плащам ,(8,5 л и 11лв и нещо :yes:,и ме е яд ,че чак сега сложих ГИ,аз дето съм краен противник на газта ,напрове ме изуми :lalala: ,дано да няма дертове някви иначе ,сложих 40л бутилка тип ,,пура'',събира се точно между бомбетата :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 12 Мар 2012, 19:27

vaykisss написа:
Peturcho_bmw написа:Аз ти казах колега, момчетата от от" Стар Гас Ведраре" са много добри и щте останеш доволен :yes: :yes: сега гас на машината и тва е... :mhihi: :mhihi:

дамм така е наистина са точни пичовете,предложиха ми кола да се разходя да не кибича там ама аз наблюдавах кротко без да се обаждам на майсторите ,предложиха ми няколко вариянта за монтажа и в крайна сметка сложих вариянта на промоцията и не съжалявам за сега ,колата се държи нормално без придърпвания,пукания и др вървежа си е както на безин разхода :mhihi: такива цифри не съм свикнал да плащам ,(8,5 л и 11лв и нещо :yes:,и ме е яд ,че чак сега сложих ГИ,аз дето съм краен противник на газта ,напрове ме изуми :lalala: ,дано да няма дертове някви иначе ,сложих 40л бутилка тип ,,пура'',събира се точно между бомбетата :yes:

Честито колега,със здраве да го караш ефтиното,и най-важното да няма никакви проблеми,аз със това не мога да се похваля,но се радвам че вие поне си карате без проблем,Според мен е много важно къде се слага и как се слага,слагайте само при проверени хора,и ако имате познати които имат от същото място и са доволни,аз отидох на ефтиното и непознатото и то излезе.....Ако някой го интересува мога да пиша на Л.С. къде във Варна да НЕ ходи,и да препоръчам къде да отидете!Успех на всички! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Мар 2012, 19:47

Който има мерак да си слага, най-важно е да знае, че по-голямо значение има самият монтаж, т.е. сервиза който изберете, от колкото хардуера. Общо взето, всички системи които са в един и същ клас и ценови диапазон са на еднакво ниво и почти няма значение от марката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 12 Мар 2012, 20:20

patkana1 написа:
vaykisss написа:

Честито колега,със здраве да го караш ефтиното,и най-важното да няма никакви проблеми,аз със това не мога да се похваля,но се радвам че вие поне си карате без проблем,Според мен е много важно къде се слага и как се слага,слагайте само при проверени хора,и ако имате познати които имат от същото място и са доволни,аз отидох на ефтиното и непознатото и то излезе.....Ако някой го интересува мога да пиша на Л.С. къде във Варна да НЕ ходи,и да препоръчам къде да отидете!Успех на всички! :yes:

мерси колега,то е малко от зор го слагам ,смисъл ,че ми писна да кихам яко кинти и да минавам малко км,пък бая карам и в чужбина ходя с е36цата така ,че мисля бързо да я избия и макар ,че не съм фен на газта ,се принудих да сложа газ,даже сега докато пиша този пост по новините казаха,че пак ще има увеличение на масовите 95 и 98 ,дизела сигурно и газта и метана ще дигнат ама не е като 2,6 и нагоре :yes:
Dpy написа:Който има мерак да си слага, най-важно е да знае, че по-голямо значение има самият монтаж, т.е. сервиза който изберете, от колкото хардуера. Общо взето, всички системи които са в един и същ клас и ценови диапазон са на еднакво ниво и почти няма значение от марката.
[quote="Dpy"]
дамм това е разковничето,професионален монтаж всичко друго е бош лаф,аз се доверих на 23 годишния опит на хората,които ми слагаха инжекциона,и професионализма на едно младо момче което ми настрои системата :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 12 Мар 2012, 20:44

