Ръжда по прага

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Ръжда по прага

Мнение от waterboy » 04 Мар 2012, 15:04

Колеги, по 1ниа праг в на4алото на зимата имаше малко ръжда , сега след зимата е избило на още 2-3 места и то повечко от преди , понеже не искам да влагам пари за направата на тези прагове, ако си купя ///М какво ще се промени? в смисал свалят се стандартните и се слагат М ковите или М ковите се слагат върху горните и ръгдата остава от доло? Т.с ако си взема М ще си реша ли проблема или трябва да се правят ламарини и т.н. И другиа въпрос ми е М прагове от стъклопласт заслужават ли си ?

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Re: Ръжда по прага

Мнение от Киров » 04 Мар 2012, 15:47

waterboy написа:Колеги, по 1ниа праг в на4алото на зимата имаше малко ръжда , сега след зимата е избило на още 2-3 места и то повечко от преди , понеже не искам да влагам пари за направата на тези прагове, ако си купя ///М какво ще се промени? в смисал свалят се стандартните и се слагат М ковите или М ковите се слагат върху горните и ръгдата остава от доло? Т.с ако си взема М ще си реша ли проблема или трябва да се правят ламарини и т.н. И другиа въпрос ми е М прагове от стъклопласт заслужават ли си ?

Значи колега М праговете се слагат в/у оригиналните прагове и няма смислъл да ги кърпииш :yes: намери си оригинални М прагове излизат евтини из форума не се занимавай с тея стъклопластови боклуци... плюс тва ако с стъклопаст нямаш дупката за крик :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 04 Мар 2012, 16:14

Т.с колега М праговете се слагат върху фабричните ? и да не оправям ръждата на фабричните да си зема м-кови и директно върху тях ? и аз така го мислех но незнаех дали ще стане а 2-ра ръка из форума по около 100лв гледам м прагове това е пластмаса ? не стъклопласт ? или греша?

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 04 Мар 2012, 16:34

waterboy написа:Т.с колега М праговете се слагат върху фабричните ? и да не оправям ръждата на фабричните да си зема м-кови и директно върху тях ? и аз така го мислех но незнаех дали ще стане а 2-ра ръка из форума по около 100лв гледам м прагове това е пластмаса ? не стъклопласт ? или греша?

точно така колега в/у тях с рапидки и силон мажеш и си ти :yes: да пластмаса е това с дупките за крик с сичко... успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 04 Мар 2012, 16:44

точно така колега мажи клепи слагай М прагове върху ръждата и като ти изгние целия праг отдоло и ти падне и М прага някаде в движение а недай си боже да ти се сгъне и тавана ще си вземеш 1 нова 36ца и всичко ще е 6 ;)
;)

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 04 Мар 2012, 17:03

Jorjinio написа:точно така колега мажи клепи слагай М прагове върху ръждата и като ти изгние целия праг отдоло и ти падне и М прага някаде в движение а недай си боже да ти се сгъне и тавана ще си вземеш 1 нова 36ца и всичко ще е 6 ;)

ем колега незнам имоите прагове бяха тръгнали да риждясват преди да си сложа М-праговете и вече това ми е 3-та зима не е паднал прага в движение :dunno: дано и да не пада де :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 04 Мар 2012, 17:03

Jorjinio написа:точно така колега мажи клепи слагай М прагове върху ръждата и като ти изгние целия праг отдоло и ти падне и М прага някаде в движение а недай си боже да ти се сгъне и тавана ще си вземеш 1 нова 36ца и всичко ще е 6 ;)

:mhihi: :yes: Не се занимавай с глупости, ами оправи тая ръжда, че тя веднъж тръгне ли няма спирка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 04 Мар 2012, 17:08

Peturcho_bmw написа:

ем колега незнам имоите прагове бяха тръгнали да риждясват преди да си сложа М-праговете и вече това ми е 3-та зима не е паднал прага в движение :dunno: дано и да не пада де :mhihi: :mhihi:

