разход - градско 316'92.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
mitak_o написа:А катализатор на 10 год. и над150000 км не е ли запушен със сигорнст?
Не е ли по-добре да се избуши в такъв случиай?
Отиди в Дару Кар - Там ще ти прегледат колата и за Ламбда Сонда и за Катализатор. Ако ти е запушен катализатора ще е по-добре да го махнеш, защото нов е около 1500лв

Power is Nothing Without Insanity
- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
На 200 не ти ли изкл. ограничителя
?АЗ СЪМ ИМАЛ 318 И МИ ИЗКЛ> НА 200+2-3КМ/Ч 

Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
здравейте
KUPETO написа:На 200 не ти ли изкл. ограничителя?АЗ СЪМ ИМАЛ 318 И МИ ИЗКЛ> НА 200+2-3КМ/Ч
за скоростта 210 км нормално се постига при около 6200 оборота в минута на 5-та предавка аз преди биах с 1,6 литров двигател и положението беше такова.
В момента съм със 318 ис двигател на който прекъсвача на оборотите
изключва инжекциона малко над 7000 об/мин и достигам 220 км/ч
на 5-та предавка при 6500 об/мин
При повечето BMW-та инжекциата изключва при 6200-6500 об/мин
аз съм си сложил тунингован чип и благодарение на него достигам тези обороти

надиавам се да съм ви бил полезен

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Re: разход - градско 316'92.
zdravei(zna4i parvo izviniavai 4e pi6a na latinica no taka mi e po lesno)pavlov написа:Нормално ли 316'92г. да харчи градско 12-13/100 км. като се има в предвид , че я карам на къси разстояния и повечето пъти през големи интервали от време , като си я 'изрязвам' почти винаги.
Има ли нещо общо това с факта , че когато колата е студена на втора предавка , при рязко натискане на педала на газта , колта първо "забива" за известно време и след това тръгва нормално. Когато загрее , това изчезва.

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
И аз карам 316-ка, та съм минал през тия терзания с разхода - постоянни диагностики, ламбдасонди и прочие разправии без резултат.
Преди време махнах катализатора /който беше доста зле/, но никакъв особен ефект не забелязах върху вървежа, с изключение на това че колата започна да гори повече, логично е че работи на обогатена смес - това сме го обсъждали и друг път. Наскоро си намерих катализатор от почти нова кола, сложих го и нещата се подобриха
.
Важно! 1.6 литровия двигател гори много повече от нормалното при ТЕЖЪК ПАТЪК
, личен опит, а и е лесно обяснимо
. Особено градско. Така че и стилът на каране е силен фактор. С моето каране по-малко от 11 градско не съм падал
...
Преди време махнах катализатора /който беше доста зле/, но никакъв особен ефект не забелязах върху вървежа, с изключение на това че колата започна да гори повече, логично е че работи на обогатена смес - това сме го обсъждали и друг път. Наскоро си намерих катализатор от почти нова кола, сложих го и нещата се подобриха

Важно! 1.6 литровия двигател гори много повече от нормалното при ТЕЖЪК ПАТЪК

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- Vlado Sky Fox
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36, E87
- Мечтае да кара: McLaren F1
Значи аз също имам 316i колата по принцип не е икономи4на, не е тежко и купето просто BMW не се славят с икономи4ност моита на ръ4ка в града махимално достига 14-15 /100, при нормално каране което е много относително дава 9-10. Вдига без никви проблеми 210 и изкю4ва връща на 200 и веднага пак се наема до 210. Мисля 4е разхода ти е прили4ен според това което 4ета. Най-икономи4на е при 70км на 5 та ама тогава мое те мине и колоездач.
:):):) според мен нищо и няма на колата просто свикваи с по малко газ. Да не забравяме 4е дизеловите мотори на BMW дават по4ти единти4ен разход с бензиновите е малко по добре което пак доказва 4е не са икономи4ни пак който ти каже 4е му гори 6 или 8 не му вярвай в България на вси4ки колите им горят 5/100 в града. Катализатора сваля разхода не го вдига. Надявам се да съм помогнал.
Не е важно да си фен важното е да си МАНИЯК

Не е важно да си фен важното е да си МАНИЯК

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
и аз мога да кажа че щом си я карал на ръчка разхода си е нормален за градско въпреки че не съм карал 316 никога ,също мога да добавя ,че на градско разхода е със супер относителни стойности може и 8-9 може и 15- 20 примерно да ти стане разхода ,ако я цедиш както си му е реда и си праиш гонки ако не е загряла и т.н ,шот баварците не са никак икономични коли ...тъй че всичко зависи от устройството зад волана с 2 думи !!!то няма такива фиксирани стойности градско едиколко си извънградско едиколко си -по книжка хората пишат средните стойности кат се предполага че автомобила се кара спокойно отделен е вапроса дали ще е така !!! това мога да кажа от личен опит и се надявам че опитните щофиора ще се съгласят с мен ...
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4