Еми да естествено,че ако цените на бензина бяха нормални всеки щеше да си кара на бензин,но те не са,за това и в цяла европа вече се кара масово на газ,а в Б-я да не говорим с тези цени,каквото и да е след определени километри се избива Ги-то,аз в началото като зех мойта само на бенз,и карам около 100км 30лв... и така постоянно за няколко седмици 150-200лв и после,със Ги-то си е друго,настъпване-яко,само градско каране само 20лв./100км. друго си е,но както и колегата Dpy каза важно е как ти слагат настройката,на мен нещастниците,ми бяха сложили маркуча за охлаждане на изпарителя на неправилно място,където само УЖ върши работа(щото не искат да си чупят ръцете да го слагат където трябва),и от това ми гаснеше колата като вдигна високи обороти и дам на свободна....а да не говорим колко пари дадох да им я давам да ходят по магистрали да правят настройки и колко време ме бавиха и ми държаха колата при тях....при положение че имам 1 година гаранция,а те ми изгориха сигурно гориво за 100-200лв.... После човека дето ми го оправи и съм адски доволен от него и не ми взе много пари,адски коректен и точен,си ми направи колата както трябва,а е млад и си разбира много повече от работата :yes: ,от колкото онези чукани.... :bang: ,той самия също каза че като марка не е лошо ГИ-то,хубави са и изпарители и т.н. просто е важно как се слага ;),дано никой няма ядове,и да кара много км,и да се наслаждава на това ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 12 Мар 2012, 20:53

patkana1 написа:Еми да естествено,че ако цените на бензина бяха нормални всеки щеше да си кара на бензин,но те не са,за това и в цяла европа вече се кара масово на газ,а в Б-я да не говорим с тези цени,каквото и да е след определени километри се избива Ги-то,аз в началото като зех мойта само на бенз,и карам около 100км 30лв... и така постоянно за няколко седмици 150-200лв и после,със Ги-то си е друго,настъпване-яко,само градско каране само 20лв./100км. друго си е,но както и колегата Dpy каза важно е как ти слагат настройката,на мен нещастниците,ми бяха сложили маркуча за охлаждане на изпарителя на неправилно място,където само УЖ върши работа(щото не искат да си чупят ръцете да го слагат където трябва),и от това ми гаснеше колата като вдигна високи обороти и дам на свободна....а да не говорим колко пари дадох да им я давам да ходят по магистрали да правят настройки и колко време ме бавиха и ми държаха колата при тях....при положение че имам 1 година гаранция,а те ми изгориха сигурно гориво за 100-200лв.... После човека дето ми го оправи и съм адски доволен от него и не ми взе много пари,адски коректен и точен,си ми направи колата както трябва,а е млад и си разбира много повече от работата :yes: ,от колкото онези чукани.... :bang: ,той самия също каза че като марка не е лошо ГИ-то,хубави са и изпарители и т.н. просто е важно как се слага ;),дано никой няма ядове,и да кара много км,и да се наслаждава на това ;)

след 15 дена ще и направя един круиз до Италия 1500км ,само на Хърватска е кофти ,че нямат газ ама е 300км и мисля с 32 л да я мина,и после ще споделя мнения със Словенска газ и с БГ газ давидим дали има разлика :mhihi: ,щото с бензина има и ти голяма,не говоря за разхода а за звука на двигателя,променя се като съм там ,в БГ съм усещал промяна само със 100октана на еко :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Мар 2012, 21:29

Аз с моята да чукна дърво, вече почти 3г и около 45-50к км направих на газ, до сега проблеми нямам с изключения на един малък, който сам си реших преди 1-2 месеца(не ми обръщаше когато трябва на газ, беше се извадил температурния датчик леко от леглото си в изпарителя). Изпарител, инжектори и тем подобни са ми италиански "Zavoli" a компа е БГ - car gas. Ест. си сменям двата филтъра на време, но те са почти без пари, единия 3.50 на 5-10к, другия 14лв. на 10-ина-15к.
Арно нещо си е газчицата, кой квото иска да ми разправя, ако не бях сложил, ся щях да съм с около 3к лв. назад(избивката на системата и монтажа отделно), без да се е случило нищо различно и без никва полза :D
Дето ТОМ казва, БМВ АГ още на никого не са дали дори медал или грамота, че кара само на бензин :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 12 Мар 2012, 21:41

