Ръжда по прага
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Re: Ръжда по прага
Предполагам че трябва да ходя на бояджия/тенекиджия ? знаете ли горе доло какви пари ще ми излезе и каква е цялата процедура се 1 съм си смазал бронята и са ше ми я правят на ново на същия принцип ли ще е ? интересува ме цената да си направя няква сметка че бях сметнал някви шукариики да си взимам на тая заплата ама уви ... 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
зависи колко ръжда има, до ква степен е, трябва ли кърпене и т.н. сложи някви снимки, така никой неможе да ти каже. при всички условия ще трябва да се пребоядисват после праговете, ако е отстрани.
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Немога да кача нямам кабел за телефона да кача снимки , за кърпене мисля че няма, тръгнала е просто на няколко места няма дупка от ръжда, преди 3 месеца имаше много малко, явно зимата и еба майката , според мене е удряна колата от ляво и не е направена както трябва понеже от другата страна няма никъде ръжда а може и да се лъжа. исках няква цена варираща да си направя груба сметка ама то на 20-ти на заплата ще се види кво що 

- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
waterboy написа:Немога да кача нямам кабел за телефона да кача снимки , за кърпене мисля че няма, тръгнала е просто на няколко места няма дупка от ръжда, преди 3 месеца имаше много малко, явно зимата и еба майката , според мене е удряна колата от ляво и не е направена както трябва понеже от другата страна няма никъде ръжда а може и да се лъжа. исках няква цена варираща да си направя груба сметка ама то на 20-ти на заплата ще се види кво що
Колега тея неща с ръжда по праг,дъно и вежди са доста относителни и като работа и като цена защото докато не отвориш външната ламарина незнаеш кво те чака отдоло.. смисъл че вътре в прага може да няма нищо здраво и естествено това ще ти дигне цената и работата.. ние тук можем само да гадаем и да приказваме празни приказки,но докато не го види тенекиджия няма как да разбереш нито цената нито какво е като работа.А относно сравнението с бронята .. те нямат нищо общо като работа време матеряли и прочие.С 2 думи иди и питаи на място и ще ти кажат,но иди при някои които си разбира от работата а не при някои като клипчето дадено от колегата.. така кръпка не се прави!Така се замазва положението..

Трябва да се подсили вътрешният праг, имах една е36 външния беше с 2-3 малки точки ръжда а не можех да я дигна с оригиналния крик!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
За съжаление под точките ръжда повечето пъти се отварят сериозни дупки, та може да се наложи цялостна подмяна на праговете.
only rear wheel drive
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
waterboy написа:нямам нищо М по колата, не сам на ясно с нещата за това и питах , така и така ще го правя дали да не сложа М, не ми беше ясно както точно се хваща М прага реших че се маха стария и се слага новия т.с старя с ръждата се маха и се слага новия М-ков щом не става значи ще си оправя тоя пък дали ще слагам М или не се тая ,вече е въпрос на пари и вкус![]()
Даже не обичам М пакета сека 2-ра е36-ца е с него но не намирам друга алтернатива за по хубав вид не селски туннинг а леко пипната тук так но това е друга тема
Като не те кефи М-прага си сложи декоративния без чупките

- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
само да не стане така ,че като сложиш крика в дупката да не стигне рамото до средата на вратата при вдигане на автомобила.ти си решаваш какво да правиш,но ако съм аз на твое място бих си го позакърпил малко и след това бих сложил м-праговете.
може всичко да е ,да ама не е бмв 

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Консултирах се тук так и с познати и с некви шано и горе доло 150-200 лв ще ми струва при 1 познат понеже по прага си има ръжда и точно под лайсната и ако се прави само тази част ще е по ефтинко но се оказа че над веждата на доста места се е напукал кита и след следващата зима и там ще избие за това ще се прави цялата част , явно е имала удар колата. Ще чакам заплата и ще действам.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
слагаш м-ковите отгоре но за да ги монтираш е нужно да пробиеш с боргията да направиш дупки за да сложиш щипките които захващат прага а това че нямаш нищо м не се притесняваи има 2 модела прагове едните са м-кови и другите са стандартни разликата е че м-ковите са пресечени а другите са като прага ти само че са от пластмаса и седи по готино и дори така си запазваш железните прагове,алтернативния вариант да си оправиш твоите прагове е да си поръчаш 1 или комплект и да ги наставиш но щом не искаш да влагаш пари наи удачния вариант е да си вземеш едни пластмасови и да ги монтираш,забравяш за ВСИЧКО! 

- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
Моят съвет е ,да си изкърпиш първо фабричните прагове ,ако можеш . А ьако се налага да купиш нови.... купувай . После вземаш М праговете ,монтираш и излиташ ,без да се притесняваш ,освен ,ако.......... си на окачване !
И все пак всичко е въпрос на пари и стига да ти се занимава .
Но според мен ,това е най-добрия вариянт !

И все пак всичко е въпрос на пари и стига да ти се занимава .

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
///M Rider написа:Моят съвет е ,да си изкърпиш първо фабричните прагове ,ако можеш . А ьако се налага да купиш нови.... купувай . После вземаш М праговете ,монтираш и излиташ ,без да се притесняваш ,освен ,ако.......... си на окачване !![]()
И все пак всичко е въпрос на пари и стига да ти се занимава .![]()
Колега каво значи ако е на окачване

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ти зимата май не си караш колата?
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
zBoost написа:ти зимата май не си караш колата?
Ами по принцип я карам ама тая зима беше зазимена 40 дена, че татъв сняг не бях виждал в живота си

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Ще видиме старите в както състояние са, ще се кърпят ли ще се взимат нови ли и тогава ще го реша да направя тях пък М ще видим по натам за сега сигорно и ръждата ще почака че ми доиде чиститка 200 лв за превишена скорост 36км 

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3