Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d e61 2006
Мечтае да кара: 535d gt

ПОКУПКА НА Е60

Мнение от ekiz85 » 05 Мар 2012, 20:15

Здравеите,аз съм нов във форума и ми предстои покупка на bmw 530d ili 525d e60 разгледах форума и попаднах на много ценни информации относно колата!
Четох че подръжката на колата не е много ефтина(ако искаш да си правиш кефа трябва да си платиш цената)
Въпросите ми са следните:

Автоматик или ръчка ? разхода не е от значение,но видях една статия че смяната на маслото на автоматика е 600+лв на всеки 50к на ръчката сменялисе и кви пари
заслужавали си автоматика парите и проблемнали е?
Може ли да им се сложат по малки джанти от 17инча?
Електрониката проблемнали е ? (карам опел вектра електрониката ми къса нервите)

и мнениетови за тези BMW-ta

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Cinder » 05 Мар 2012, 23:47

Маслото на автоматика не се сменя на 50к. По-скоро 80к (и то след първата смяна, която е към 100-150к) което са си 3-4 години, освен ако не се разцепваш от каране. Ръчната скоростна кутия изисква по-малко грижи, там най-много да смениш съединител, ако хвърли котва :mhihi: Ако автоматика хвърли котва, ще е далеч по-болезнено, а дори без да хвърля котва, си има разни болежки които може да са цифра ;) Аз бих карал SMG, въпреки че повечето хора не го харесват :mhihi:

В крайна сметка вземаш най-запазената/читавата. Лично аз бих бил много внимателен при покупката на Е60 от БГ, особено тази година и особено за тези пари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 06 Мар 2012, 0:25

Ти май търсиш кола на която има емблема на BMW на предния капак с визията на Е60, и да е евтина. За такива пари хубава Е60 на тия километри няма, може и да има но не се предлага от нашите родни търговци.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 06 Мар 2012, 11:51

И трите коли са далеч под реалните км,на мен повече ми приличат на 300-400к км,въпреки твърденията за реални км и сервизни документи,явно не си виждал БМВ на реални 150к км!Сребристата дори няма ксенон,а без него имаш някаква пародия на ейнджъли...И от трите бягай далече :no:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 06 Мар 2012, 21:52

То варианта пред него е взима някоя от трите коли с ясната представа, че за да и се радва трябва да инвестира постепенно една, не малка, 4 цифрена сума докато не я докара в приличен вид. Другият вариант е търси по-скъпа и се надява, че ще е по-читава и ще е по-малко изваждането. Конкретно зелената ми влезе в полезрението преди 3 месеца, не съм ходил да я гледам, но от тогава досега стартовата цена е надолу с 2 хиляди :!:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d e61 2006
Мечтае да кара: 535d gt

Мнение от ekiz85 » 07 Мар 2012, 11:13

за мен км не се от много значение,то почти всички коли които са внасят в България са с върнати км,надявам се предишния собственик да е подържал колата и да е бил коректен шофиор,а не някви пълна газ после бум спирачки,със сигурност като взема една от тези или друга ще инвестирам 400-800лв от състоянието на колата,то за това питам дали си заслужава автоматика щото чета че смяната на масло филтри струва бая пари,вместо да дам тия пари за това да си купя ръчка и да инвестирам тия пари за други опоненти по колата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10, 535i X Drive LCI

Мнение от Deo_10 » 08 Мар 2012, 10:48

Прав си за километрите, дизел от каране не се плаши, а само от лоша поддръжка. С тези 4-800лв. нищо няма да можеш да направиш. Особенно ако си се ориентирал да купуваш кола от автокъща. Въпреки, че в последните месеци се появиха доста коли около 18-20хил. лв., за мен все още цената за читава такава ще е над 20хил.
Аз съм виждал сивата Е61 (предлагат ми там едни бартери сложни :lol:), като собственика не прави проблем колата да се кара в който и да е сервиз, което е добре. Има леки козметични забележки на пръв поглед, но не е нищо фрапантно.
Все пак нямаш ли 20-22хил. не скачай на Е60/61. Ако изчакаш още половин година пък не се знае :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 08 Мар 2012, 12:50

ekiz85 написа:за мен км не се от много значение,то почти всички коли които са внасят в България са с върнати км,надявам се предишния собственик да е подържал колата и да е бил коректен шофиор,а не някви пълна газ после бум спирачки,със сигурност като взема една от тези или друга ще инвестирам 400-800лв от състоянието на колата,то за това питам дали си заслужава автоматика щото чета че смяната на масло филтри струва бая пари,вместо да дам тия пари за това да си купя ръчка и да инвестирам тия пари за други опоненти по колата

