Странен и изчезващ проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Странен и изчезващ проблем
Здравейте колеги,
днеска ми се случи един доста странен проблем. Както си карах при натискане на педала колата не реагира, освободих и изгасна. Отбих отстрани повъртях около 3-4 сек - не запали. Изчаках около 10тина мин и пробвах пак - воала. Тръгнах и в момента, в който я понастъпах на трета - пак заби муцуна и изгасна. Бях заредил преди това за 50 литра - не е от помпата или поне така си мисля, защото работи (сменял съм я преди 5-6 месеца, освен да не е тръгнала пак и да не прави нужния дебит.. или да се е задръстила цедката от нашите качествени горива?
). Направи ми впечатление, че ключа след това изобщо не реагирваше при натискане - нито да заключи, нито да отключи, нито да отвори багажника. През ключалката се заключа - няма проблеми. Батерията на ключа е сменена с нова преди няколко месеца - не вярвам да е пак от нея. При 3тото гаснене изчаках пак няколко минути, запалих и се прибрах. Като пробвах пак с ключа да заключа - стана ! Изчаках пак 5-10 мин до колата и през това време ръчках копчетата и не направи нито един път проблем. Отначало си мислех да не би да се е прецакал нещо и компютъра да не може да разпознае ключа и заради това да гасне, но след това щом се оправи не вярвам да е от него
Чуденката ми е дали ако сменя направо ГНП-то, ще се оправи този проблем? Няма мехурчета по маркучето, върти си нормално все едно, че няма нафта - а в случая имаше ~50л
Да не би някой бушон (спомням си, че преди време имаше тема за подобен проблем и се оказа при колегата, че единия бушон (отзад вдясно) бил изгорял и от там не може да задържи маса и гасне, а те представляват едни планки тези бушони по 100A и нагоре. Предния път като ми направи така, отидох веднага на диагностика и не беше запаметило никаква грешка
На живи данни също всичко беше в нормални стойности. Предполагам и сега няма да изкара, но за всеки случай ще направя утре. Като тръгна да забива муцуна и настъпвах педала докато не се наложи да отбия. На моменти се усещаше как се опитва да тръгне, но все едно едва едва пропускаше нафта и не беше достатъчно за да работи нормално. 
edit : сега като си чета последните изречения ме навежда единствено мисълта за задръстена цедка..
днеска ми се случи един доста странен проблем. Както си карах при натискане на педала колата не реагира, освободих и изгасна. Отбих отстрани повъртях около 3-4 сек - не запали. Изчаках около 10тина мин и пробвах пак - воала. Тръгнах и в момента, в който я понастъпах на трета - пак заби муцуна и изгасна. Бях заредил преди това за 50 литра - не е от помпата или поне така си мисля, защото работи (сменял съм я преди 5-6 месеца, освен да не е тръгнала пак и да не прави нужния дебит.. или да се е задръстила цедката от нашите качествени горива?

Чуденката ми е дали ако сменя направо ГНП-то, ще се оправи този проблем? Няма мехурчета по маркучето, върти си нормално все едно, че няма нафта - а в случая имаше ~50л

edit : сега като си чета последните изречения ме навежда единствено мисълта за задръстена цедка..

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- vlado406
- Потребител
-
- Кара: е39
Re: Странен и изчезващ проблем
Колега, имах същия проблем, но при мен от време на време имаше мехурчета в маркучите, които се появяваха от време на време. Проблема се оправи след смяна на горивен филтър, който беше сменен преди 7000-8000 км. Ако не е от това огледай хубаво дали ти тече нафта при студен и топъл мотор.
Днеска ходих на диагностика - беше запаметило една грешка за помпата в резервоара. След изчистването й, не се появи повече и колата си работи нормално
Какво да предприема за отстраняване на проблема и да не се появява в бъдеще

- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Извади помпата и виж дали няма боклуци по цедката и в самия резервоар, ако има няма да е лошо да източиш горивото и да изчистиш резервоара. Скоро имах такъв случай, даже помпата си беше заминала. Успех 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
я погледни дали са ти стегнати клемите на акумолатора 

Стегнати са понеже наскоро го сменях с нов. От там си мисля за този бушон да не би той да прави проблема, защото симптомите си приличат 

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
ако е тдс това че не ми стана много ясно, залагам на помпата в резервоара, правеше ми същите мизерии миналата зима
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
7 мнения
• Страница 1 от 1