Щипки за кората на вратата?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: Щипки за кората на вратата?

Мнение от vaykisss » 06 Мар 2012, 0:56

No0k написа:На седана са 12, даже май на всички са по 12.

ми тая е от форума ама не помня закакво съм свалил тая снимка мисля ,че е от купе :oops:
door_panel.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Мар 2012, 3:51

и аз ще слагам от е46 за 20лв ще ги сменя, че ми писна тия кори всяка година да ми хлопат все едно ще ми се разпадне колата. и ще се удари 1 епоксидна на държачите. нямат право така да ги направят тия кори на е36, мега дразнеща порутена пластмасария :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 06 Мар 2012, 10:31

patkana1 написа:А във Варна някой магазин за ефтини щипки??? :dunno:

За Варна, отиваш във Варна-карс и си купуваш оригинални

Номенклатурен номер : 51411973500
Описание : ЩИПКА КОРА ВРАТА
Ед.цена (с ДДС) : .54 BGN
Има наличност

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Мар 2012, 10:42

BT9028BA написа:
Nukem написа:
Номенклатурен номер : 51418224781
Описание : Щипка
Ед. цена (с ДДС) : 1.30 BGN
* Вари 2000 ООД си запазва право за промени в цените

Аз ще пробвам тези с гумичките!

Няма и да сгрешиш. Много добре си влизат и въобще не се чува скърцане или друг шум от корите

Ми и на мен ми ги похвалиха, ще видим, вчера ги поръчах и една изолация да облепя корите!
Поръчах 30 броя, че пакетчето от 20-броя мисля че не стига, бяха повечко от 20 на двете кори!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 06 Мар 2012, 17:31

Nukem написа:

с гумички..?! Интересно.. Аз преди 1/2 години си бях взел 2 пакетчета щипки от Бова кар, (дилъра на BMW в Бургас) че бяха по 0.90ст, -1лв бройката по магазините за авточасти, :no:
Та в BMW си бяха пакетче по 20тина бройки мисля, на цена около 3лв-4лв по спомени... но бяха голи щипките - без гумички... И да, :roll: мърдаха в леглата си когато се поставят без уплътнение (гумичка). На кората си имах няколко които си бяха с гумички - мн.добре уплътняват :yes:

Та се бях изненадан че щипките в пакетчето са без гумени уплътнения... :dunno: На една част, аз си им няправих уплътнения и стана, но разбира се, с съотвтната оригинална гуичка за уплътнение - пасва най-добре.
Последна промяна Sea Eagle на 06 Мар 2012, 17:34, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 06 Мар 2012, 17:33

Sea Eagle написа:
Nukem написа:

с гумички..?! Интересно.. Аз преди 1/2 години си бях взел 2 пакетчета щипки от Бова кар, (дилъра на BMW в Бургас) че бяха по 0.90ст, -1лв бройката по магазините за авточасти, :no: Та в BMW си бяха пакетче по 20тина бройки мисля, на цена около 3лв-3.50лв по спомени... но бяха голи щипките без гумички.. - и да, мърдаха в леглата си когато се поставят без уплътнение (гумичка). На кората си имах няколко които си бяха с гумички - мн.добре уплътняват :yes:

Та се бях изненадан че щипките в пакетчето са без гумени уплътнения... :dunno: На една част аз си им няправих уплътнения и стана, но разбира се, с съотвтната оригинална гуичка за уплътнение - пасва най-добре.

те с гумичките са за е46 :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 06 Мар 2012, 17:40

Аха, ясно :D

Е, :mrgreen: значи ще си взема пакетче щипки за Е46 - с гумички, и въпроса с тракането на част то щипките (особенно през лятото) е решен :yes: :yes: :yes:
Щипката на Е46, предполагам е 100% същата като форма... (дано)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 06 Мар 2012, 17:46

Sea Eagle написа:Аха, ясно :D

Е, :mrgreen: значи ще си взема пакетче щипки за Е46 - с гумички, и въпроса с тракането на част то щипките (особенно през лятото) е решен :yes: :yes: :yes:
Щипката на Е46, предполагам е 100% същата като форма... (дано)

