Относно 1-ва серия купе?
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- misho1series
- Потребител
-
Относно 1-ва серия купе?
Здравейте, решил съм да купувам 1-ва серия купе на старо от официалния представител. Някой купувал ли си е кола по този начин?
Също така искам да попитам дали има някой, който да мисли като мен - че 1-цата купе е по-вярна на Е21 и Е30 като размер и е един вид техен наследник, от колкото купето на сегашната тройка? Според мен сегашната тройка е доста наедряла и е пораснала на всички посоки.
Ето, че 1-ца купе е горе-долу по размер като Е21:

Също така искам да попитам дали има някой, който да мисли като мен - че 1-цата купе е по-вярна на Е21 и Е30 като размер и е един вид техен наследник, от колкото купето на сегашната тройка? Според мен сегашната тройка е доста наедряла и е пораснала на всички посоки.
Ето, че 1-ца купе е горе-долу по размер като Е21:

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Относно 1-ва серия купе?
А днес,автовоза при Камор докара и оранжевата (незнам точния цвят
) 1М купе..нямах фото да я снимам отблизо но изглеждаше 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Arxangel
- Потребител
-
- Кара: 2006 Z4 3.0si Coupe
Попринцип 1-ва Серия е наследник на 3-та Серия Компакт. Не съм се качвал в 3-та Серия Компакт, но ми се струва, че 1-цата е горе долу същата като размери, може да е малко по-широка вътре.
А като казваш, че ще я купуваш от официален представител, това значи, че колата е или Premium Selection или Buy Back. Кое от двете? Попринцип бих каза, че е можеби Premium Selection защото у нас няма много 1-ци купета продадени. От кой дилър ще я купуваш?
А като казваш, че ще я купуваш от официален представител, това значи, че колата е или Premium Selection или Buy Back. Кое от двете? Попринцип бих каза, че е можеби Premium Selection защото у нас няма много 1-ци купета продадени. От кой дилър ще я купуваш?

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Компакт-а си е чиста 3-ка (като габарити)! Поне до задните седалки! Т.е. 1-ва серия не е продължението им.По-скоро го пуснаха,за да имат представител и в малкия (като размери) клас.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
ildivvy написа:Компакт-а си е чиста 3-ка (като габарити)! Поне до задните седалки! Т.е. 1-ва серия не е продължението им.По-скоро го пуснаха,за да имат представител и в малкия (като размери) клас.

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:ildivvy написа:Компакт-а си е чиста 3-ка (като габарити)! Поне до задните седалки! Т.е. 1-ва серия не е продължението им.По-скоро го пуснаха,за да имат представител и в малкия (като размери) клас.
Големи глупости си изписал!Колегата по-горе е абсолютно прав -1-ва серия купе е наследник на компактите,дори е по-дълъг от последният компакт...
При 1 Купе дължината е по-голяма, но това е автомобил с 2 врати, а не хетчбек. Коректното сравнение е Е46 Компакт с Е81.
Хайде сега малко данни:
1-серия (Е81)
Дължина 4239мм
Ширина 1748мм
Височина 1421мм
Междуосие 2660мм
Следа отпред 1484мм
Следа отзад 1497мм
3-серия (Е46) Компакт
Дължина 4262мм (+23мм)
Ширина 1751мм (+3мм)
Височина 1408мм (-13мм)
Междуосие 2725мм (+65мм)
Следа отпред 1484мм
Следа отзад 1493мм (-4мм)
Нека не смесваме класовете. Всяко следващо поколение на един автомобил е по-голямо, по-луксозно и малко по-скъпо. Това не се отнася за сравнението между Е46 Компакт и 1-ва серия. Да при първа серия има повече екстри от Е46 Компакт, но няма всички екстри който се предлагат в Е90 и точно затова носи обозначение 1, а не 3. След появата на 1-ва серия се загуби смисъла от съществуването на хетчбек от 3-та серия. А целта на 1-ва серия е и по-достъпен автомобил от 3-та серия такава роля изпълняваше и Компакта, но с прекалено малка разлика в цената. Този маркетингов ход е и успеха на 1-ва серия. Наистина евтино БМВ. За съжаление се очаква и следващото стъпало надолу с предно предаване.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
stankata777 написа:ildivvy написа:Компакт-а си е чиста 3-ка (като габарити)! Поне до задните седалки! Т.е. 1-ва серия не е продължението им.По-скоро го пуснаха,за да имат представител и в малкия (като размери) клас.
Големи глупости си изписал!Колегата по-горе е абсолютно прав -1-ва серия купе е наследник на компактите,дори е по-дълъг от последният компакт...
никъв наследник не е 1ва серия на компакта, няма грам нищо общо. 1-ва серия е изцяло нов автомобил, за да запълни дупката в "ГОЛФ" класа. Къде си виждал компакт с повече от 2 врати? 1ва серия има с по 2(3)/4(5) врати има и купе и даже кабрио.
- stankata777
- ентусиаст
-
Говорехме,че 1-ва серия купе(Е82) е с размерите на компактите като дължина,широчина,височина,и затова може да се разглежда като техен наследник,а не Е 81.
п.с.Компактите са с 3 врати,не с две

