смяна на ръчна със автоматична скоростна кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
смяна на ръчна със автоматична скоростна кутия
Мога да взема за хубави пари автоматична скоростна кутия от фейса.Някой правил ли е такава процедура,дайте малко информация възможно ли е изобщо да стане и какво точно се подменя
Знам че после се качва нов софт в Бова Кар ще го подменят но другото не ми е ясно. 

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Re: смяна на ръчна със автоматична скоростна кутия
Колега сорй за офтопика, но едва ли има такъв колега. Аз лично бих направил обратната смяна
Малко съжалявам, че съм с автоматик
При автомата има софтуерна връзка м/у компютъра на мотора и този на автоматика, която при теб я няма. Автоматика може да нарежда на двигателя да се изгаси ако възникне проблем при него. Както и да му нарежда да не повишава оборотите си в момент на смяна на предавка, за по-плавна работа и превенция от странични ефекти като ритане и пробуксуване. Автомата следи работата и на АБС-а и ДСЦ-то, за да преминава в зимен режим ако е необходимо или ако имало повече от 3 пробуксувания на гумите при последните 3 потегляния на автомобила и започва да тръгва само от 2-ра скорост. Поне тези неща ги пише в ръководството дадено от ЗФ за експлоатация. И още куп неща... Най-малкото ще трябва нови кабели да теглиш из колата и букси, нов маховик с може би друг стартер, сензор на педала на спирачката.... Не, че е мисия невъзможна, но в БГ силно се съмнявам някой да се наеме да го прави това тъй като се изискват умения на по-високо ниво свързани с комуникация м/у модули, нов софтуер...

При автомата има софтуерна връзка м/у компютъра на мотора и този на автоматика, която при теб я няма. Автоматика може да нарежда на двигателя да се изгаси ако възникне проблем при него. Както и да му нарежда да не повишава оборотите си в момент на смяна на предавка, за по-плавна работа и превенция от странични ефекти като ритане и пробуксуване. Автомата следи работата и на АБС-а и ДСЦ-то, за да преминава в зимен режим ако е необходимо или ако имало повече от 3 пробуксувания на гумите при последните 3 потегляния на автомобила и започва да тръгва само от 2-ра скорост. Поне тези неща ги пише в ръководството дадено от ЗФ за експлоатация. И още куп неща... Най-малкото ще трябва нови кабели да теглиш из колата и букси, нов маховик с може би друг стартер, сензор на педала на спирачката.... Не, че е мисия невъзможна, но в БГ силно се съмнявам някой да се наеме да го прави това тъй като се изискват умения на по-високо ниво свързани с комуникация м/у модули, нов софтуер...
Стига да има мерак и пари може да се направи.
за тази кутия ще ти трябва и джойстика, и не е проблем да се сложи и да работи стига човека който я прави да знае как.
колата ти с кой двигател е?
за тази кутия ще ти трябва и джойстика, и не е проблем да се сложи и да работи стига човека който я прави да знае как.
колата ти с кой двигател е?
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Продавай ръчката, има доста фенове и на ръчната кутия, и вземи един автомат, та да ти е мирна главата. Не си търси излишни приключения, това не е Опел Капка, 1.3, 86г. 

- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
Нещо подобно като колегите ще кажа и аз. Ако си решил да караш 'автомат' по добре , продай 'ръчката' и купувай друга кола. Имам и едно Рено клио , на булята де , и исках да сменя автомата с ръчна кутия. И като ми казаха какви кабеляци и механики е неоходимо да се променят и накрая и софтуерни шашарми ще са необходими и спрях да питам. А какви ли чудесии ще излязът при промяната на едно Е60 , където имаш сума ти електоника и малко обеми за да вместиш жсичко изрядно. А има и друго , колко ли време ще стои колата в 'бокса' за тази тейка процедура?А и ако се сгафи нещо , няма връщане на зад
Та по добре , заводски 'автомат' според мен.

Та по добре , заводски 'автомат' според мен.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Ако нямаш правилен донор, от където да вземеш всичко необходимо и да го гледаш как е направено докато е още там и после да го прехвърлиш на ръчката ... не можеш да се оправиш само с кабелите, да не говорим за всичко останало. А само окабеляването като цена за купуване готово е хиляди левове! Нямаш си и на идея колко специфични конектори, пинове и т.н има във всеки един клон от тия кабели.
Мисия невъзможна, освен ако не си собственик на сервиз с приятели по автоморги за да не плащаш като поп за всичко на официални цени.
Мисия невъзможна, освен ако не си собственик на сервиз с приятели по автоморги за да не плащаш като поп за всичко на официални цени.
Only dead fish follow the stream...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Илко Иванов е правил процедурата на Е39 от ръчка към автомат, един колега и той беше сменял на неговата Е39 но от амтомат към ръчка. Не вярвам на Е60 да е нещо кой знае колко по различно но най добре ако самия Иванов се запише по темата 

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Направо ще си карам ръчката.И все пак за темата ще е добре ако има повече информация.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
що сам искаш да си сложиш таралеж в гащите?
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
zBoost написа:що сам искаш да си сложиш таралеж в гащите?
Щото не знаех таралежа колко ще е голям

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
badjo E60 написа:zBoost написа:що сам искаш да си сложиш таралеж в гащите?
Щото не знаех таралежа колко ще е голям![]()
Колко па да е голям тоя таралеж ???

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
kopchev написа:Абе бая гуем ми се види
Но пък не е невъзможно

Ilko Ivanov написа:kopchev написа:Абе бая гуем ми се види
Но пък не е невъзможно
Но клони към невъзможно