още не съм ги сложил ,но колеги са слагали така ,че не би трябвало да има проблем аз в четвъртак ги слагам барабар с минерална вата :mhihi: ,само да намеря малко количество ,че в големите строителни хипермаркети продават само големи количества ,при мен има и разлепени захвати за щипките ще ги лепя с моментфикс дано издържи на жегите :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 06 Мар 2012, 22:20

Актуална информация от днес: Питах за щипки за кори на Е39 в Камор днес и ми казаха че са по 0,60 лв/бр. Казаха че са същите като за Е36 а може би и за други модели. Толкова струваха в едно от магазинчетата на ул. Цар Симеон, но там едва ли са оригинални ако това има някакво значение. Иначе например за 4-те кори на Е39 са нужни 38 щипки (по 9 или 10 щипки на кора).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 06 Мар 2012, 22:22

popov_chris написа:Актуална информация от днес: Питах за щипки за кори на Е39 в Камор днес и ми казаха че са по 0,60 лв/бр и казаха че са същите като за Е36 а може би и за други модели. Толкова струваха в едно от магазинчетата на ул. Цар Симеон, но там едва ли са оригинални ако това има някакво значение. Иначе например за 4-те кори на Е39 са нужни 38 щипки (по 9 или 10 щипки на кора).

:clap: :clap: :clap:

колега на е39 с гумичка ли са :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 06 Мар 2012, 22:38

Мисля че не, самата щипка е от пластмаса, но може и под или около нея да е имало гума знам ли. В бързината изтръгнах една запазена от кората и тръгнах да търся по магазините. Но тъй като имаше доста различни цветове щипки по кората е много вероятно да не са оригиналните, а от тия като от Симеон. Така че не мога да кажа със сигурност как изглеждат оригиналните - от Камор, тъй като още не съм ги купил. Предполагам с гумички е при всяко положение по-добре заради по-добро прилепване предполагам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 06 Мар 2012, 22:41

Как ви скърцат корите не знам :dunno: Аз моята кола я разглобих десет пъти и не скърцат. Има обаче един много важен момент. Като се свалят корите се проверяват всички щипки, ако има счупени се подменят. Преди да сваля която и да е кора си приготвям комплект щипки, защото винаги има някоя за подмяна.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Re:

Мнение от Nasko_325TD » 06 Мар 2012, 23:10

PIPERKOV написа:Лесно се сменят,ама са скъпи.Само за това не си ги подменям моите щото и те са изтарвали.Лошото е 4е щипки от други коли не стават дайе и да се преправят някакси,пробвал съм с какви ли не,БМВ си е БМВ нали се се6та6

60 стотинки са в магизина на бул.Руски в Пловдив.
Аз съм ги сменил на всички врати и нямам проблеми с тропане и т.н.Е малко и други неща добавих,ама това е въпрос на желание!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 06 Мар 2012, 23:25

popov_chris написа:Мисля че не, самата щипка е от пластмаса, но може и под или около нея да е имало гума знам ли. В бързината изтръгнах една запазена от кората и тръгнах да търся по магазините. Но тъй като имаше доста различни цветове щипки по кората е много вероятно да не са оригиналните, а от тия като от Симеон. Така че не мога да кажа със сигурност как изглеждат оригиналните - от Камор, тъй като още не съм ги купил. Предполагам с гумички е при всяко положение по-добре заради по-добро прилепване предполагам.

еми за е46 в мкар са 1,3 лв с гумички,за е36 0,52лв. без гумички, да и точно за по-добро прилепване става въпрос,те иначе и от опел стават :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 06 Мар 2012, 23:29

stony1 написа:Как ви скърцат корите не знам :dunno: Аз моята кола я разглобих десет пъти и не скърцат. Има обаче един много важен момент. Като се свалят корите се проверяват всички щипки, ако има счупени се подменят. Преди да сваля която и да е кора си приготвям комплект щипки, защото винаги има някоя за подмяна.

при мен едни типове -''майстори ''ми слагаха аларма и са изпочупили някоя друга щипка и са разлепили няколко захвата за щипки и няма да ти казвам за ква симфония става въпрос :banghead: иначе предполагам ,че ако си ги свалям аз на мойта кола няма да дърпам кат хамалин :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36