Ключа за фаровете ! Превключва трудно..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320д

Re: Ключа за фаровете ! Превключва трудно..

Мнение от giggs_11 » 25 Яну 2012, 17:07

////Alpine написа:първо свали кората под волана - на 2-3 винта е, и после като развиеш този под ключа /както казваш че си го развил вече/ с ръка от долу буташ към теб цялата решетка с ключа като решетката е защипана горе и трябва да буташ долната страна нещо като обувка първо петата излиза после пръстите.

стрелките сочат към теб, а кръгчето е мястото където се държи решетката - първо долната страна после решетката сама ще падне, и както следва буксите и т.н.
:arrow:

http://imageshack.us/photo/my-images/851/p1231617.jpg/
хиляди благодарности колега !!! :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 26 Яну 2012, 17:29

Колегата "JOGI" е много прав от къде идва проблема- оранжевата пластмаса се чупи, парченцата си остават вътре защото няма откъде да излезнат и пречат на завъртането на ключа. Относно колегата с проблема мога да ти споделя какво направих аз с моя ключ /миналата седмица имах същият проблем/: :yes:
Бях решил да си поръчвам друг, но от интерес свалих ключа за да видя, какъв е проблема и след като го разглобих от задната страна на връткалката т.е. от вътвре, тази част за която се завива буксата се отделя от конзолата като цяло /държи се на три пъпки/, видях че оранжевата пластмаса се е счупила на дребни парченца и те пречат на въртенето на ключа. Явно счупването се дължи най-вече на ниските температури при които пластмасата става нееластична. Та изчистих ги и наглобих ключа отново /от оранжевата пластмаса не остана почти нищо/. Въртенето стана лесно и реших да изпробвам дали ще работи- и работеше :bchug:
Единствената разлика е че въртенето става много по-ленсо без усилия и го няма прещракването, но работи безотказно, а и вече няма какво да се счупи и да пречи на въртенето :mrgreen:

Ако искаш да си спестиш пари направи го и ти-отнема около 30минути за първи път и :driving: , а и каква е гаранцията,че като вземеш друг след време тази пластмаса няма да се счупи пак :?: и отново :banghead:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 27 Яну 2012, 23:34

русиабн написа:Колегата "JOGI" е много прав от къде идва проблема- оранжевата пластмаса се чупи, парченцата си остават вътре защото няма откъде да излезнат и пречат на завъртането на ключа. Относно колегата с проблема мога да ти споделя какво направих аз с моя ключ /миналата седмица имах същият проблем/: :yes:
Бях решил да си поръчвам друг, но от интерес свалих ключа за да видя, какъв е проблема и след като го разглобих от задната страна на връткалката т.е. от вътвре, тази част за която се завива буксата се отделя от конзолата като цяло /държи се на три пъпки/, видях че оранжевата пластмаса се е счупила на дребни парченца и те пречат на въртенето на ключа. Явно счупването се дължи най-вече на ниските температури при които пластмасата става нееластична. Та изчистих ги и наглобих ключа отново /от оранжевата пластмаса не остана почти нищо/. Въртенето стана лесно и реших да изпробвам дали ще работи- и работеше :bchug:
Единствената разлика е че въртенето става много по-ленсо без усилия и го няма прещракването, но работи безотказно, а и вече няма какво да се счупи и да пречи на въртенето :mrgreen:

Ако искаш да си спестиш пари направи го и ти-отнема около 30минути за първи път и :driving: , а и каква е гаранцията,че като вземеш друг след време тази пластмаса няма да се счупи пак :?: и отново :banghead:

ами аз вече съм взел един ключ от англичанка, ще го сложа тези дни, дано да е същия като на левачката :mhihi: , пък ако и той се счупи, ще направя "твоя" номер , да го изкормя :)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 28 Яну 2012, 22:56

