Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Oчевидно 2004 за тия пари е доста странно, но какво точно видя в щората? Интересно ми е, понеже нямам око за такива неща...
Пак да попитам, какво мислите за тази:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
На мен ми се вижда читава, цената е умерена. Един приятел вика, че воланът е претапициран, което значело, че е много карана, но дали е така? Аз даже не забелязах, че е претапициран, не съм много навътре за съжаление. Иначе ходих, видях я, доста излъскана, понамазана, но отвътре ми се видя не много одрана, веднага си запали, но пак казвам нямам око за тия неща. Дайте мнения!
На мен ми се вижда читава, цената е умерена. Един приятел вика, че воланът е претапициран, което значело, че е много карана, но дали е така? Аз даже не забелязах, че е претапициран, не съм много навътре за съжаление. Иначе ходих, видях я, доста излъскана, понамазана, но отвътре ми се видя не много одрана, веднага си запали, но пак казвам нямам око за тия неща. Дайте мнения!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
invisi написа:Oчевидно 2004 за тия пари е доста странно, но какво точно видя в щората? Интересно ми е, понеже нямам око за такива неща...
За 2004 меко казано цената е ниска - в смисъл за кола на 7 години отива на цената на Опел,форд и всичко френско..а за щората - ти верно ли не виждаш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
На първата единственото хубаво,което виждам е сд-то
Мен и втората не ме грабва,но за ценaтa си струва ако е читава.

Мен и втората не ме грабва,но за ценaтa си струва ако е читава.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
mishkonti написа:Здравейте колеги,чета от скоро форума понеже се оглеждам за някакъв вид комби и се впечатлих от характеристиките на Е46D-150кс в съчетание с умерените за мен цени на които се предлага вече на пазара за коли втора употреба.Изчетох доста неща във форума включително и за така наречените от вас ''детски болести'' и проблеми (ако мога така да се изразя) и макар че противно на това ,че доскоро бях с впечатляния че тази марка кола не е въобще за мен поради доста солената поддръжка и не дай боже по-сериозни проблеми съм решил по-сериозно вече да огледам някой коли от тази марка!Преди да поставя конкретното си питане искам да кажа,че се радвам искрено на хората за който БМВ не е марка кола ,а начин на живот и тунинговат колите си с всевъзможни екстри.Те наистина не са без значение ,но разбира се всичко си има своята цена.За мен екстрите също не са маловажни ,но съм от втория тип хора за който на по-преден план стоят техническото състоение на автомобила!Та въпроса ми е за този автомобил ,някой занае ли историята му,гледал ли го е някой от вас на място-понеже по напред в темата имаше колега който спомена,че е търсил подобно комби и преди месеци е гледал и в Русе при обиколката си из България.Как ви изглежда,няма почти екстри както казах обаче мен ме устройва,единственото което незнам дали има стабилизираща система DSC или поне АSC,която смятам за автомобил със задно предаване наистина е важна.Това ще го проверя скоро обаче на място понеже все още съм далече от Русе,където всъщност се намира колата.По нататък бих помолил и за коментари на други коли от марката ,който се предлагат сега на пазара ,но започвам стази понеже ми допадна ,а и е в града от където съм и аз.
Градски, колегите са прави, колата не си струва

... не се насочвай към евтините обяви, че всичко евтино после излиза скъпо

- jorogecata
- Потребител
-
Колеги, помагайте при избор. Карам Голф 4 ПД 116к.с. , обаче съм си харесал това БМВ и мисля да направя бартер - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11325746969417574&f1=details
Дайте, отзиви за този двигател, и наистина ли им е много скъпа поддръжката?
Мнения по въпроса ?
Мнения по въпроса ?

jorogecata написа:Колеги, помагайте при избор. Карам Голф 4 ПД 116к.с. , обаче съм си харесал това БМВ и мисля да направя бартер - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11325746969417574&f1=details
Мнения по въпроса ?
Човекът съгласил ли се е на бартер?
За цената си е добра колата. Скъпата поддръжка е повече мит, отколкото реалност. Двигателя е малко малък и едва ли ще върви чак колкото Голфа, но пак бива...
Успех
Дайте мнението си за 330-ката с м пакета,която постнах на предната страница, моля. Мисля си да ходя да я гледам, но дано продавача е склонен за коюентар на цената , защото си е височка според мен..?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
прокъсана стелка + претапициран волан + претапицирана топка на скоростите - бая е покарана.
Има вид, ако технически е ОК и условията на бартера те удолетворяват става.

