проблем е60 530д светна ABS+ASC
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
проблем е60 530д светна ABS+ASC
Колеги както си карах светна на таблото че не ми работят системите за сигурност abs asc и още ми даде проблем с рънфлат датчика ,не отчита налягането в гумите какво може да е това някой имал ли е подобен проблем ,колата е оставих в дарукар 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: проблем е60 530д светна ABS+ASC
стандартните заподозрени са:
- алтернатор, но тогава трябва да светне цялото табло
- случайно размърдване на контакта на някой датчик, но това обикновено става в студена сутрин скоро след потегляне. при гасене и повторно палене грешката я няма.
рабира се, може и нещо друго да е.
- алтернатор, но тогава трябва да светне цялото табло
- случайно размърдване на контакта на някой датчик, но това обикновено става в студена сутрин скоро след потегляне. при гасене и повторно палене грешката я няма.
рабира се, може и нещо друго да е.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Благодаря колега но след няколко стартирания пак светва грешката ,от дару ми звънаха за секретния болт на колата, казаха че за сега отчитало късо съединение
но още не знаят със сигурност какаво е

- da6ip
- старши ентусиаст
-
не съм електричар но ми се струва че шоков симптом като "късо съединение" може да идва в следствие от развален алтернатор.
особеността е че той работи нормално 99% от времето и на диагностика не излиза нищо, но понякога в движение внезапно спира да работи, оставя системата без ток и цялата кола се шашка и изгасва.
особеността е че той работи нормално 99% от времето и на диагностика не излиза нищо, но понякога в движение внезапно спира да работи, оставя системата без ток и цялата кола се шашка и изгасва.
swing написа:колата е оставих в дарукар
нямаш ли друго място, където да я оставиш?
там е зоната на здрача...

Оказа се прегорял кабел на буксата на abs ,разрушено покритие на снопа кабели и от там късо , удоволствието ми струваше : проверка с диагностична инфо. система -42лв. .....ремонт на dsc заден ляв сензор -52лв. .........кабел букса 4.45лв. ...... купунг abs/сензор накл. 6.60 -общо : 126 (с ддс)
абе пак добре се справиха аз очакавах по големия ууууууууууииииииии
БРАВО ДАРУКАР не сте лоши 

Ей не са се опитали да ти сменят модула за ABS-а за ХХХХХХХ кинти. Ще е бил някой нов служител в Дару дето не е запознат със схемите 

Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
swing написа:Оказа се прегорял кабел на буксата на abs ,разрушено покритие на снопа кабели и от там късо , удоволствието ми струваше : проверка с диагностична инфо. система -42лв. .....ремонт на dsc заден ляв сензор -52лв. .........кабел букса 4.45лв. ...... купунг abs/сензор накл. 6.60 -общо : 126 (с ддс)абе пак добре се справиха аз очакавах по големия ууууууууууииииииии
БРАВО ДАРУКАР не сте лоши
е супер, не е много пари и явно са намерили проблема къде е.
казаха ли как се е "нарушило" това покритие на кабела??
- LArgo50
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: конджул...
- Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR
@ndro написа:нямаш ли друго място, където да я оставиш?
там е зоната на здрача...
Ехее малко пресилиено беше... Не искам по никакъв начин да влизам в някви спорове, но реално погледнато не смятам, че има по добри от Дарукар, като "добри" е малко силна дума за всички сервизи "у нас", но такова е моето наблюдение
LArgo50 написа:но реално погледнато не смятам, че има по добри от Дарукар, като "добри" е малко силна дума за всички сервизи "у нас", но такова е моето наблюдение
и това изказване е малко пресилено, според мен, но и аз не искам да влизам в спор

11 мнения
• Страница 1 от 1