Най-после Проблема с Таблото РЕШЕН!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
Re: Най-после Проблема с Таблото РЕШЕН!
Тоо Cool написа:Колега имам същия проблем, но смених цялото табло и пролема остана-не вярвам новото да има същия проблем....просто вече не знам.....може ли да измислиме вариант да ти пратя моето табло и да го отремонтираш, а пък аз ще ти платя каквото прецениш!
Колега, няма никакъв проблем да ми пратиш таблото и да го направя, но нямам такъв кварц- ако можеш да намериш и да го пратиш с таблото - ще го сменя и нищо няма да ти струва. Не мисля обаче че за една спойка дето може всеки да ти я направи си заслужава галимацията по изпращане и т.н.

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
Благодаря за желанието колега! Но моя брат ми подари ново табло и го сменихме-сега всичко е ОК!!!! Ако пак почне и това да се бъзика с мен ще ти го пратя-ако трябва лично ще го донеса!!!!
Благодаря още веднъж!!!!

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
SEMPER FI!
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Колега VENBO,тъй като и аз съм от Варна,би ли ми казал от къде го купи този кварцов елемент,защото преди една година и аз го имах този ужасно изнервящ пробем и накрая си купих втора ръка табло което работи безупречно - но е много "постно" - няма (мисля че така се казваше) икономайзер и т.н,и ще е много добре ако мога да поправя старото и да си го монтирам отново.Мерси предварително 

- SaRaLiQ
- кандидат ентусиаст
-
има ли някой от бургас който го е правил,че направо ми омръзна с това мойто табло..да му го дам да го направи..аз мога да запоявам ама не съм по финните спойки...или някой часовникар дали ще се навие..я помогнете 

- iani_2006
- Потребител
-
- Кара: BMW 328i Touring 2000
- Детайли за колата: BMW 320i 1993 SOLD
BMW 316i 1993 SOLD
И аз биж искал да разбера каде има в Бургас има. В пандата не намерих. Не е толков финна споиката аз го рзпоих лесно.
Колеги имам същия проблем, {на таблото ми работи само киломертажа, бензин/вода/разходомер/оборотомер и много от тест лампите не работят. Засякохме с друга кола и километража ми показва с 20 повече.Глеях всички коментари и снимки, свалих таблото, сменихме кварца с 6.000 и краиния резултат не беше успешен. Всичко си беше както по старо му.
Това с смяната на КВАРЦА при мен не помогна, моля ви помогнете
МНОГО БЛАГОДАРСТВО
Това с смяната на КВАРЦА при мен не помогна, моля ви помогнете
МНОГО БЛАГОДАРСТВО

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
Еми понеже на мен ПАК се прееба и реших да го смениме тоя кварц, както е показал колегата! ОБАЧЕ-таблото ми отзад е малко по-различно-намерихме го кварца-вижда се доста по-лесно и по-лесно се сменява. Сменихме го с такъв на 6.25 (благодаря на колегата от Лозен). Резултата е нулев-не работи нито една от стрелките! Странното е, че обаче като се направи теста на таблото (задържане на лостчето за нулиране на дневния километраж и контакт) ВСИЧКИ стрелки работят!!! Като запалиш колата обаче-НИЩО!!!!!
ЕБАЛ съм го скапаният проблем! Утре отивам при братчето за поредното читаво табло-сменям задната част и докато изкара!

ЕБАЛ съм го скапаният проблем! Утре отивам при братчето за поредното читаво табло-сменям задната част и докато изкара!

