Странен и изчезващ проблем

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Странен и изчезващ проблем

Мнение от doomy525 » 09 Мар 2012, 21:22

Здравейте колеги,
днеска ми се случи един доста странен проблем. Както си карах при натискане на педала колата не реагира, освободих и изгасна. Отбих отстрани повъртях около 3-4 сек - не запали. Изчаках около 10тина мин и пробвах пак - воала. Тръгнах и в момента, в който я понастъпах на трета - пак заби муцуна и изгасна. Бях заредил преди това за 50 литра - не е от помпата или поне така си мисля, защото работи (сменял съм я преди 5-6 месеца, освен да не е тръгнала пак и да не прави нужния дебит.. или да се е задръстила цедката от нашите качествени горива? :dunno: ). Направи ми впечатление, че ключа след това изобщо не реагирваше при натискане - нито да заключи, нито да отключи, нито да отвори багажника. През ключалката се заключа - няма проблеми. Батерията на ключа е сменена с нова преди няколко месеца - не вярвам да е пак от нея. При 3тото гаснене изчаках пак няколко минути, запалих и се прибрах. Като пробвах пак с ключа да заключа - стана ! Изчаках пак 5-10 мин до колата и през това време ръчках копчетата и не направи нито един път проблем. Отначало си мислех да не би да се е прецакал нещо и компютъра да не може да разпознае ключа и заради това да гасне, но след това щом се оправи не вярвам да е от него :conf:

Чуденката ми е дали ако сменя направо ГНП-то, ще се оправи този проблем? Няма мехурчета по маркучето, върти си нормално все едно, че няма нафта - а в случая имаше ~50л :roll: Да не би някой бушон (спомням си, че преди време имаше тема за подобен проблем и се оказа при колегата, че единия бушон (отзад вдясно) бил изгорял и от там не може да задържи маса и гасне, а те представляват едни планки тези бушони по 100A и нагоре. Предния път като ми направи така, отидох веднага на диагностика и не беше запаметило никаква грешка :dunno: На живи данни също всичко беше в нормални стойности. Предполагам и сега няма да изкара, но за всеки случай ще направя утре. Като тръгна да забива муцуна и настъпвах педала докато не се наложи да отбия. На моменти се усещаше как се опитва да тръгне, но все едно едва едва пропускаше нафта и не беше достатъчно за да работи нормално. :dummy:

edit : сега като си чета последните изречения ме навежда единствено мисълта за задръстена цедка.. :dunno:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е39

Re: Странен и изчезващ проблем

Мнение от vlado406 » 10 Мар 2012, 11:51

Колега, имах същия проблем, но при мен от време на време имаше мехурчета в маркучите, които се появяваха от време на време. Проблема се оправи след смяна на горивен филтър, който беше сменен преди 7000-8000 км. Ако не е от това огледай хубаво дали ти тече нафта при студен и топъл мотор.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 10 Мар 2012, 16:04

Днеска ходих на диагностика - беше запаметило една грешка за помпата в резервоара. След изчистването й, не се появи повече и колата си работи нормално :dunno: Какво да предприема за отстраняване на проблема и да не се появява в бъдеще :roll: :)

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 10 Мар 2012, 19:32

Извади помпата и виж дали няма боклуци по цедката и в самия резервоар, ако има няма да е лошо да източиш горивото и да изчистиш резервоара. Скоро имах такъв случай, даже помпата си беше заминала. Успех :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 10 Мар 2012, 19:35

я погледни дали са ти стегнати клемите на акумолатора ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 10 Мар 2012, 22:30

Стегнати са понеже наскоро го сменях с нов. От там си мисля за този бушон да не би той да прави проблема, защото симптомите си приличат :roll:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 12 Мар 2012, 11:06

ако е тдс това че не ми стана много ясно, залагам на помпата в резервоара, правеше ми същите мизерии миналата зима
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Назад към E39