Да дано и да не пада и да не ти се сгъне като го дигаш на крик,че кви неща съм видял в тоя сервиз покраи такива закрепвания на положението ...чак ми е трудно да ги опиша :D
;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 04 Мар 2012, 17:24

Колега оправи ръждата първо, а след това мисли за М Прагове.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Мар 2012, 17:30

Peturcho_bmw написа:
waterboy написа:Колеги, по 1ниа праг в на4алото на зимата имаше малко ръжда , сега след зимата е избило на още 2-3 места и то повечко от преди , понеже не искам да влагам пари за направата на тези прагове, ако си купя ///М какво ще се промени? в смисал свалят се стандартните и се слагат М ковите или М ковите се слагат върху горните и ръгдата остава от доло? Т.с ако си взема М ще си реша ли проблема или трябва да се правят ламарини и т.н. И другиа въпрос ми е М прагове от стъклопласт заслужават ли си ?

Значи колега М праговете се слагат в/у оригиналните прагове и няма смислъл да ги кърпииш :yes: намери си оригинални М прагове излизат евтини из форума не се занимавай с тея стъклопластови боклуци... плюс тва ако с стъклопаст нямаш дупката за крик :yes:

браво, чудесна цигания. давай по тоя метод и след някоя друга зима ще ти се наложи следното http://www.youtube.com/watch?v=216AYzsGouU :clap:
Последна промяна b00st на 04 Мар 2012, 17:32, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Мар 2012, 17:32

Първо си помисли - кефя ли се на тая кола? Уважавам ли я? Колко време мисля да я карам? Сам ще си отговориш на въпроса дали да я правиш...
Ако ти е за закрепване на положението - слагай прагове и си свиркай :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 04 Мар 2012, 17:35

Nickelback написа:Първо си помисли - кефя ли се на тая кола? Уважавам ли я? Колко време мисля да я карам? Сам ще си отговориш на въпроса дали да я правиш...
Ако ти е за закрепване на положението - слагай прагове и си свиркай :yes:

Аз точно това имах предид , но веднага получих ответен удар :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 04 Мар 2012, 17:36

Прага е основен силов елемент в конструкцията на всеки автомобил със самоносещата конструкция, т.е. не е на рама /шаси/ като джип или камион. От здравината на праговете, греди и други силови елементи зависи здравината на купето като цяло, сигурността му при евентуално ПТП, устойчивостта на усукване, респективно пътното поведение на автомобила. В този ред на мисли, май М-праговете би трябвало за момента да не са ти приоритет, но ти си знаеш.
only rear wheel drive

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Мар 2012, 17:40

michev написа:Прага е основен силов елемент в конструкцията на всеки автомобил със самоносещата конструкция, т.е. не е на рама /шаси/ като джип или камион. От здравината на праговете, греди и други силови елементи зависи здравината на купето като цяло, сигурността му при евентуално ПТП, устойчивостта на усукване, респективно пътното поведение на автомобила. В този ред на мисли, май М-праговете би трябвало за момента да не са ти приоритет, но ти си знаеш.

:yes:
налазиха е36ците по 2000лв и веднага се почна с циганията и то не само във филиповци ми във форума вече :banghead:
комбинацията Е36 М пакет, а отдолу скрапер взе да става доста често срещана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 04 Мар 2012, 18:22

нямам нищо М по колата, не сам на ясно с нещата за това и питах , така и така ще го правя дали да не сложа М, не ми беше ясно както точно се хваща М прага реших че се маха стария и се слага новия т.с старя с ръждата се маха и се слага новия М-ков щом не става значи ще си оправя тоя пък дали ще слагам М или не се тая ,вече е въпрос на пари и вкус :mhihi:

Даже не обичам М пакета сека 2-ра е36-ца е с него но не намирам друга алтернатива за по хубав вид не селски туннинг а леко пипната тук так но това е друга тема

Следваща

Назад към E36