Отдушник на резервоара
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Отдушник на резервоара
Някой наясно ли е къде се намира отдушника на резервоара и от какво се състои ? От месец някъде като отворя капачката да зареждам и се чува едно яко свистене. Струва ми се някоя тръбичка се е запушила и като намалява бензина става вакуум вътре. На самата капачка има ли клапан - той за излишното налягане ли е през лятото или точно той е виновен за това?
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Re: Отдушник на резервоара

Е тва черното,откачи му маркучите и запуши само този който влиза в колекторите.
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
petio_bmw 318is написа:
Е тва черното,откачи му маркучите и запуши само този който влиза в колекторите.
Тя тая джаджа е има май само на 4 цилиндровите

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Не се отваря изображението, за нещо от тази схема ли става дума ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Т.е. да разбирам, че номер 1 от схемата (FUEL TANK BREATHER VALVE) е извън строя, така ли ? Подлежи ли на ремонт или ?
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
Може само ел.клапанчето да не отваря и да ти прави вакум в резервоара,аз лично отдавна изхвърлих тая система от колата си.
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
A така като прави вакуум нещо пречи ли му и какви са предимствата ако се махне тая система?
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
На мен ми гаснеше колата от тоя вакум,за това го махнах.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Днес извадих този ел клапан и пробвах директно с надуване - пропуска и в двете посоки въздуха през маркучите. Пуснах му ток - и пак пропускаше. Свалих го, отворих го и вътре има една пластина с магнитна пъпка, която се привлича от малка бобинка като се пусне ток през нея и по този начин затваря щуцера и не пропуска вакума от всмукателните колектори да отиде до резервоара. Замерих го с мултицет - според мен е здрава намотката, т.к. показа 45 ома съпротивление. След това малко пипнах и самата пластинка с пъпката като я извих леко в краищата и затворих всичко както си беше. Счупих ушите които закрепват двете половинки на корпуса, но го накапах отвсякъде с лепило и сега е херметично пробвах го пак с уста.
Преди малко запалих колата и я оставих на ниски обороти и това нещо почна да цъка точно като часовник, не знам дали трябва да се чува. Факт е обаче че като отворя капачката на резервоара вече не съска. Ще покарам една седмица така и ще видя дали се е оправило. Може би с това цъкане пропуска по малко вакуума...
В бързината като махах маркучите счупих щуцера на цилиндъра с активния въглен (където влиза маркуча от ел. клапана). Трябва да пусна една обява, все някой ще му е останала такава кутия да я сменя.
Преди малко запалих колата и я оставих на ниски обороти и това нещо почна да цъка точно като часовник, не знам дали трябва да се чува. Факт е обаче че като отворя капачката на резервоара вече не съска. Ще покарам една седмица така и ще видя дали се е оправило. Може би с това цъкане пропуска по малко вакуума...
В бързината като махах маркучите счупих щуцера на цилиндъра с активния въглен (където влиза маркуча от ел. клапана). Трябва да пусна една обява, все някой ще му е останала такава кутия да я сменя.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
При мене тоя клапан уж цъкаше и затваряще отвреме навреме, но явно не достатъчно често.
Проблема беше че при дълъг път, примерно Пловдив - София и обратно (ако карам само в Пловдив никога не съм имал този проблем) вакуума в резервоара ставаше толкова голям че ми изгаряше бушона на бензиновата помпа.
Известно време карах без капачката на резервоара, за да не ми гори бушона, като в крайна сметка махнах самия клапан и затапих маркучите.
При мен също работеше и уж цъкаше, но вероятно държи прекалено дълго отворен и вместо само да изсмуче изпаренията от резервоара, правеше там вакуум.
Честно казано, от доста време карам без тази система и не съм се интересувал да разуча на какъв принцип и кой казва кога този клапан трябва да отвори, но се убеждавам че има много коли при който тая система прави вакуум в резервоара и създава проблеми
И при мен явно клапана си бачка, въпроса е кой и кога му подава сигнала да отвори/затвори и при какви обстоятелства
Проблема беше че при дълъг път, примерно Пловдив - София и обратно (ако карам само в Пловдив никога не съм имал този проблем) вакуума в резервоара ставаше толкова голям че ми изгаряше бушона на бензиновата помпа.
Известно време карах без капачката на резервоара, за да не ми гори бушона, като в крайна сметка махнах самия клапан и затапих маркучите.
При мен също работеше и уж цъкаше, но вероятно държи прекалено дълго отворен и вместо само да изсмуче изпаренията от резервоара, правеше там вакуум.
Честно казано, от доста време карам без тази система и не съм се интересувал да разуча на какъв принцип и кой казва кога този клапан трябва да отвори, но се убеждавам че има много коли при който тая система прави вакуум в резервоара и създава проблеми

И при мен явно клапана си бачка, въпроса е кой и кога му подава сигнала да отвори/затвори и при какви обстоятелства

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Според мен с времето пластината вътре губи еластичност и клапана престава да затваря и оттам постоянно вакуум в резервоара. Иначе би трябвало да се командва от ЕКУ-то, няма отделно бушон за тази машинка, т.е. сигналите се подават точно, проблема е с механиката.
Като рових в реала намерих още 2 неща, които ме озадачиха - едното е че до резервоара в подкалника до гърловината има разширителен съд на резервоара (може би като се нагрее резервоара лятото), а другото е че на кутията на активния въглен има още един изход от долната...Някой може ли да обясни за какво са ?
Като рових в реала намерих още 2 неща, които ме озадачиха - едното е че до резервоара в подкалника до гърловината има разширителен съд на резервоара (може би като се нагрее резервоара лятото), а другото е че на кутията на активния въглен има още един изход от долната...Някой може ли да обясни за какво са ?
- Martoo0oo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i Vanos
- Мечтае да кара: M6 G-POWER
Същия проблем имах,гореше ми бушона на бенз.помпа,и направо го махнах тоя клапан с ония цилиндър.Вече 1г.без никакъв проблем. 

14 мнения
• Страница 1 от 1