In memory of CPL Jason Dunham,
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Колата е 320 седан 93-та късен месец та.. Закупихме колата от Варна тръгваме си към Плевен километраж няма .. Окей значи датчик на диффа прибираме се слагаме нов датчик оправия няма след време бензиномера също умря.. Пробвахме други табла няколко даже други датчици кабелите проследявах на диференциала някой има ли си на идея какъв може да е проблема ? Също колата има проблеми с паленето та едно приятелче каза че компа може да се е предал и има ли такава вероятност той да е в центъра на всичките проблеми ??
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
И аз си презапоих(не съм го сменял,защото работеше в повечето време)кварцовия елемент и спря да ми гасне таблото,но си мисля че може да е и от друго,за сега 100км. друсканица не е спирало да видим до кога 

Най - ТочниЯ
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
sebulba1 написа:А и аз да се похваля с още едно оправено табло по този начинКолата ми е 2.5 тдс и от около година се появи този гаден проблем с гасненето на таблото.Рестартираше се когато си поиска и бях решил да търся втора употреба,но попаднах на тази тема и си реших проблема.И аз бях скептично настроен към този кварцов резонатор и не вярвах проблема да е от него,тъй като изглеждаше видимо нито разпоен,нито имаше нещо хлабаво като цяло по спойките.Таблото на тдс-а не е като това на снимката на колегата-тази малката платка я няма.Но въпросният кварц,се вижда и лесно може да го намерите.Пак е 6,29 mhz. Намерих кварцов резонатор 6.25 mhz. и работи супер точно.Даже мерих скороста с gps и всичко е точно. Имам още три кварцови резонатора и на някой ако му трябва,ще му подаря
Купих ги по 0.60 стотинки. Благодаря на автора на темата
![]()
Откъде го купи тоя кварц на 6.25 ,че аз само на 6.00 намирам? А питах къде ли не....
- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
sas_88 написа:sebulba1 написа:А и аз да се похваля с още едно оправено табло по този начинКолата ми е 2.5 тдс и от около година се появи този гаден проблем с гасненето на таблото.Рестартираше се когато си поиска и бях решил да търся втора употреба,но попаднах на тази тема и си реших проблема.И аз бях скептично настроен към този кварцов резонатор и не вярвах проблема да е от него,тъй като изглеждаше видимо нито разпоен,нито имаше нещо хлабаво като цяло по спойките.Таблото на тдс-а не е като това на снимката на колегата-тази малката платка я няма.Но въпросният кварц,се вижда и лесно може да го намерите.Пак е 6,29 mhz. Намерих кварцов резонатор 6.25 mhz. и работи супер точно.Даже мерих скороста с gps и всичко е точно. Имам още три кварцови резонатора и на някой ако му трябва,ще му подаря
Купих ги по 0.60 стотинки. Благодаря на автора на темата
![]()
Откъде го купи тоя кварц на 6.25 ,че аз само на 6.00 намирам? А питах къде ли не....
http://kvazer.com/cms.php?id_cms=12
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник

- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
p0wEr написа:Колата е 320 седан 93-та късен месец та.. Закупихме колата от Варна тръгваме си към Плевен километраж няма .. Окей значи датчик на диффа прибираме се слагаме нов датчик оправия няма след време бензиномера също умря.. Пробвахме други табла няколко даже други датчици кабелите проследявах на диференциала някой има ли си на идея какъв може да е проблема ? Също колата има проблеми с паленето та едно приятелче каза че компа може да се е предал и има ли такава вероятност той да е в центъра на всичките проблеми ??
Имах подобен проблем , колега ... един от бушоните- по-точно кутията отдолу под бушоните- дето са 300 еднакви червени кабела. Един от тях не даваше хубава връзка и нямаше палене, както и на контакт не работиха бензиномер и температура на водата. Но това е по-различно от твоя случай. Все пак прегледай всички бушони и после компа. А би трябвало елкон да ти каже веднага какъв е проблема...?

- dobrev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d; 330xd e91; E36 325tds
- Мечтае да кара: Е24 635CSi
Някой може ли да ми каже диодите където са на километрите могат ли да се оправят и какъв е проблема, че ми светят на половина
да речем двойката я светне цялата я не. Удрям го отгоре , по стъклото и светва някой път... Иначе моето старото си правеше същите чалъми като на колегата и взех друго само че беше със счупени ушички за захващането и сглобих 1 от 2-те :Д и от новото му взех платките абе предната част.. а пък на старото задната част и явно на "новото" тес цифрички не светят мн мн и сиа се чудя мога ли да ги оправя...

70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5