Турбото вие силно 318тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Re: Турбото вие силно 318тдс
Колега свали си маркуча който излиза от турбото и отива към интеркулера.След като го махнеш оглeдай оста и турбинката на турбото за някакви луфтове и ще ти стане ясно дали е тръгнала да си заминава.Ако няма луфтове си карай и да не те бърка че свири. 

- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Sry че се намесвам във темата на колегата, но нормално ли е когато този звук се чува при студен мотор, а при загрял спира да свисти?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
luizov написа:Sry че се намесвам във темата на колегата, но нормално ли е когато този звук се чува при студен мотор, а при загрял спира да свисти?
Горе долу е така.Звуци всякъкви,важното е да са специфични

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Добре, а защо щом е тръгнала турбината не проявява и други симптоми? Не харчи масло, не пуши при настъпване, ускорява напълно нормално, разходът също е нормален.....?
- nyagolov
- Потребител
-
- Кара: bmw e36 318 tds
- Детайли за колата: BMW 318 TDS 95 година
колега и при мен се почви такъв проблем
звукът е като от перка за охлаждане когато се включва а и вървенето си е същото никаква разлика разход с климатроника ми даде 7л на 100 км със скорост 130-140км

- dobrev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d; 330xd e91; E36 325tds
- Мечтае да кара: Е24 635CSi
Вчера забелязах моята М51-ца , че от 1600 оборота до към 2500 някъде се чува по силно едно свистене все едно есенно или зимно време при не уплътнен прозорец всеки смятам че е чувал виенето на вятъра и при мен същата работа .Като го форсирам на отворена врата тогава го чувам . Да попитам тия майсторчета дали са надеждни за рециклиране на турбото за които говорите дали ще издържи значително по дълго след тва и няма се налага в близките години ново турбо. А и ако има някой от Русе да знае тук такъв сервиз ??
Пък ако не за сега като я форсирам на място ще си затварям вратата и няма да чувам виенето
в движение не се чува това виене върви си нормално набира си нормално не пуши не гори масло кво повече да искам от това 

- dobrev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d; 330xd e91; E36 325tds
- Мечтае да кара: Е24 635CSi
Колеги много е гадно да знаеш много за колата си и проблемите и най вече защото вече чувам свистенето на турбото докато карам щото постоянно се услушвам пък може и да си внушавам нз вече
ще я закарам да я чуе може би и майстор . варианта за ново турбо отпада за сега ама се чудя кво да прая защото ме дразни тва свистене

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
dobrev3 написа:Колеги много е гадно да знаеш много за колата си и проблемите и най вече защото вече чувам свистенето на турбото докато карам щото постоянно се услушвам пък може и да си внушавам нз вечеще я закарам да я чуе може би и майстор . варианта за ново турбо отпада за сега ама се чудя кво да прая защото ме дразни тва свистене
Нищо не правиш.
Помисли малко. При въртене на една перка с 10-20-30 000 оборота в минута дали няма да се чува нещо??? Карай си колата и не влизай във филми. Ако толкова си се притеснил виж в маркуча на вх. колектор дали има много масло. Под много разбирай 1 шепа. Ако са капки само няма проблем.
Последен вариант за най-страхуващите се. Свалят ви турбото и го носите за рециклаж. 350-800лв. според ремонта. Рециклажа включва- нови перки, шлайф на охлюва, нови втулки, лагер/и, нова ос, ново платно на разтоварващия клапан и баланс. Сигурно има и нещо което изпускам.
Последния вариант аз бих го направил но само с по-голямо турбо закупено на старо. Разбирайте такова (снимката не е моя):

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
dobrev3 написа:Колеги много е гадно да знаеш много за колата си и проблемите и най вече защото вече чувам свистенето на турбото докато карам щото постоянно се услушвам пък може и да си внушавам нз вечеще я закарам да я чуе може би и майстор . варианта за ново турбо отпада за сега ама се чудя кво да прая защото ме дразни тва свистене
В Русе има човек ,които може да ти е полезен.VRPerformans .Та Вильо си има и регистрация и тук във форума.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- BlueBlod
- Потребител
-
- Кара: Всичко на колела
- Мечтае да кара: Служебно BMW 740 I
Колега и моето турбо се разсвири точно като в клипа... майсторчето сваля маркуча към интреколера и нямаше ( поне за сега де ) никакво омасляване.. той ми каза че мога да карам бая дълго така Единственото неприятно е свиренето , но по добре така и с 1000 л в в джоба отколокото ... обратното... нали ?? Карай си колата и нека си свири ... Бях отворил една тема малко по -назад -- Май беше " Свири много странно" там корле ми беше дал съвет са се отвори и да се пръсне с един спрей специален за почистване на турбини .. наблягам ПОЧИСТВАНЕ не ОПРАВЯНЕ , мисля да го взема и да го пробвам ...Пробвай и ти --- Успех
България е страната на мечтите-всички си мечтаят да избягат от тук !
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Колеги да не сте с някое "специално" 10W40 което да става на "чорба" от жегите и от там да е този шум?
Чувал съм,че маслото е много важно за турбинката и звука и си зависо от него.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Dream_BMW написа:Колеги да не сте с някое "специално" 10W40 което да става на "чорба" от жегите и от там да е този шум?
Определено е много важно, 5в40 или 5в30 е перфектното масло с което колата харчи малко.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Това още не съм го пробвал
Остана ли ти нещо от хубавите масла, че пак идва време за смяна?

Остана ли ти нещо от хубавите масла, че пак идва време за смяна?

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3