Спортен филтър ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: По Плевенските Улици !
- Мечтае да кара: БМВ :)
- Детайли за колата: Трудно е да са види :)
Re: Спортен филтър ?
еми да колега така 6те го правя само нз изолацията с кво да я напраа иначе тука един колега има така на фара и така 6те стане
BMW Завинаги !
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
На твое място бих изнесъл филтъра някъде при бронята ( някои режат 1-2 кръга от бронята, за да влиза въздух в филтъра. Седи доста добре м/у другото, особено, ако бронята е ///М ). При такова изнасяне на филтъра вече може да се сложи алуминиева тръба, защото ще се охлажда много добре и самият алумин изстива много повече от PVC тръба, от студеният въздух. Не е за предпочитане да се слага алуминиева тръба, в случаите когато не се изнася филтъра на открити пространства, защото алумина лесно се нагрява от топлия въздух идващ от двигателя и спъва много колата. ( това съм го виждал на не една кола
). Термо изолацията е решение, но добрите термоизолации не са 10-20лв, а много повече и по-добрият вариант е да изкараш филтъра.. 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
ако се изнася напред с алуминиева тръба е хубаво да знаете, че ако не я изолирате, тая тръба толкова се нагрява, че не може да се пипне лятото. Аз лично ползвах термо изолация за тръби. Понеже няма да намери толкова голям диаметър 70-80мм, направих от две половинки една и ги хванах със свинюги 
В Бриколаж ги има

В Бриколаж ги има

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
maxpower написа:ако се изнася напред с алуминиева тръба е хубаво да знаете, че ако не я изолирате, тая тръба толкова се нагрява, че не може да се пипне лятото. Аз лично ползвах термо изолация за тръби. Понеже няма да намери толкова голям диаметър 70-80мм, направих от две половинки една и ги хванах със свинюги
В Бриколаж ги има![]()
Добре де колега защо тогава Air Inteake K&N kit си е с алуминиева тръба и няма никакви термо излолации...

- maxpower
- ентусиаст
-
повечето китове на к&н ,които съм виждал са с пластмасова тръба. Това какво знаят и какво не, не мога да кажа. Аз ти казвам какво съм направил и видял лично, а как ще използвате тази информация вие преценете 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
maxpower написа:повечето китове на к&н ,които съм виждал са с пластмасова тръба. Това какво знаят и какво не, не мога да кажа. Аз ти казвам какво съм направил и видял лично, а как ще използвате тази информация вие преценете
Да така е колега, прав си...

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Ето и моя оригинален КИТ на КН който е с алуминиева тръба
Много добре се вижда, че тръбата стои в кутията, а там не може да се нагрее толкова много
Иначе тръбата ако не е в кутия или изолирана ще се нагрява много и ефект няма да има от филтъра

Много добре се вижда, че тръбата стои в кутията, а там не може да се нагрее толкова много
Иначе тръбата ако не е в кутия или изолирана ще се нагрява много и ефект няма да има от филтъра
Последна промяна BT9028BA на 13 Мар 2012, 22:35, променена общо 1 път
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: По Плевенските Улици !
- Мечтае да кара: БМВ :)
- Детайли за колата: Трудно е да са види :)
според мен колегата дето каза за изолацията е прав на тебе ти е много къса трабата даже почти я няма а аз ще го правя чак кам бронята затова мисля да е изолирам и найстина да е алуминиева сякаш ще свърши по добра работа от пвц според мен.
BMW Завинаги !
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Ub4v3c4 написа:според мен колегата дето каза за изолацията е прав на тебе ти е много къса трабата даже почти я няма а аз ще го правя чак кам бронята затова мисля да е изолирам и найстина да е алуминиева сякаш ще свърши по добра работа от пвц според мен.
Колега,то това което е показал на снимкаката колегата е оригинален кит на КН защо реши че къса незнам

- maxpower
- ентусиаст
-
там е къса, но може и по дълга да се направи. Дори и в завършен вид( не само картонче,а с 8мм поликарбонат), тръбата пак се нагряваше много.

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
maxpower написа:там е къса, но може и по дълга да се направи. Дори и в завършен вид( не само картонче,а с 8мм поликарбонат), тръбата пак се нагряваше много.
И ислед като е много нагрята нито звук мито по-добър вървеж...

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
Тръбата е дълга около 15см. но просто на снимката съм я набутал в филтъра и се вижда наполовина

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
BT9028BA написа:Тръбата е дълга около 15см. но просто на снимката съм я набутал в филтъра и се вижда наполовина
а по принцип как трябва да е колега да е набутана в филтъра или да е захваната само то скобата??

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
Peturcho_bmw написа:BT9028BA написа:Тръбата е дълга около 15см. но просто на снимката съм я набутал в филтъра и се вижда наполовина
а по принцип как трябва да е колега да е набутана в филтъра или да е захваната само то скобата??![]()
Както си нагласиш самия филтър. Моя е с набита тръба защото не съм махнал оригиналния въздуховод на оригиналната кутия а той пречи филтъра да си отиде на мястото