е36 1.8 ис малко повече сила

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: По Плевенските Улици !
Мечтае да кара: БМВ :)
Детайли за колата: Трудно е да са види :)

е36 1.8 ис малко повече сила

Мнение от Ub4v3c4 » 08 Мар 2012, 1:56

Здр,искам да попитам ако си портна главата,да разширя малко дросела,входящ и изходящ колекто от кам главата,да на правя леглата малко по-широки и да полирам клапаните дали ще има някакав ефект и дали може мотора малко да се сгасти и на колко колко да се земе от главата.След като се направи това нещо ще сложа чип,вече имам интейк смисал кит за въздушния филтър КН,та мисалта ми е ще има ли някаква ефект ще трябва ли и бензинов регулатор след тази работа.

П.С ако може да ми пишат само хора който са го правили и имат понятие за това което говора.Мерси предварително.
BMW Завинаги !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: квото и да е бмв да е...
Детайли за колата: м пакет брат направо самолет

Re: е36 1.8 ис малко повече сила

Мнение от batkoki » 08 Мар 2012, 3:46

ами със сигурност ще има ефект,но надали ще го направиш като се сетя с колко средства е свързано а бензиновия регулатор като се има предвид че твоя е на доста годинки може да се сложи ама може и да не се сложи щото нямаш на колата система като В-тек при хонда примерно. :yes:
кой според вас е вечният враг на БМВ? ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Мар 2012, 7:47

Може да се постигне не малко, ако нещата се направят както трябва. Портване на глава, интейк, изпускатели + цяла генерация, хубав ремап - ефекта би бил доста добър, но всичко е свързано с пари. Ако не си наясно с цените поразпитай първо, да не стане така да се захванеш и да спреш по средата. Ако искаш да стигнеш по-далеч виж темата S42B21 :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 08 Мар 2012, 10:17

или чисто и просто му сложи турбо на тоя ис
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Мар 2012, 11:35

Ub4v3c4 написа:Здр,искам да попитам ако си портна главата,да разширя малко дросела,входящ и изходящ колекто от кам главата,да на правя леглата малко по-широки и да полирам клапаните дали ще има някакав ефект и дали може мотора малко да се сгасти и на колко колко да се земе от главата.След като се направи това нещо ще сложа чип,вече имам интейк смисал кит за въздушния филтър КН,та мисалта ми е ще има ли някаква ефект ще трябва ли и бензинов регулатор след тази работа.

П.С ако може да ми пишат само хора който са го правили и имат понятие за това което говора.Мерси предварително.

Колега, ти искаш да пишат хора, които имат понятие за това което говориш ама ти имаш ли понятие за какво говориш?

Това на което му викаш "интейк" е нищо. Филтъра ти е просто едно допълнение. Ако искаш да променяш интейка това означава колектора и дросела.

Работата по портване и полиране на глава, легла на клапани и т.н. няма как да я свършиш сам качествено. Ще ти струва може би около 1000лв за да го направи човек, който има идея за какво иде реч.

Ако портваш главата и "сложиш чип" по-добре не започвай. Чипа на така направена кола се прави по нея. "Универсален" не ти върши никаква работа.

От главата като вземаш няма нищо да сгъстиш. Сгъстяването става или от блока (което е не особено удачен вариант) или с CR бутала.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 08 Мар 2012, 11:42

Ще набиеш много пари за малко повече вървеж, като за тия пари ще можеш да си вземеш 2.8 и ще върви много повече, ти решаваш :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 08 Мар 2012, 11:50

Coulthard написа:или чисто и просто му сложи турбо на тоя ис

Аз съм с колегата по този въпрос,това е решението ако искаш ИС-са да тръгне...... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 08 Мар 2012, 12:09

Що не го строукнеш с дизелов вал?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ub4v3c4 » 08 Мар 2012, 12:14

да за турбото е така но сам по фен на атмосферката ддз,а да питам като продават интейк Кн примерно защо не почва от дросела,а почва от след деботемара няма значение не ми се спори,а цените няма да са такива каквито си мислите смсиал този който ги прави ми е мн добър приятел и дава гаранция а турбото ще ми тряят 2 3 хилки да го на праа качествено.
BMW Завинаги !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ub4v3c4 » 08 Мар 2012, 12:17

