Проблем - Акумулатора пада изведнъж??
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Проблем - Акумулатора пада изведнъж??
Номера с бушона (28ми) не става - сутринта пак ми даваха ток. Евентуално съботата ще хвана мултицета и ще търся къде по дяволите е тая скапана утечка.... вече се нервирам сериозно!
Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:Номера с бушона (28ми) не става - сутринта пак ми даваха ток. Евентуално съботата ще хвана мултицета и ще търся къде по дяволите е тая скапана утечка.... вече се нервирам сериозно!
Махни предпазител Ф50.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Zagy
- нафтения
-
Мойта няма такъв.... но пак ще погледна.
Нали знаете,че на кола в покой консумацията трябва да е 30-35мА . Ампермера се свързва последователно . Ако твоята консумация е над 40мА ,търси повреда . а ако е под или около тези стойноси-нов акумулатор.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Zagy написа:Номера с бушона (28ми) не става - сутринта пак ми даваха ток. Евентуално съботата ще хвана мултицета и ще търся къде по дяволите е тая скапана утечка.... вече се нервирам сериозно!
С 28 бушон спираш само климатроника! Аз също на №50 нямам бушон. И неможах да открия изобщо от къде се спира вентилатора на парното... Направо нов таралеж (сваг) и тва е.
Лампата на Жабката смучеше ток, заради недобро затваряне.
Колеги и на мен падаше акумулатора и като се започна едно търсене, та стигнах до крушката на жабката.
И при мен се върти моторче,след изгасване на колата, но като мерихме беше нищожно малка консумация/вече не помня/.
Махнах крушката от жабката и не ми падна акумулатора тази зима нито веднъж за моя изненада.
Значи не е било от акумулатора.
Колеги и на мен падаше акумулатора и като се започна едно търсене, та стигнах до крушката на жабката.
И при мен се върти моторче,след изгасване на колата, но като мерихме беше нищожно малка консумация/вече не помня/.
Махнах крушката от жабката и не ми падна акумулатора тази зима нито веднъж за моя изненада.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
гумата написа:Лампата на Жабката смучеше ток, заради недобро затваряне.
Аз преди време имах същият проблем със жабката и този и' плафон.
На това отгоре ми се включваше и алармата, защото си мислише, че жабката е отворена. Може сега консумацията да ти е ниска, но след време ще се увеличи!
- Zagy
- нафтения
-
И аз го гледах тоя плафон в жабката - едвам да открехнеш и лампата светва. Ще пробвам да я откача и да видим кво ще стане...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Жабката е уникална, просто.
Тоя чоп на плафончето, който контактува с тапецерията...нямам думи. Едни странни ъгли на контакт на капака и чопа.
Както и да е, лекува се с по сериозен тласък на капака.
Даже и с пръст съм бъркал да наглася чопа в изгаснало положение.
След поредното сваляне на жабката, за момента май-нещата се пооправиха.
След поредното сваляне на жабката, за момента май-нещата се пооправиха.
Zagy написа:Мойта няма такъв.... но пак ще погледна.
Според годината тогава може и Ф37 да бъде.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
според WDS http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp ... .svg?m=e46 това е за е 46 с м43 мотора а това при дизеларките http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp ... .svg?m=e46
N2 е таралежа за съжаление се храни директно не както при другите коли през реле което ме навежда на мисълта след бушона да му сложа едно реле което да се захранва от контакт и няма да събаря акумулатора
p.s но тва с релето само при условие че таралежа си върши работата нормално с единствения недостатък че от време на време точи акумулатора
N2 е таралежа за съжаление се храни директно не както при другите коли през реле което ме навежда на мисълта след бушона да му сложа едно реле което да се захранва от контакт и няма да събаря акумулатора
p.s но тва с релето само при условие че таралежа си върши работата нормално с единствения недостатък че от време на време точи акумулатора
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Нали презумпцията е, че не може хем да е здрав, хем да точи акумулатора? Щом създава проблем, трябва да се сменя!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Zagy, имаш ли печка на дизелите с печки много често от нея пада акумулатора, според мен първо си проверете акумулаторите един тест в вилката при акумулаторджиите и после вече търсете утечка ако има такава, но затова се мери първо консумацията на заключена кола и след 16-тата минута ако е над нормата тогава има проблем и той е на едно от често срещаните места, блафони, таралеж, печка.
- Zagy
- нафтения
-
Оци - имам печка, но не е от нея - дърпах й бушона, но акумулатора пак пада. Сега съботата ще се заиграя с мултицета и да видим какво ще излезе.
JTD - ще проверя и бушон 37...
JTD - ще проверя и бушон 37...
- Zagy
- нафтения
-
И така - след заигравка с мултицета се установи, че проблема е във веригата, за която отговаря бушон 45. Това е бушона за задната чистачка при комбитата, а моето е седан. По документи там бушона трябва да е 20А, на мен ми е 5А. Като го включа започва да се чува някакво жужене около таблото с инструментите...
Някакви идеи защо по дяволите имам тоя бушон и за какво още отговаря?
Някакви идеи защо по дяволите имам тоя бушон и за какво още отговаря?
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5