Надявам се,че се шегуваш! :) Тук не говорим за Опел,Фиат или Рено,а говорим за премиум автомобил на 300-400к км,БМВ,дизел.За първоначалното обслужване говорим за абсолютен минимум от 2к лева и то ако си късметлия,ако не 5 к лева няма да стигнат за ремонти за първата година,може и доста повече разбира се,например ако ск.кутия е за ремонт.Нали не очакваш да вземеш автомобил на тези км за подобна сума със сменени масла и филтри,обслужена ск.кутия и диференциал,демп.шайба,сп.дискове,ЕГР,дебитомер,колектори,турбина,турбо пътища,дюзи, ДПФ,изрядни ел.модули и т.н. :!:
Последна промяна stankata777 на 08 Мар 2012, 13:47, променена общо 1 път
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 08 Мар 2012, 13:37

незнам какво толко се напъвате да му обяснявате на човека, че ще трябва да похарчи 2 - 5 хиляди лева. той сам ще се убеди като си вземе една кошница за 17К :mhihi:

ekiz85 написа:ще инвестирам 400-800лв от състоянието на колата... инвестирам тия пари за други опоненти по колата

голяма инвестиция в опоненти ще направиш колега.
така като гледам, и без инвестиция, си намерил добри опоненти, които те убеждават, да си коригираш "мерника".

мн. опоненти, м.
1. Противник при спор. "Използваше различни доказателства, за да убеди опонентите си в своята правота."

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 08 Мар 2012, 18:00

Значи 400-800 лева викаш
Тва ти е само масло,филтри,диагностика,ъпдейти на различните софтуери по колата-демек нищо,зироу.
Ами скоростна кутия обслужване,ами антифризче и спирачна течност подмяна че и за тях едни иконки почват да светят на всеки 2 години,ами подгревни свещи,ами ЕГРче,ами пеперуди колекторни,гуми,накладки и дискове,ами резервна гума и джанта да си осигуриш,ами каско,ами данъка да си платиш и ГОто и винетката-нека ти помогна със сметките към 5К лева излиза да седнеш и да кажеш “качвам се и карам“ .Ааа сетих се ,ще я намериш регистрирана и с всичко това направено вече. Е то тогава само едно прехвърляне при нотариус и си ти,кви 800 лева.
Аве тая кола не е за сметкаджии ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 08 Мар 2012, 18:45

Стига плашихте човека 800 лв е добре като начално обслужване после каквото дойде се сменя. Какви са тези 5000 лв?
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 08 Мар 2012, 18:56

Emooo написа:Стига плашихте човека 800 лв е добре като начално обслужване после каквото дойде се сменя. Какви са тези 5000 лв?

Емо,ти навярно говориш за начално обслужване на автомобил на 120-150к км,но сметката за дизелов БМВ автомобил от този клас над 200-300к км отива далеч над 2к лева,без изобщо да си говорим за каска,данъци,гуми и прочие...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 08 Мар 2012, 19:08