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
то и автора на темата е написал, че е21 и е30 са като размер заедно с 1ва серия, ама тва незначи, че 1цата им е наследник, затва кво общо имат размерите, кога говорим за класове 
до автора, колкото до 1ва серия купе, тва ми е един от любимите модели на марката, ако имаш възможност си вземи такова. много приятна кола и се сереща рядко по пътищата, особено в БГ!
http://www.youtube.com/watch?v=Iw6NjIjq2C8

до автора, колкото до 1ва серия купе, тва ми е един от любимите модели на марката, ако имаш възможност си вземи такова. много приятна кола и се сереща рядко по пътищата, особено в БГ!
http://www.youtube.com/watch?v=Iw6NjIjq2C8

stankata777 написа:Говорехме,че 1-ва серия купе(Е82) е с размерите на компактите като дължина,широчина,височина,и затова може да се разглежда като техен наследник,а не Е 81.
Кои "компакти" са с размерите на Е82? И ми говори в цифри, а не приказки от 1001 нощ. Да компакт е с 3 врати и е хетчбек! Правиш ли разлика между хетчбек и купе?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
За габаритните размери ще се съглася,лично не съм го проверявал или сравнявал.Може и да съвпадат.Това обаче не прави даден модел автоматично наследник на някои друг.Това беше и моята теза.Не мислех,че съм писал глупости,а и доста колеги ме разбраха правилно явно .
Ex: 96' BMW318ti

- stankata777
- ентусиаст
-
stilko написа:stankata777 написа:Говорехме,че 1-ва серия купе(Е82) е с размерите на компактите като дължина,широчина,височина,и затова може да се разглежда като техен наследник,а не Е 81.
Кои "компакти" са с размерите на Е82? И ми говори в цифри, а не приказки от 1001 нощ. Да компакт е с 3 врати и е хетчбек! Правиш ли разлика между хетчбек и купе?

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:stilko написа:stankata777 написа:Говорехме,че 1-ва серия купе(Е82) е с размерите на компактите като дължина,широчина,височина,и затова може да се разглежда като техен наследник,а не Е 81.
Ние говорехме за размери,и да - Е46 компакт е с размерите на Е82!И да доста добре зная разликата между хечбек и купе,за разлика от теб-пишейки,че компактите са с 2врати
Би ли ми цитирал къде точно АЗ съм написал, че компакт е с 2 врати? Къде говориш за размери? Аз дотук освен един куп празни приказки от теб, никъде не виждам да правиш сравнение в размерите!
1-серия (Е82) Купе
Дължина 4360мм
Ширина 1748мм
Височина 1408мм
Междуосие 2660мм
Следа отпред 1470мм
Следа отзад 1494мм
3-серия (Е46) Компакт
Дължина 4262мм (-98мм)
Ширина 1751мм (+3мм)
Височина 1408мм
Междуосие 2725мм (+65мм)
Следа отпред 1484мм (+14мм)
Следа отзад 1493мм (-1мм)
Като гледаш тези данни изглеждат ли ти с еднакви размери?

- stankata777
- ентусиаст
-
Колега,ти сериозно ли не виждаш,че са с еднакви размери? Разлика в различните габарити под 1см
,според теб не са еднакви
?Или освен да се заяждаш,май нещо конструктивно не можеш да измислиш?Таргета по света,в които са целили БМВ АГ при представянето на Е46 компакт и Е82 е бил доста близък + идентичните габарити,това автора на темата е имал предвид под своебразен наследник,независимо че е едното е хеч,а другото купе....

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:Колега,ти сериозно ли не виждаш,че са с еднакви размери? Разлика в различните габарити под 1см,според теб не са еднакви
?Или освен да се заяждаш,май нещо конструктивно не можеш да измислиш?Таргета по света,в които са целили БМВ АГ при представянето на Е46 компакт и Е82 е бил доста близък + идентичните габарити,това автора на темата е имал предвид под своебразен наследник,независимо че е едното е хеч,а другото купе....
Гледай междуосието на автомобила. 7см разлика са си 7см разлика! И то по-малко от Е46. Все едно да кажеш че F30 е наследник на E60.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2