DIY Скъсени вакуум пътища.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Re: DIY Скъсени вакуум пътища.
Общо взето ако гледаме схемата излиза нещо такова?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
аз не мога да си обясня защо толкова хора усещат "подобрение" без вакуумния резервуар . За да работи правилно геометрията, на управляващия акуатора клапан му трябва вакуум. Тоя съд съхранява допълнително количество вакуум , така че клапана да не остане без разреждане /вакуум/ примерно когато оборотите са ниски и сервото /употреба на спирачки/ събаря вакуума - примерно. Та с резервуарчето е - колкото повече - толкова повече , пази ви резев вакуум да не останете при дадени обстоятелства с по - малко от нужното количество такъв. Щом няма възвратно клапанче между магистралата на спирачките и съдчето , значи е предвидено да подпомага и разреждането за спирачките. Ако има , или се сложи възвратен клапан между съда и магистралата , тоя съд ще остане само и единствено за геометрията. Проверявайте за пропуски , не го махайте.

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
[quote="mitrax"]....
Колега Възвратен клапан си има точно където маркуча вакуумният влиза в сервото на спирачките.А относно до резервоарчето той е само и единствено за геометрията на турбото!!!По никакъв начин не влияе върху работата на спирачките.Можеш да си направиш експеримент-махни вакума който влиза в шалузите и виж дали ще има някаква разлика в спирачки и прочие.Просто без резервоара много по бързо се достига вакуума отколкото през резервоара-оттам по бърза реакция на геометрията.Не може да се каже за последствията за турбината какви са.Този резервоар е сложен с някаква цел все пак.Всеки си решава какво да преви с него
Колега Възвратен клапан си има точно където маркуча вакуумният влиза в сервото на спирачките.А относно до резервоарчето той е само и единствено за геометрията на турбото!!!По никакъв начин не влияе върху работата на спирачките.Можеш да си направиш експеримент-махни вакума който влиза в шалузите и виж дали ще има някаква разлика в спирачки и прочие.Просто без резервоара много по бързо се достига вакуума отколкото през резервоара-оттам по бърза реакция на геометрията.Не може да се каже за последствията за турбината какви са.Този резервоар е сложен с някаква цел все пак.Всеки си решава какво да преви с него

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- cekio
- Потребител
-
- Кара: уличен хулиган
- Мечтае да кара: по-голям хулиган
Напълно съм съгласен с колегата
- всеки решава сам за себе си.Аз лично направих тази интервенция лятото и за сега нямам ядове с турбото или спирачките. 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Aз писах в един италиански форум на бмв за това и всеки каза, че това било невъзможно, чак смешно им изглежда.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
Това,че никй от тях не го е правил не означава ,че е невъзможно.Те жабарите са тъпичка нация,та освен да се пресмиват друго немогат 

Днес го направих, утре ще пиша отзиви. Не знам на вас как ви отнема толкова малко време аз си надрах ръцете да бъркам( към 5 мин ) и едвам извадих маркуча от "бурето". 
Едит: след интервенцията колата върви една идея по-леко

Едит: след интервенцията колата върви една идея по-леко
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Да не би да не си свалял капака на въздушния филтър?
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Aз бях забравил за тая хватка и днес се сетих и слезнах да пробвам, ама черния маркуч се е залепил за акуатора и не мърда.
Дърпах като луд, но не прекалявах, че да не я счупа тая джаджа, коята бая крехка ми изглежда.
Ще вида да го отрежа, иначе няма вадене.
EDIT: Сега сякаш като подавам газ, тоя лаг дето го имаше преди, сега го няма. Някак си е по-пъргава, но въпроса е за сметка на какво/кое...
Дърпах като луд, но не прекалявах, че да не я счупа тая джаджа, коята бая крехка ми изглежда.
Ще вида да го отрежа, иначе няма вадене.
EDIT: Сега сякаш като подавам газ, тоя лаг дето го имаше преди, сега го няма. Някак си е по-пъргава, но въпроса е за сметка на какво/кое...

- kpacKoOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 318Ci
И аз да се похваля
Днес направих тази операция с мойта количка (от скука нямаше какво да правя
) Колага е преди фейса и падна голямо разглобяване защото баластите на ксенона са ми навряни там, толкова беше залепнал маркуча че от дърпане се скъса(не чух "пссс" незнам защо
). Смених всички, иначе найстина колата стана малко по адекватна в ниските обороти което много ми хареса нямам много наблюдения, защото минах само 10-15км. 

- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
И при мен го нямаше това "пссс" , като откачих маркучите ! Това ме води към мисълта , че някъде имам пробит маркуч и губя вакуум ??
Иначе колата наистина върви 1 идея по бързичко !
Иначе колата наистина върви 1 идея по бързичко !
- vencislav86
- Потребител
-
- Кара: 320d 136к.с.
- Мечтае да кара: M6 G-power или трактор
- Детайли за колата: от всичко по-малко
Моята 320д 136к.с като я взех беше със скъсени вакум пътища и запушен агр клапан с голяма сачма от лагер
след като всичко се направи както го е измислил швабата колата запо4на да върви доста по добре та щом е сложено зна4и и трчбва на колата 

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Разликата във двигателя със и без vacuum tank е че като запалиш ако го нямаш усещаш турнината кога отравя лопатките а именно 3-5 секунди след като запалиш двигателя променя звука си... а ако Tank-а си е на място и няма течове то като запалиш геометрията си е стояла отворена
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
vencislav86 написа:Моята 320д 136к.с като я взех беше със скъсени вакум пътища и запушен агр клапан с голяма сачма от лагер![]()
след като всичко се направи както го е измислил швабата колата запо4на да върви доста по добре та щом е сложено зна4и и трчбва на колата
От 1 майстор подразбрах , че без тази джаджа ще има недостиг на вакуум във високите обороти и следователно нямало да върви добре във високите обороти

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Мойта кочинка с чип и надута турбина никога не е имала недостиг на вакуум в който и да било оборотен диапазон. По-скоро майстора ти е имал опит с кола с малък пробив по вакуумните маркучи.
Si non confectus, non reficiat.