И какво е тва пълно облужване на кола нов внос, трета ръка,нерегистрирана за 800 лева?????????
Гражданска на дърто Е60 530д най-евтина в ЛевИнс без зелена карта-240 лева.
Винетка-70 лева/щот Е60 за само в града не ми се струва удачно,ама всеки си знае/.
Регистрация-60-80 лева.
Данък в общината-според месторегистрацията,ама пак грубо 320-370 лева.
Масло двигател,въздушен,маслен,горивен,филтър купе,филтър картерни газове-грубо 700 лева с труд и добри марки консумативи.
Теглим чертата до тук със абсолютнозадължителните харчове-груби 1400-1500 лева.
И сега почти на всеки втори собственик на дърто Е60 се налага и:
На първо място каско,което за мен си е в по-горе посочените разходи,ама хайде по български манталитет да го смятаме за екстра-едни груби 1200-1600 лева като за евтино Е60.
Масло скоростна кутия със картерфилтър--грубо 450 лева че и повечето са аФтоматици.
Премахване пеперуди-дали със рязане,затапване и връщане на телата на старите,дали смяна колектор-всеки си решава,ама пак едни грубиянски 300-800 лева..
Стар дизел--еми подгревни свещи веднага се сещам че ще има изгърмели-еми 167 лева са най-евтините от хубавите 6 броя.
Една подмяна на антифриза и спирачната течност/всеки сам си решава дали е излишна педантичност или желана манипулация/-цената тук е според зависи,но едни 500 лева ги пиша също толкова грубо.
Гуми-стар автомобил да ти продадат с нови гуми е добър виц,пък и купена сега зимата,значи е предполагаемо със зимни обувки-пак едни 1200 кинта за добри летни Мишленки например че има на добри цени в момента гледам в онлайн шоповете за гуми,че си е грехота 500 нютона да ги настъпваш със стари галоши или зимни посред лято .
Пак теглим чертата и тук стават още едни 4700 лева и нека някой каже че съм писал нещо излишно за подмяна по едно 7-9 годишно Е60 дизелово на едни 240-400К километра.
Мога да добавя и някой друг харч по спирачната система,както и почти сигурната смяна на акумулатора ако до тези години е все още фабрично вградения,но ме е страх ,че някой ще ме обвини в прекалена подробност. Еми може ама аз така си гледам на автомобила и затова винаги внимателно се информирам колко ще ми струва поддръжката извън покупката и разхода на гориво,щот тва е по-важното.
Ама за мен наистина коли от този клас и нагоре не са за хора които ще гледат да поспестят по 200-300 лева от еди-кое си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 08 Мар 2012, 19:33

Колега ekiz85 , няма да се плашиш!
Ако се съобразиш с всичко написано по-горе , във връзка със закупуване и потдържане на Е60/61 , никога няма да си купиш такава кола.
Абсолютно никаква гаранция няма , че като си купиш BMW за 25-30000лв. няма да пипнеш нищо по него , а ако е 18000лв. - ще се спукаш от ремонти. Това е така наречената "теория на вероятностите".
"Глупавите" немски авто-джамбази доста често купуват коли наедро от Италия и ги продават от техните автосалони с по 2000Е отгоре. Ама щом като е от Германия и е над 20000лв. , значи всичко е наред по колата :mhihi: Само че разочарованието идва много скоро. И започваш да си задаваш въпроса - защо трябваше да се набутвам с по-скъпа кола? Всеки път , като отида за справка в Бова Кар , виждам какви проблени имат BMWта за по над 25000лв. Направо съм настръхвал.
Идеално BMW едва ли ще намериш. Всеки иска да кара по-нова кола. Ама и всеки се простира и според чергата си. Като разполагаш с 18000лв. си купуваш Е60 за 18000. Като разполагаш с 25000лв. си купуваш за 25000. Но на какво ще се натресеш - това само времето ще покаже.
Аз бих те посъветвал да поогледаш няколко коли , за да имаш база за сравнение. Търси кола в "движение" , не скалъпена , измита , изпрана и оставена в някоя автокъща.
Пожелавам успех при покупката :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 08 Мар 2012, 19:46

jordanpar, изброяваш всичко което трябва да се направи и смени на автомобила. Не е нужно след закупуването да се смени всичко наведнъж. Най-малкото едва ли не смяна на масло на скоростната кутия веднага след купуването. Има някой неща които може да се разпределят във времето след закупуването. 5000лв веднага след купуването е за някакъв пълен мъртвец, който ще е без гуми, без накладки и дискове, без подгревни свещи и всичко което изброи. Ако има човек да купи такава кола той ще е за разтрел. Реално не мисля че някой би се хвърлил на такава кол. Ако вземеш нормално подържана кола на 200-300хил може спокойно да започнеш с 1000 лв да я вкараш в движение и после по 500лв на месец да правиш това онова.
Tool - Fear Inoculum

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61