Съхранение на амортисьори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Съхранение на амортисьори
ogata написа::OT:
Ся виждате ли що е по-добре за ежедневката на обикновенния човек FK/Street style/JOM за 450 лева комплекта 4ри пружини + 4ри амортисьори с 2 години гаранция, отколкото прее*ано кони за една маса пари и тема във форума ...
Да сложиш в едно изречение ФК/Джом и сие с Кони е меко казано несериозно. Да, може да има ментеливи Конита, може да има недобре съхранени, може да са ни калпави пътищата и да заминават по-бързо от нормалното. Но Кони е легендарна марка, а специално жълтата серия (която вече не се произвежда от бая време май) води началото си директно от Ф1 и все още е синоним на качество в окачването.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
аз като ви казвам от няколко години че конито в руди е ташак вие не вярвате

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Явор написа:аз като ви казвам от няколко години че конито в руди е ташак вие не вярвате
Напълно възможно...както писах по-рано изпуснал амортисьор може да се върне в завода, където се разглабя и се поправя. Ако насам по някакъв начин е намерена схема да идват предимно такива рециклирани амортисьори, нищо чудно да са на такива цени и с такова качество.
Вчера вечерта забелязах и доста подозрителна сериозна стечка на жълтата боя на едния амортисьор, днес мога да я снимам. Сега пак погледнах амортисьора и стечката си е истинска стечка от лошо боядисване и като чета Явор какво е написал започвам да си мисля, че тая схема с рециклирани амортисьори е напълно възможно да се случи.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Ето обещаните снимки

и за десерт два добре личащи (особено на живо) части от пръстови отпечатъци
Направо не мога да си намеря място от яд, че не съм ги видял тия неща при разопаковането...ама кой да предположи...идва запечатан кашон с лъскави амортисьори за каквито си си мечтал последната една година и съзнанието ми беше тотално замъглено...
Черното на снимките е боядисвано от мен миналата пролет, защото последните 3см от амортисьора бяха зверски ръждясали и се наложи да ги боядисам защото стоеше грозно, а и ръждада ядеше яко...а точно тези 3см са пребоядисвани - най-вероятно на ръка...
Другия ми амортисьор е в колата, ще го погледна и него за фрапиращи дефекти в боята.

и за десерт два добре личащи (особено на живо) части от пръстови отпечатъци

Направо не мога да си намеря място от яд, че не съм ги видял тия неща при разопаковането...ама кой да предположи...идва запечатан кашон с лъскави амортисьори за каквито си си мечтал последната една година и съзнанието ми беше тотално замъглено...
Черното на снимките е боядисвано от мен миналата пролет, защото последните 3см от амортисьора бяха зверски ръждясали и се наложи да ги боядисам защото стоеше грозно, а и ръждада ядеше яко...а точно тези 3см са пребоядисвани - най-вероятно на ръка...
Другия ми амортисьор е в колата, ще го погледна и него за фрапиращи дефекти в боята.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мен ако питаш ако си пазиш фактурата от Руди направо пиши на адреса на сайта на Кони и искай обяснение за тия неща.
Няма да се учудя, ако тия от "Кони" кажат - "А, кои са тия Руди, не сме ги чували" 

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
bum_bum написа:Мен ако питаш ако си пазиш фактурата от Руди направо пиши на адреса на сайта на Кони и искай обяснение за тия неща.
Ами така трябва да стане, обаче вече съм ги компрометирал като боядисах ръждивото и сега никой няма да ми обърне внимание.
То работата ясна при мен, но нека темата бъде полезна за колегите тепърва решили да купуват Кони от Руди. Задължително да ги отварят на място и да оглеждат много много внимателно боята по амортисьорите. Особено в горния край при буталото.
И тест за реглаж на задните, да ги приберат напълно и да ги регулират, за да видят дали няма да избие масло!
Dpy написа:Няма да се учудя, ако тия от "Кони" кажат - "А, кои са тия Руди, не сме ги чували"
За съжаление са ги чували, като отидеш на сайта на Кони в списъка с дилъри за Европа фигурира Руди, като вносител за БГ.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
След тия неща, които каза надали някой повече ще си купи от Руди. Аз не бих си купил и преди, щото тия неща съм ги чувал вече от няколко места, а и като гледам каква е нормалната цена на жълтото Кони и каква е в Руди ми става ясно, че нещо не е точно както трябва да е.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2