Dpy написа:Аз с моята да чукна дърво, вече почти 3г и около 45-50к км направих на газ, до сега проблеми нямам с изключения на един малък, който сам си реших преди 1-2 месеца(не ми обръщаше когато трябва на газ, беше се извадил температурния датчик леко от леглото си в изпарителя). Изпарител, инжектори и тем подобни са ми италиански "Zavoli" a компа е БГ - car gas. Ест. си сменям двата филтъра на време, но те са почти без пари, единия 3.50 на 5-10к, другия 14лв. на 10-ина-15к.
Арно нещо си е газчицата, кой квото иска да ми разправя, ако не бях сложил, ся щях да съм с около 3к лв. назад(избивката на системата и монтажа отделно), без да се е случило нищо различно и без никва полза :D
Дето ТОМ казва, БМВ АГ още на никого не са дали дори медал или грамота, че кара само на бензин :mrgreen:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
няма и да дадат медали и грамоти,ама дето един колега беше написал във подфорума на е46 (бяха му писали ''той лъв сено не яде :mhihi: '' и той им отговори ''кви лъвове са 16ки и 18ки '' :mhihi: и си е прав човека,те станали пълнолетни вече ,лъвове били,къде е 1,4 лв ,къде са 2,6лв,и както казах аз не съм еднодневка или летен шофьор,няма зима няма лято колата се кара яко не я спирам пари за ремонти и части не жаля ама горивото няй-много ме срива и сега така на газ и тва е който иска да се бъзика ,не ми пука :yes: ),то ако бяхме големи патрони нямаше е36ци да караме ,ама и на мен ми е било странно като ида ида на еко и се наредя на бензина и идва някой с е65 и отива към газта и аз си викам тоя балък си купил кола за една шапка пари пък на газ ,ама май аз съм бил балъка :dummy: , толкова година само на бензин не искам да си ги смятам даже :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Мар 2012, 22:31

:OT:
Абе ако става въпрос, аз още преди 2-3г. бях видял едно ауди а8 w12 на едно ОМВ със забучен пистолет в багажника :mhihi: Така го заварих, спрях от другата страна, викам на момчето дето зарежда "Баси кризата а :mrgreen: ", сложих за няква малка сума, платих, излязох, онова още седи със забит пистолет и пълни. Казвам отново на момчето "А бре, тоя ви издои цистерната :mhihi: ", Оня "Аве мани, 80литра бутилка има" :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Мар 2012, 22:41

vaykisss написа:
Dpy написа:Аз с моята да чукна дърво, вече почти 3г и около 45-50к км направих на газ, до сега проблеми нямам с изключения на един малък, който сам си реших преди 1-2 месеца(не ми обръщаше когато трябва на газ, беше се извадил температурния датчик леко от леглото си в изпарителя). Изпарител, инжектори и тем подобни са ми италиански "Zavoli" a компа е БГ - car gas. Ест. си сменям двата филтъра на време, но те са почти без пари, единия 3.50 на 5-10к, другия 14лв. на 10-ина-15к.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
няма и да дадат медали и грамоти,ама дето един колега беше написал във подфорума на е46 (бяха му писали ''той лъв сено не яде :mhihi: '' и той им отговори ''кви лъвове са 16ки и 18ки '' :mhihi: и си е прав човека,те станали пълнолетни вече ,лъвове били,къде е 1,4 лв ,къде са 2,6лв,и както казах аз не съм еднодневка или летен шофьор,няма зима няма лято колата се кара яко не я спирам пари за ремонти и части не жаля ама горивото няй-много ме срива и сега така на газ и тва е който иска да се бъзика ,не ми пука :yes: ),то ако бяхме големи патрони нямаше е36ци да караме ,ама и на мен ми е било странно като ида ида на еко и се наредя на бензина и идва някой с е65 и отива към газта и аз си викам тоя балък си купил кола за една шапка пари пък на газ ,ама май аз съм бил балъка :dummy: , толкова година само на бензин не искам да си ги смятам даже :mhihi:

незнам кой кво ти е казал, всеки сам си избира на кво да кара ама най-вярната приказка не е за лъвовете и 16/18ки пълнолетни е36, а че инстинския ентусиаст не се познава по тва къв модел има, на колкого години е и с къв мотор е, ами по това как се грижи за колата си ;)
в тоя ред на думи гаста е икономична, ма не е най-добрия начин да се "погрижиш" за колата си по лично мое мнение.

ПредишнаСледваща

Назад към E36