Колеги и аз да споделя моя опит. Преди месец ми се случи същото. Е почти същото. Много трудно минаваше от къси на габарит. Свалих ключа и резултата беше нацепена и леко начупена оранжева пластмаса. Лепих го с капчица и от тая простотия взе, че се доначупи. Сега съм оставил само това, което остана здраво и съответно ключа няма ясно изразени положения за габарит и светлини. Но общо взето всички ги знаем на какъв ъгъл се падат на завъртане на ключа, така че няма проблем. Проверявах от колеги колко струва, защото нов е скъпичък. Втора ръка е м/у 10 лв. от англичанка до към 20-25 лева. Ама да не съм луд да дам 25 лева само, за да ми щрака и то за неопределено кратък период от време, тъй като това, което ще купя пак ще е набор почти на моя остарял ключ. Карам си така и нямам грижа. По принцип тази оранжевата пластмаса си има номер на нея, но не ми се вярва да се продава като отделен артикул, особено в БГ. Мислех си как да си направя някак отливка и после да отлея нов позиционер, ама накрая ми писна и по лесния начин, по който разбирам от тази тема, че доста колеги са решили проблема. Успех!!!
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 04 Мар 2012, 15:16

ключа от англичанката става, обаче маркера на самата врътка не сочи правилно позицийте 0 , габарит, къси... което лично мен много ме дразни, и мисля да го отварям да сменям пластмасата, макар да ми се струва доста трудно :|
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 06 Мар 2012, 11:12

При мене се появи тоя проблем преди 1 месец само че ключа от габарит към 0 се запъва.
Също така и таблото заедно със светлините на пепелниците и всички врътки светкат предимно след като е топло.
:confused:
Та предполагам двете неща са свързани.
Нали ???
:conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 09 Мар 2012, 11:22

При мен от габарит към къси вече ходи свободно.
Вътре една жълта пластмаса се изрони и като го отворих направо се изсипа.
Ще се сменя с друг ключ но да попитам за лампичката която осветява ключа при мен я няма изобщо,виждам че има цокъл в който влиза и явно е доста дълга крушка има ли я по магазините за авточасти??
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 09 Мар 2012, 16:10

Biogame написа:При мен от габарит към къси вече ходи свободно.
Ще се сменя с друг ключ но да попитам за лампичката която осветява ключа при мен я няма изобщо,виждам че има цокъл в който влиза и явно е доста дълга крушка има ли я по магазините за авточасти??

не е дълга крушка, има я във всеки магазин за авточасти, 1.2W е и струваше не повече от 1.20лв.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от icomk » 06 Юни 2012, 13:25

Здрвейте колеги при мен се появи този проблем, но не отварях ключа просто го напънах той изчатка по силно и сега си е наред, но имам друг проблем който ме съмнява, че се появи от ключа имам изведени кабели за халогени преди няколко дни реших да сложа халогени,но уви до халогените вобще не стига ток проверих бушоните проверих и релето всичко е здраво, но няма ток ако някой може да помогне ще се радвам. Предварително благодаря !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 28 Яну 2014, 19:05

Здравейте, и аз да се включа в темата. Преди 2 дни нещо ключето (врътката) за габарити-къси, започна да не ми работи добре. Явно е от студеното, както казвате. Не прищраква, включва светлините, но не превключва като трябва. Най-трудно е да се върне на изключено положение. Дръпнах врътката, пак я сложих (но не знам какво да направя за да прещраква като преди). Явно тази оранжевата пластмаса се е счупила и при мен. Е36 92г. ми е колата. Дайте идея как да го оправя? Ново ли да търся по автоморгите? Как да го разглобя? ...Някакви снимки има ли?
Благодаря на отзовалите се.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 28 Яну 2014, 19:19

Kambe написа:
Biogame написа:При мен от габарит към къси вече ходи свободно.

не е дълга крушка, има я във всеки магазин за авточасти, 1.2W е и струваше не повече от 1.20лв.

Аз опитвах да намеря от тея евтините ,ама уви .... нямаше и си накупувах 4 броя оригинални за по 15 лв. бройката . :kuku:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 29 Яну 2014, 17:07

що не каза да ти купа 10 и да ти ги пратя с еконт... щеше да ти стъпи по-евтино :dunno:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 30 Яну 2014, 17:23

А имате ли представа този ключ колко струва? Нов, стар?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 30 Яну 2014, 19:32

abracadabra написа:А имате ли представа този ключ колко струва? Нов, стар?

10-20 лв. от колеги 2ра ръка, моя го смених за 3 мин и всичко е перфект. За нов незнам.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 31 Яну 2014, 12:56

Благодаря, ще търся втора ръка задължително...

ПредишнаСледваща

Назад към E36