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
http://www.mobile.bg/11322497775477059
Познавам продавача, колата е докарана преди 2 месеца. Беше на 270к КМ по спомен, фаровете са полирани (бяха направо почернели), имаше скъсано по пасажерската седалка но е оправено.
Искам да попитам долу-горе добра ли е покупката с факта, че поне е докарана на 270 хиляди. Най-много ме притеснява турбината, че е солен добрият ремонт. Другото може дасе преглътне, моля дайте съвет!
Познавам продавача, колата е докарана преди 2 месеца. Беше на 270к КМ по спомен, фаровете са полирани (бяха направо почернели), имаше скъсано по пасажерската седалка но е оправено.
Искам да попитам долу-горе добра ли е покупката с факта, че поне е докарана на 270 хиляди. Най-много ме притеснява турбината, че е солен добрият ремонт. Другото може дасе преглътне, моля дайте съвет!
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
DiGital написа:http://www.mobile.bg/11322497775477059
Турбината не е толкова скъпа за рециклиране - най-скъпия ремонт е към в границите 600-800лв...мен лично адски много ме дразни ,че на километража пише 137 000 а както казваш е докарана на 270 000 - от там мога да съдя за продавача -

Изглежда добре на външен вид,но имам чувството,че лайсните вътре не са от тази кола - но това не е важно въобще - доста гола за цената си,в смисъл освен 4 ел стъкла и CD друго няма...
Първо диагностика - после ходова част,след това геометрия ако можеш да провериш - тези 270 000 единственото ,което според мен може да е тръгнало е :
*маховик
*съединител
*демпферна шайба
*турбина
*дюзи
Не преувеличавам,защото едва ли всичко това е сменено а километрите не са малко- а горе долу издържат при правилна експлоатация къмто 200к+ км - мои наблюдения са това - не ангажирам никой ,че е 100% вярно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Bavarcho написа:прокъсана стелка + претапициран волан + претапицирана топка на скоростите - бая е покарана.
Моята кола също е 2002 и според колегата Димитроф колата е около 310 000 (хвана я по лайтмодула, а на таблото са делено на 2), аз (не предишният собственик на колата, не съм я взимал от автокъща) си си претапицирах волана и топката на скоростният лост. Не знам как очаквате кола на 10 години да не е карана и да няма следи от употреба. Еле дизел, а за комби, като моето да не говорим. Така, че ще си мислим че караме коли, а това, че някой и някога им е взел здравето е друг въпрос, и ще си се кефим. Нали краката се опъваха според чергата

Последна промяна ka4i на 01 Мар 2012, 17:11, променена общо 1 път
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Да забравих и лайсните бяха с паднала боя и те са правени.
Другото е, че е ЕВРО4 и от там мисля имаха други по-скъпи дебитомери и т.н. Демпферите ги има евтини обаче маховика и съединителя са скъпички.
Иначе за продавача какво, поне знам на колко е дошла (то може и от Италия да е бутната), а и повечето променят километража.
Цената ще е 10500-11к за мене.
Абе незнам, ще мисля и ще очаквам и други колеги да пишат. Колата мога да отида и да я снимам на определени места ако ще помогне.
Другото е, че е ЕВРО4 и от там мисля имаха други по-скъпи дебитомери и т.н. Демпферите ги има евтини обаче маховика и съединителя са скъпички.
Иначе за продавача какво, поне знам на колко е дошла (то може и от Италия да е бутната), а и повечето променят километража.
Цената ще е 10500-11к за мене.
Абе незнам, ще мисля и ще очаквам и други колеги да пишат. Колата мога да отида и да я снимам на определени места ако ще помогне.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
1948 написа:Дайте мнението си за 330-ката с м пакета,която постнах на предната страница, моля. Мисля си да ходя да я гледам, но дано продавача е склонен за коюентар на цената , защото си е височка според мен..?
Само предната броня е М-Тех 2, при това от КУПЕ

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- bmwemotion
- Потребител
-
- Кара: E46 - 320d - 136 Hp
+ 1 отговора на колегата ka4i.
Аз моята я взех на 117000, а реално беше на 215000.
Найстина видиш ли километраж на който да е изписано под 200000 направо умножавй по 2
Аз моята я взех на 117000, а реално беше на 215000.
Найстина видиш ли километраж на който да е изписано под 200000 направо умножавй по 2

На човек, който знае къде отива, светът дава път.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
bmwemotion написа:
доста чесно не е достатъчно и за по-точно трябва да се умножи по 3 + някакви малки 30 - 40 хиляди