Проблем сьс ''сеене на предница'' нова тема

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 520 24 V киселяк
Мечтае да кара: бумер 320 IS

Проблем сьс ''сеене на предница'' нова тема

Мнение от al capone » 09 Мар 2012, 17:29

Добьр ден колеги вьпреки , че има още 2 - 3 теми реших да попитам тук по сбито за моя проблем.В другите 2 - теми колеги имаха идентичен проблем.Значи колицата е бмв 520 24 V купена преди 3 месеца 2 - ри собственик миналия ако го намеря ... както и да е с взимането и по нужда беше сменен радиятор , водна помпа , ремьк нов акумулатор зех по - мощен.Та стария собственик каза , че има за смяна ляв преден амортесьор и между 80 - 100 километра има леко тресене след което при по висока скорост изчезва.Вчера на прибиране около 80 - 90километра волана почна доста да се тресе направо имах чувството , че ще се разпадне .. и при пускане на волана леко колата поемаше на ляво.Предполагам , че главния проблем е амортесьора които изглежда вече е доста поразбит и ще бьде смемен веднага , но в предишни теми бях чел , че може да е от тампони и т.н П.С вчера забелязах проблема сьс сеенето освен тресенето на волана , преди това не ми беше направо впечатление.Та вьпроса ми е какво може да е за смяна , за да знам кьде да гледам или да ми препорьчате някакво сервизче в София кьдето да ги погледнат тези работи.Поздрави ! :yes: :smoke:

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Re: Проблем сьс ''сеене на предница'' нова тема

Мнение от BABHOMED » 09 Мар 2012, 18:57

1-Криви джанти и баланс !
2-Тампони на горните криви носачи
3-Стенд

Това са най-вероятните причини.Задължително виж джантите !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: усмихнат
Мечтае да кара: совалка

Мнение от texudo » 09 Мар 2012, 20:06

Колега, ако колата не е карана често, особено зимата няма да е лошо да ревизирате спирачките, може някое бутало на спирачния апарат да ти прави номера.
"Наслаждавай се на малките неща,осбено на половия си орган.Големите проблеми тръгват от малките работи..."

Потребител
Аватар

Мнение от al capone » 09 Мар 2012, 23:21

сьс сигурност единия проблем идва от амортесьора а за другите сегменти препорьчайте колеги сервизче в София кьдето да я закарам и да я видят :yes: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М20В25

Мнение от manos » 10 Мар 2012, 9:03

texudo написа:Колега, ако колата не е карана често, особено зимата няма да е лошо да ревизирате спирачките, може някое бутало на спирачния апарат да ти прави номера.

Колега направи ми впечатление мнението ти и се запитах дали има описана някаква процедура по ревизиране на спирачната система в домашни условия? Опитах се да намеря нещо по въпроса в търсачката, но нищо конкретно, а смятам, че подобна тема би била перфектно допълнение към "Важни" ;)

Поздрави :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 10 Мар 2012, 9:51

manos написа:Колега направи ми впечатление мнението ти и се запитах дали има описана някаква процедура по ревизиране на спирачната система в домашни условия? Опитах се да намеря нещо по въпроса в търсачката, но нищо конкретно, а смятам, че подобна тема би била перфектно допълнение към "Важни" ;)

viewtopic.php?f=7&t=214393&p=2354627&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8+%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8#p2354627

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 10 Мар 2012, 9:58

manos написа:
texudo написа:Колега, ако колата не е карана често, особено зимата няма да е лошо да ревизирате спирачките, може някое бутало на спирачния апарат да ти прави номера.

Колега направи ми впечатление мнението ти и се запитах дали има описана някаква процедура по ревизиране на спирачната система в домашни условия? Опитах се да намеря нещо по въпроса в търсачката, но нищо конкретно, а смятам, че подобна тема би била перфектно допълнение към "Важни" ;)

Аз не знам на нашите коли да има нужда точно от тази ревизия ,но ако толкова настояваш може за около един час да свалиш всички спирачни апарати-държат се на 2 винта и после пак да ги монтираш.При тази процедура ако нещо не е наред ще го забележиш.Ако не си го правил до сега ще се научиш и как се сменят нагладки. ;)

2-Тампони на горните криви носачи
-

Аз залагам на това-освен амортисьора, за който казва колегата.

Колега отиди при Кольо да ти оправи колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Мар 2012, 16:06

е39 има доволно много носачи отпред :mhihi: Трябва да се види внимателно за разбити елементи и ако има нещо - да се смени, че после всичко накуп идва доста като пари. Задължително след това се закача на стенд, регулира се където е нужно. Паралелно с това си намери добър гумаджия, за да се види има ли кривини по джантите и гумите.

Потребител
Аватар

Мнение от al capone » 10 Мар 2012, 22:23

Аз все още питам за сервиз :mhihi: да ги видят всичките тези работи , че нямам никакво време да се занимавам ''направи си сам'' и повече парички да отидат ама да бьде свьршена работа , че ги знам тия наще сервизи затова кажете колеги впечатления от някои , да знам кьде да ходя ! Поздрави :yes: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 24V
Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg

Мнение от e34.toni » 08 Сеп 2012, 5:09

Колеги, проблемът е следния - Тампони на долни и горни носачи. Карам същата кола.... Между 80-100 беше ад. Отидох да ми рециклират предницата. Когато видях състоянието на тампоните и втулките в тях - :kuku: Всички бяха скъсани и отделени от гумата. Смених ги с нови и всичко се оправи. Месец преди това смених и предните дискове с накладки комплект. Проблема при мен изчезна след смяната на тампоните !!!
Четох във форума следната тема - " + и - при покупка на Е28 и там проблема е същия. Точно заради темата за Е28 реших да го направя, така че ако има колеги с такъв проблем - това е решението !!!!
Изображение

Назад към E34