с дизеловия вал не трябва ли да слагам и други ботала и да пила блока или става само с него.
BMW Завинаги !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 08 Мар 2012, 12:30

щом имаш приятел сръчен със струга все ще може да ти направи един колектор, турбото ти е между 200-400лв втора ръка требе ти блоу офф кулер малко тръба и маркучи и да ти надува под бар, как ги събра 2-3 бона не знам, ама от тоя двигател да извадиш много коне без да пипаш нещата дето бумбум ти ги е казал нема как да стане
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 08 Мар 2012, 12:37

колега повярвай ми парите ще са такива около тази цена които ти каза колегата че няма да литне няма да литне наистина не е рентабилно да направиш всичко това защото 2.8 двигателя може да е малко по скъпичък но пък после почваш да надграждаш от доста повече.със сигурност има ис-ки които могат да изумят някой с вървеш ама тях със сигурност не ги е правил някой приятел и със сигурнст са хвърлени много пари.
П.С не се наемай приятел да ти ги прави тези неща ако наистина не е с акъла си и го е правил поне няколко пъти на няколко различни коли, защото мога да ти дам личен пример с една кола на мои приятеи дано не ми се сърдят че ги давам за пример,колата е хонда правиха и някакъв строук сами и тук там някой им удряше по едно рамо...Еми количката я сглобиха направи едно идване до софия и хоп пак същата процедура за едно седмица колата претърпя два основни ремонти(хайде втория не беше точно основен ама...)според мен не се наемай да правиш такива неща сам все едно теб да те оперира някой който едва знае какво прави :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 08 Мар 2012, 12:45

[quote="Coulthard"]щом имаш приятел сръчен със струга все ще може да ти направи един колектор, турбото ти е между 200-400лв втора ръка требе ти блоу офф кулер малко тръба и маркучи и да ти надува под бар, как ги събра 2-3 бона не знам, ама от тоя двигател да извадиш много коне без да пипаш нещата дето бумбум ти ги е казал нема как да стане[/quote
Пак съм с колегата кука,турбото няма изобщо да излезе толкова пари,имам един познат газаджия,който ми разказва как един път слагал на 318ti Ги + турбо и ми разправя тая кола просто почнала много да върви,даже той се беше учудил вика-даже аз не очаквах толкова да върви,и изобщо не е било много скъпо и кой знае колко сложно,за разхода вика че с 30лв минава 100км ама за тез 100 км върви да си ибе.... :mhihi: Помисли си добре и разгледай вариантите,помисли какви възможности имаш,според мен това със 2.8 също е добра идеа но то вече си е по скъпичко,но колата ти също много ще върви,тоз тези Ис-си вече на тези години 140 коня,от тях 40 умрели по пътя и 40 в отпуска .... :dunno:
Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 08 Мар 2012, 13:02

еми то ако с 30 лв гас минава 100 км си е бомба аз без турбо с ГИ минавам с 10 лв 50 км градско и се влача буквално по улиците на гас грам не и давам гас и пак ми е такъв разхода.мисля че колегата е казал 2-3 хил. защото има предвид смяна на някой работи по колата +турбо иначе за какво ти е това турбо надуто на 0.5 0.6 и някоя по потдържана атмосферка да му прави ластици незнам дали надута на 0.6 ис-ка може да се сравни с атмосферка 2.8 ама сега ще се рова да видя кво ще стане че ми е интересно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 08 Мар 2012, 13:09

patkana1 написа:Пак съм с колегата кука,турбото няма изобщо да излезе толкова пари,имам един познат газаджия,който ми разказва как един път слагал на 318ti Ги + турбо и ми разправя тая кола просто почнала много да върви,даже той се беше учудил вика-даже аз не очаквах толкова да върви,и изобщо не е било много скъпо и кой знае колко сложно,за разхода вика че с 30лв минава 100км ама за тез 100 км върви да си ибе.... :mhihi:

:) Те точно това Ti съм го карал Митко братчето ми му сложи турбото, колата върви изключително добре има и газов инжекцион и направо и се чудех, а как не си харесва съединителя....
Изображение

Следваща

Назад към E36