DIY Скъсени вакуум пътища.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Re: DIY Скъсени вакуум пътища.

Мнение от makaveli316 » 13 Фев 2012, 23:25

Общо взето ако гледаме схемата излиза нещо такова?

Изображение
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 16 Фев 2012, 9:42

аз не мога да си обясня защо толкова хора усещат "подобрение" без вакуумния резервуар . За да работи правилно геометрията, на управляващия акуатора клапан му трябва вакуум. Тоя съд съхранява допълнително количество вакуум , така че клапана да не остане без разреждане /вакуум/ примерно когато оборотите са ниски и сервото /употреба на спирачки/ събаря вакуума - примерно. Та с резервуарчето е - колкото повече - толкова повече , пази ви резев вакуум да не останете при дадени обстоятелства с по - малко от нужното количество такъв. Щом няма възвратно клапанче между магистралата на спирачките и съдчето , значи е предвидено да подпомага и разреждането за спирачките. Ако има , или се сложи възвратен клапан между съда и магистралата , тоя съд ще остане само и единствено за геометрията. Проверявайте за пропуски , не го махайте.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 16 Фев 2012, 20:12

[quote="mitrax"]....
Колега Възвратен клапан си има точно където маркуча вакуумният влиза в сервото на спирачките.А относно до резервоарчето той е само и единствено за геометрията на турбото!!!По никакъв начин не влияе върху работата на спирачките.Можеш да си направиш експеримент-махни вакума който влиза в шалузите и виж дали ще има някаква разлика в спирачки и прочие.Просто без резервоара много по бързо се достига вакуума отколкото през резервоара-оттам по бърза реакция на геометрията.Не може да се каже за последствията за турбината какви са.Този резервоар е сложен с някаква цел все пак.Всеки си решава какво да преви с него :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Потребител
Аватар
Кара: уличен хулиган
Мечтае да кара: по-голям хулиган

Мнение от cekio » 16 Фев 2012, 21:30

Напълно съм съгласен с колегата :yes: - всеки решава сам за себе си.Аз лично направих тази интервенция лятото и за сега нямам ядове с турбото или спирачките. 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 21 Фев 2012, 22:49

Aз писах в един италиански форум на бмв за това и всеки каза, че това било невъзможно, чак смешно им изглежда.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR

Мнение от Mitiracing » 23 Фев 2012, 14:21

Това,че никй от тях не го е правил не означава ,че е невъзможно.Те жабарите са тъпичка нация,та освен да се пресмиват друго немогат :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 11 Мар 2012, 15:15

Днес го направих, утре ще пиша отзиви. Не знам на вас как ви отнема толкова малко време аз си надрах ръцете да бъркам( към 5 мин ) и едвам извадих маркуча от "бурето". :)

Едит: след интервенцията колата върви една идея по-леко

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 12 Мар 2012, 20:36

Да не би да не си свалял капака на въздушния филтър?
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 07 Апр 2012, 17:51

Aз бях забравил за тая хватка и днес се сетих и слезнах да пробвам, ама черния маркуч се е залепил за акуатора и не мърда.
Дърпах като луд, но не прекалявах, че да не я счупа тая джаджа, коята бая крехка ми изглежда.
Ще вида да го отрежа, иначе няма вадене.

EDIT: Сега сякаш като подавам газ, тоя лаг дето го имаше преди, сега го няма. Някак си е по-пъргава, но въпроса е за сметка на какво/кое...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 318Ci

Мнение от kpacKoOo » 31 Юли 2012, 21:01

И аз да се похваля :driving: Днес направих тази операция с мойта количка (от скука нямаше какво да правя :mhihi: ) Колага е преди фейса и падна голямо разглобяване защото баластите на ксенона са ми навряни там, толкова беше залепнал маркуча че от дърпане се скъса(не чух "пссс" незнам защо :dunno: ). Смених всички, иначе найстина колата стана малко по адекватна в ниските обороти което много ми хареса нямам много наблюдения, защото минах само 10-15км. :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 24 Сеп 2012, 12:28

И при мен го нямаше това "пссс" , като откачих маркучите ! Това ме води към мисълта , че някъде имам пробит маркуч и губя вакуум ??
Иначе колата наистина върви 1 идея по бързичко !

Потребител
Аватар
Кара: 320d 136к.с.
Мечтае да кара: M6 G-power или трактор
Детайли за колата: от всичко по-малко

Мнение от vencislav86 » 16 Окт 2012, 20:49

Моята 320д 136к.с като я взех беше със скъсени вакум пътища и запушен агр клапан с голяма сачма от лагер :kuku: :bang: след като всичко се направи както го е измислил швабата колата запо4на да върви доста по добре та щом е сложено зна4и и трчбва на колата :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Мнение от gazibarev » 18 Окт 2012, 1:08

Разликата във двигателя със и без vacuum tank е че като запалиш ако го нямаш усещаш турнината кога отравя лопатките а именно 3-5 секунди след като запалиш двигателя променя звука си... а ако Tank-а си е на място и няма течове то като запалиш геометрията си е стояла отворена

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 19 Мар 2013, 19:06

vencislav86 написа:Моята 320д 136к.с като я взех беше със скъсени вакум пътища и запушен агр клапан с голяма сачма от лагер :kuku: :bang: след като всичко се направи както го е измислил швабата колата запо4на да върви доста по добре та щом е сложено зна4и и трчбва на колата :bchug:

От 1 майстор подразбрах , че без тази джаджа ще има недостиг на вакуум във високите обороти и следователно нямало да върви добре във високите обороти :dunno:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Мар 2013, 20:20

Мойта кочинка с чип и надута турбина никога не е имала недостиг на вакуум в който и да било оборотен диапазон. По-скоро майстора ти е имал опит с кола с малък пробив по вакуумните маркучи.
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към E46