Връща въздух 318тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Мечтае да кара: ///M-power

Връща въздух 318тдс

Мнение от ///M-Power » 25 Фев 2012, 21:24

Когато загаса колата се вижда през прозрачния маркуч които е след горивния филтър как започва да враща мехурчета въздух обратно кам филтърал. Проверих всички мъркучи за обратната нафта,дюзи всичко е сухо. ГНП-то и то няма и капка теч от никаде. Знам че има някаде по помпата клапан които като се пресака и става така, но каде се намира тоя клапан, някои знае ли???

старши ентусиаст
Аватар

Re: Връща въздух 318тдс

Мнение от vladobate » 26 Фев 2012, 1:53

Щуцера за обратната нафта върху ГНП-то е всъщност и клапан .

Потребител
Аватар

Мнение от ///M-Power » 26 Фев 2012, 12:07

Този които е на капачката на ГНП-то и излиза отстрани посока кам предното стъкло и в него влизат два маркуча???
Ако е това може ли да се купи нов от Дару кар???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 26 Фев 2012, 22:18

///M-Power написа:Този които е на капачката на ГНП-то и излиза отстрани посока кам предното стъкло и в него влизат два маркуча???
Ако е това може ли да се купи нов от Дару кар???

Може ама що веднага налиташ на Дару не знам да не са ти роднини нещо , я си кажи :mhihi: . Тъй де и в магазин друг да идеш пак можеш да намериш или поне провери цената да сравниш не е кой знае каква високотехнологична част та да я взимаш от Мару , ам ти си знайш . Никакви проблеми не споменаваш ама щом си отварял капака значи има нещо дет не казваш , пали трудно , гасне или нещо подобно .

Потребител
Аватар

Мнение от ///M-Power » 27 Фев 2012, 12:04

Проблема е когато я изгаса и после пада доста въртене докато изгони въздуха и пали веднага! А Дару го споменах защото така ми доиде не че сам се залетял от там да го взимам! Пълен резервоар, пак същото.

Потребител
Аватар
Кара: 325 tds

Мнение от randi84 » 27 Фев 2012, 14:29

///M-Power написа:Проблема е когато я изгаса и после пада доста въртене докато изгони въздуха и пали веднага! А Дару го споменах защото така ми доиде не че сам се залетял от там да го взимам! Пълен резервоар, пак същото.

А провери ли подкачащата помпа,аз имах саштия проблем и се оказа от нея.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 27 Фев 2012, 15:46

Номер 6 от схемата: клапан на цена то над 200лв.
Тоя клапан съм го свалял, според мен не може да се развали, само може да му се запуши цедката.
Да се питаш защо немеца е сложил цедка на изходящата нафта, при положение че тая нафта е минала през горивния филтър и ще се връща в резервоара.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ///M-Power » 27 Фев 2012, 20:30

Точно и аз мислех че е тои даже го свалях да го почиста има некво като буталце и пружинка, но като го тествах с въздух пускаше и в двете посоки а според мене нетрябва да е така :dunno: Но цетка не видях на клапана???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Фев 2012, 1:39

///M-Power написа:Точно и аз мислех че е тои даже го свалях да го почиста има некво като буталце и пружинка, но като го тествах с въздух пускаше и в двете посоки а според мене нетрябва да е така :dunno: Но цетка не видях на клапана???

Как да не пропуска , с колко въздух го наду щото той си отваря на бар и нещо ( има по-запознати точно колко ) , иначе и моя няма цедка не е проблем. Виж някъде за теч дори сълзене едва-едва е достатъчно да вкара въздух . Други възможни места мъркучлетата за обратна нафта на дюзите, входа на помпата захранван с гориво , горивния филтър има там едни о-пръстени където е възможно пропуск . възможно е затруднено горивопропускане примерно замърсен филтър и така ГНП си иска горивото пък филтъра не дава достатъчно и по горивопровода се намира място някъде къде засмуква въздух ама тогава може би ще имаш проблеми и в движение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 28 Фев 2012, 9:34

Въпросния клапан има цедка под формата на цилиндър, от вътрешната страна на резбата.
Първоначално и аз не я видях. Като намеря снимки ще постна.

Потребител
Аватар

Мнение от ///M-Power » 28 Фев 2012, 11:29

Колега "Vladobate" не четеш правилно напосал сам че клапана ПРОПУСКА и в двете посоки което според мен не трябва да е така трябва само в едната да пуска............

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Фев 2012, 21:22

///M-Power написа:Колега "Vladobate" не четеш правилно напосал сам че клапана ПРОПУСКА и в двете посоки което според мен не трябва да е така трябва само в едната да пуска............

Много добре чета приятелю , но първото ми изречение може да се тълкува двузначно . Имах предвид как да не пропусне ако си го надул с по-голямо налягане от това на което е настроен. И моя пропуска ама въздух нямам , но го надух с компресор за да прочистя с над 5 бара и затова пусна иначе с уста не стана .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Фев 2012, 22:01

Извинявай Влади, ама ти от кога се целуваш и с ГНП-та? :mhihi: Не за друго, ама да мина и с моето да се поцелувате, барем тръгне пущината :lol:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от ///M-Power » 28 Фев 2012, 22:23

И аз го целувах, хахахахахах! Да и аз с уста го надувах и пуска ама маината му, реших за сега проблема сложих клапанче преди горивния филтър от тея металните дето пропускат само в една посока за 10лв от ЕМ-комплект и се оправи. Прочетох го тука в една тема как се прави ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Фев 2012, 22:31

///M-Power написа:И аз го целувах, хахахахахах! Да и аз с уста го надувах и пуска ама маината му, реших за сега проблема сложих клапанче преди горивния филтър от тея металните дето пропускат само в една посока за 10лв от ЕМ-комплект и се оправи. Прочетох го тука в една тема как се прави ;)

То това хубаво ама ще умирга колата някой ден , няма да ти хареса как върви , само почакай. Потърси си решението правилното на проблема не го оставяй ей така , просто съвет че и аз минах по тоя път .

Следваща

Назад към E36