смяна амортесъори заден капак е39 комби

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D Turing
Мечтае да кара: 530xd Turing

смяна амортесъори заден капак е39 комби

Мнение от shumito » 05 Мар 2012, 9:04

Здравейте колеги,моля за малко инфо относно смяната на аморт.на задния капак на комбито,от къде мога да си ги набавя,цени и дали ще се справя в гаражни условия.благодаря и поздрави

Потребител
Аватар
Кара: 528 Е39
Мечтае да кара: 740

Re: смяна амортесъори заден капак е39 комби

Мнение от ^^MuTaKa^^ » 05 Мар 2012, 10:34

И аз имам проблем с багажника и ще ми е интересно да разбера как да го оправя. При мен багажника не може да стои сам отворен, а трябва да го придържам с ръката, което е изключително неудобно. И при теб ли е такъв проблема?

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 05 Мар 2012, 11:17

честито :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shumito » 05 Мар 2012, 11:34

^^MuTaKa^^ написа:И аз имам проблем с багажника и ще ми е интересно да разбера как да го оправя. При мен багажника не може да стои сам отворен, а трябва да го придържам с ръката, което е изключително неудобно. И при теб ли е такъв проблема?

Със стъклото нямам проблем само вратата пада

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 05 Мар 2012, 11:45

Амотрисьорите за капак, багажник и т.н. имат една важна характеристика - Нютон Метри.

Имате няколко варианта:

1. Оригинален аморт.
2. Втора ръка - неизвестен
3. Нов но от шанайски магазин - КОСЕР, ЕВРО07
4.,Нов от форумен колега.
5. Амортисьор ползван в мебелната индустрия, но с подходящи параметри (подходящ само при подмяна на аморт. на стъклото)
6. Дебел ДЪРВЕН ! кол ... (дървен за да не надраскате металните части)

ПС: А ето как се прави смяната:
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/02/56/84
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 05 Мар 2012, 15:25

deyan-enchev написа:Амотрисьорите за капак, багажник и т.н. имат една важна характеристика - Нютон Метри.

Е те това е най- важната характеристика :lol: :lol: :lol: :lol:
Твърдостта им се измерва с Нютони на милиметър

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 05 Мар 2012, 15:56

Ти нещо искаше да кажеш ли или аз не те разбрах :help: :conf:

Nm е съкращението ама не означава: "... Нютони на милиметър ... "
Има разказ за един господин и една ябълка ... там ще си отговориш сам.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 05 Мар 2012, 18:13

Предлагам който първи се заеме да ги сменя сам да направи една интересна темичка със снимки-полезна ще е за доста хора.При мен лично само когато не е на равно колата имам леки проблеми и се замислях за смяна с нови,но ми се струва трудоемка задачка :dunno:

п.п. Какво се ловите за метри и милиметри,важното е работа да вършат :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 05 Мар 2012, 19:29

deyan-enchev написа:Ти нещо искаше да кажеш ли или аз не те разбрах :help: :conf:

Nm е съкращението ама не означава: "... Нютони на милиметър ... "
Има разказ за един господин и една ябълка ... там ще си отговориш сам.

Колега, продал съм над 2000 амортисьора и сигурно имам монтирани над 200. Амортисьорите имат два параметъра, това са дължината им, и хода на буталото.
При пружините има за означение за якостта им Н/м, но това не е Нютонметри, а Нютона усилие, да се сгъне пружината по остта и 1 метър.....Обратно пропорционално ако имаме дължината, нютоновото натоварване се увеличава...
Ефективноста на амортизация се измерва в нютони на милиметър ход на буталото ....
Приемам забележка разбира се, ако може с линк, на който като параметър има Nm....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 05 Мар 2012, 19:50

Предположих че колегата няма да си вземе 20см по-дълъг амортсисьор, който ясно няма да съответства, но е добре, че уточни ти.
Прав си - нютони е.

Потребител
Аватар
Кара: 528 Е39
Мечтае да кара: 740

Мнение от ^^MuTaKa^^ » 05 Мар 2012, 21:12

shumito написа:
^^MuTaKa^^ написа:И аз имам проблем с багажника и ще ми е интересно да разбера как да го оправя. При мен багажника не може да стои сам отворен, а трябва да го придържам с ръката, което е изключително неудобно. И при теб ли е такъв проблема?

Същата история.... И така, купуваме новите амортисьори и после кво прайм :mhihi: Някой ако може да даде поне някакви насоки, че като почна да разглобявам нещо, което не знам как нямам спиране... Като нищо ще се усетя по някое време със свален салон и има да се почесвам тъпо, и да се питам защо съм го свалил.... Тия мортисьори кви пари са някой знае ли? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shumito » 06 Мар 2012, 6:15

shumito написа:

Ако можете да ме насочите към някой колега който може да извърши процедурата и да не му е за първи път ще е супер.Аз съм от Габрово питах в два сервиза и като отворят вратата викат а,че те каде са тез амортесъори ти нямаш.Не съм се и занимавал да им обяснявам

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 08 Мар 2012, 16:50

shumito написа:
shumito написа:

Ако можете да ме насочите към някой колега който може да извърши процедурата и да не му е за първи път ще е супер.Аз съм от Габрово питах в два сервиза и като отворят вратата викат а,че те каде са тез амортесъори ти нямаш.Не съм се и занимавал да им обяснявам

бате що не им предложи да заварят отстрани по едно болтче като на повечето коли и да ги сложат отстрани на капака....па като ги видиш да вадят електрожена го вдигни от земята и ги заблъскай доде сичко не стане в кръв и сополи....деба и "майсторите"....нямало....ми то и бутала нямаш сигурно нали не се виждат....
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Потребител
Аватар
Кара: Е53 2003
Детайли за колата: 3,0d; 218hp

Мнение от rangelover » 14 Ное 2012, 15:57

И на мен ми се налага скоро да сменям. Ето тук
http://www.flickr.com/photos/83110750@N ... 670740902/
има подробни снимки как се сменят. Мисля си че след закупуване на амортисьорите, няма да е трудно с подръчни материали да се направят "реплики" :bgflag: :-) на помощните инструменти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 01 Авг 2014, 10:57

Има ли някакво развитие по темата? Тези амортисьори за багажника някой успял ли е да ги смени?

Следваща

Назад към E39