Дигитална клима - проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Дигитална клима - проблем

Мнение от ares2 » 07 Мар 2012, 23:33

сменихме клапана отпред.. тествахме ново управление..
никаква промяна...
в краката на пасажера се контролира топло студено.. в краката на шофера си е само топло.. и управлението не реагира на никакви команди от типа да духа само на стъклата. или само централните духалки .. или само в краката.. :dunno: :dunno: :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 12 Мар 2012, 12:01

:help:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36 kupe 328i
Мечтае да кара: m6

Мнение от vesinka » 14 Мар 2012, 23:47

Колега относно клапите контролират се от средната букса най малката мисля че бе6е с четири кабела самите кабелчета са за6типани в буксата и там често прекъсват и клапите спират да работят буксата има от горе един пласмасов репер от6типи го и пренареди кабелите наново аз имах два три такива случая.Относно духането на топло постояно от едната страна трябва да се проверят клапаните преди водния радятор дали не са запекли , при тези клапани нормалното състояние са отворени кото им подаде ток климатроника се затварят.С една пробна лампа може6 да провери6 дали климатроника пуска ток към тях следователно те трябва да се затворят и да спре да духа топло

Потребител
Аватар

Re: ДигКолега относно клапите контролират итална клима - про

Мнение от ti6o_panda » 28 Мар 2012, 16:51

Къде се намира тая букса?

Потребител
Аватар

Мнение от ti6o_panda » 29 Мар 2012, 23:13

vesinka написа:Колега относно клапите контролират се от средната букса най малката мисля че бе6е с четири кабела самите кабелчета са за6типани в буксата и там често прекъсват и клапите спират да работят буксата има от горе един пласмасов репер от6типи го и пренареди кабелите наново аз имах два три такива случая.Относно духането на топло постояно от едната страна трябва да се проверят клапаните преди водния радятор дали не са запекли , при тези клапани нормалното състояние са отворени кото им подаде ток климатроника се затварят.С една пробна лампа може6 да провери6 дали климатроника пуска ток към тях следователно те трябва да се затворят и да спре да духа топло

Къде се намира тази букса? На управлението ли е?

Потребител
Аватар

Мнение от ti6o_panda » 30 Мар 2012, 12:34

Благодаря, колега "Vesinka" :bowdown: проблема е отстранен.
Само едно пояснение: кабелите са три.

Предишна

Назад към E36